Bugun...



Ergin, Seçim Çalışmaları hakkında Ağır iddialarda Bulundu.

Saadet Partisi Diyarbakır İl Başkanı Abdurrahman Ergin, 14 Mayıs Cumhurbaşkanı ve 28. Dönem Milletvekili Genel Seçim sonuçlarıyla ilgili değerlendirmelerde bulundu. Ergin, açıklamasında seçimin anti demokratik bir ortamda gerçekleşmiş olsa da milletin kararının başlarına bir taç olduğunu ifade etti. Ayrıca, seçim sonuçlarının ülkeye ve coğrafyaya hayırlar getirmesini temenni ettiğini belirtti.

facebook-paylas
Güncelleme: 31-05-2023 17:38:59 Tarih: 31-05-2023 17:19

Ergin,  Seçim Çalışmaları hakkında Ağır iddialarda Bulundu.

Ergin, devletin tüm kaynaklarını kullanan büyük bir güce karşı ilkeli ve ahlaklı bir seçim çalışması yürüttüklerini vurguladı. Bu çaba sonucunda neredeyse her iki kişiden birinin oyunu alacak bir orana ulaştıklarını ifade etti. Bu oranın aslında halkın değişimi güçlü bir şekilde istediğinin bir göstergesi olduğunu dile getirdi. Ayrıca, hiçbir seçim döneminde yaşanmayan adaletsizliklere karşı samimiyetle çaba sarf eden Millet İttifakı Cumhurbaşkanı Adayı Kemal Kılıçdaroğlu'na, Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu'na, Millet İttifakı'nın tüm paydaşlarına ve değişimden yana tavır alan tüm vatandaşlara teşekkür etti.

Ergin, seçimin sonucunu belirleyen gurbetçilerin yüksek döviz kuruyla sevinen ve hayat şartlarının zorluğunu görmeyen kişilerle mültecilerin sandığa koşması olduğunu ifade etti. Sonuç olarak, mevcut yönetimin oluşturduğu enkazı kaldırma görevini halkın yine aynı yönetime verdiğini belirtti. Yeni yönetimden beklentilerinin kutuplaşmayı, israfı, yolsuzluğu ve işsizliği önlemek olduğunu söyledi. Ayrıca, ekonominin ülke ve bölgeye huzur, barış, sevgi ve kardeşlik getirmesini temenni etti.

Saadet Partisi Diyarbakır İl Başkanlığı adına açıklama yapan Abdurrahman Ergin'in yayınladığı tam metin ;

"Kadim şehir Diyarbakır’da yaşayan değerli hemşerilerimiz,

Ülkemiz adına önemli bir dönüm noktası olan 2023 seçimleri acısıyla tatlısıyla sona erdi. Her ne kadar adil şartlarda bir yarış olmasa da Türkiye’nin geleceğine yön verecek önemli bir seçim sürecini geride bırakmış oluyoruz. Anti demokratik bir ortamda yaşanmış bir seçim olsa da milletimizin kararı başımız gözümüz üstünedir. Öncelikle seçim sonuçlarının ülkemize ve coğrafyamıza hayırlar getirmesini temenni ediyorum.

İktidarın seçim sistemini kendileri için düzenlediği bir ortamda oyların dağılmaması ve daha çok milletvekili çıkaracağımız düşüncesiyle 14 Mayıs’taki TBMM seçimlerine Saadet Partisi olarak millet ittifakıyla CHP listelerinden seçime girdik. Bu temelde halkımızın teveccühünü kazanmak adına adaylığımın açıklandığı ilk günden, resmi sonuçların açıklandığı ana kadar yoğun bir çalışma içerisinde olduk.

Bu süreçte yanımda olan başta ailem, saadet partimizin değerli mensupları, millet ittifakı partilerimizin değerli mensupları, kıymetli medya temsilcileri, oyları korumak için direnen ve emek veren herkese, bize oy veren, vermeyen saygıdeğer vatandaşlarımızın her bir ferdine, en içten duygularımla teşekkür ederim.

Bu süreçte çok kıymetli dostlar edindim ve bu da benim için bir seçim zaferidir. Bu seçim bir kez daha şunu göstermiştir ki halkımızın teveccühüne layık olmak için daha gidecek çok yolumuz, yapacak çok işimiz var. Bu kapsamda on ay sonra yapılacak yerel seçimler için Saadet Partisi olarak çalışmalarımızı başlatmış bulunmaktayız ve yerel seçimlerde en büyük başarılara kavuşacağımıza olan inancım tamdır.

Bu güne kadar olduğu gibi bundan sonra da Saadet Partisi Diyarbakır İl Başkanı olarak; Ahlaktan ve Adaletten hiçbir zaman taviz vermeden “Yaşanabilir Bir Türkiye” için kararlılıkla mücadeleye devam edeceğim. Bu mücadeleyi, Ahlakın ve Adaletin iktidarını arzulayan herkesle devam ettireceğim. İnsan, kazanamadığında değil, vazgeçtiğinde kaybeder. Hak, Hukuk, Adalet mücadelesi bizim vazgeçilmezimizdir.

Millet ittifakı olarak girdiğimiz bu seçimde Diyarbakır’dan bir, Türkiye genelinde ise 212 milletvekili çıkarmış bulunmaktayız. Hem bu sebeple hem de Cumhurbaşkanlığında yüzde 71,61 oy oranıyla Tunceli, Şırnak ve Hakkari’den sonra Türkiye’de en yüksek oy oranına ulaştığımız için de Diyarbakır halkına ve tüm seçmenlere ayrıca teşekkür ediyorum. Yeni dönemde TBMM’ye girmeye hak kazanan tüm milletvekillerini tebrik ediyorum, hayırlı hizmetlere vesile olmalarını diliyorum.

Devletin bütün imkânlarını partisi için kullanan, medyayı ele geçiren, kurumlar üzerinden halkımıza her türlü psikolojik baskı uygulayan, din istismarı yaparak ve vatan elden gidiyor diyerek algılarla, montaj videolarla, yalanlarla, iftiralarla hareket eden büyük bir güce karşı ilkeli ve ahlaklı bir seçim çalışması yürüttük.

Böylece neredeyse her iki kişiden birinin oyunu alacak bir orana ulaştık. Bu oran dahi aslında halkımızın değişimi güçlü bir şekilde istediğinin göstergesidir. Hiçbir seçim döneminde yaşanmayan bu adaletsizliklere karşı samimiyetle gayret gösteren başta Millet İttifakı Cumhurbaşkanı Adayı Sn. Kemal Kılıçdaroğlu’na, Saadet Partimizin Genel Başkanı Sn. Temel Karamollaoğlu’na, Millet ittifakının tüm paydaşlarına ve ülkemizin kötü gidişatına itiraz edip değişimden yana tavır alan tüm vatandaşlarımıza teşekkür ediyoruz.

Yeni dönemde Saadet Partimiz, 10 milletvekili ile TBMM’de temsil edilecek ve halkımızın yararına olacak işleri çok daha güçlü bir şekilde ortaya koyacaktır. Bizler, bugüne kadar kararlılıkla sürdürdüğümüz mücadelemize, bugünden sonra da yine aynı kararlılıkla devam edeceğiz.

Döviz kurunun yüksek olmasına sevinen ve hayat şartlarının zorluğunu görmeyen gurbetçiler ve sandığa koşarak giden mülteciler bu seçimin sonucunu belirledi. Neticede, mevcut yönetimin oluşturduğu enkazı kaldırma görevini halkımız yine aynı yönetime vermiş oldu.

Ülkeyi beş yıl süre ile yönetecek yeni yönetimden beklentimiz; kutuplaşmayı, israfı, yolsuzluğu, işsizliği önlemesidir; ekonomiyi düzeltmesidir; işi ehline vermesidir; hakka, hukuka, ahlaka ve adalete göre hareket etmesidir.

Hiçbir zaman unutulmamalıdır ki; bu ülke bizim, hepimizindir. Bir kez daha seçim sonuçlarının ülkemize ve bölgemize huzur, barış, sevgi ve kardeşlik getirmesini temenni ediyor, sizleri canı gönülden muhabbetle selamlıyorum. Allah’a emanet olunuz."




Bu haber 1017 defa okunmuştur.


Etiketler :

FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER Diyarbakır Haberleri

Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
HAVA DURUMU
YAZARLAR
ÇOK OKUNAN HABERLER
  • BUGÜN
  • BU HAFTA
  • BU AY
SON YORUMLANANLAR
  • HABERLER
  • VİDEOLAR
HABER ARŞİVİ
NAMAZ VAKİTLERİ
HABER ARA
YUKARI YUKARI