Bugun...



İl Müftüsü Celal Büyük, Kutsal Emanetler Sergisini Ziyaret Etti

Ulu Camiinde Düzenlenen Sergi, Yoğun Katılımla Açıldı

facebook-paylas
Güncelleme: 04-04-2024 09:31:05 Tarih: 04-04-2024 09:27

İl Müftüsü Celal Büyük, Kutsal Emanetler Sergisini Ziyaret Etti

 

İl Müftüsü Celal Büyük, Ulu Camiinde düzenlenen ve kutsal emanetlerin sergilendiği etkinliği ziyaret ederek, tarihi ve manevi değeri yüksek olan bu eserleri yakından inceledi. Emanetlerin bulunduğu sergi, vatandaşların büyük ilgisini çekti ve camiyi ziyaret edenlerin yoğunluğuyla açıldı.

İl Müftüsü Büyük, serginin açılmasında emeği geçenlere teşekkür ederken, bu kutsal emanetlerin günümüze kadar korunmasına vesile olan herkese şükranlarını iletti. Özellikle emanetlerin korunması ve sergilenmesinde emeği geçenlerin özverili çalışmalarını takdir ettiğini belirtti.

Sergide, İslam dünyası için büyük öneme sahip olan ve Peygamber Efendimiz'in (s.a.v.) zamanından kalma çeşitli emanetler sergileniyor. Efendimizin mübarek Sakalı Şerifi, Ravza örtüsü, Kademi Şerif ayak izi, Kabe örtüsü, Kabe Kandil örtüsü, Kabe Tövbe Kapısı, Kabe Anahtarı, Ravza İç örtüsü, Destimal Şerif, Efendimizin Kabir Toprağı, Kabe Semeri ve Efendimizin sarığının parçası gibi mübarek eşyalar, ziyaretçilerin manevi duygularını harekete geçiriyor.

Ziyaretçilere, serginin Cuma günü ikindi namazına kadar ziyaret edilebileceği bilgisi verildi. Camiye gelen herkes, bu kutsal emanetleri yakından görme ve manevi atmosferi hissetme fırsatı bulacak. Bu etkinlik, toplumun manevi değerlerine sahip çıkma ve tarihi mirasını koruma adına önemli bir adım olarak değerlendiriliyor.




Bu haber 770 defa okunmuştur.


Etiketler :

FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER Diyarbakır Haberleri

Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
HAVA DURUMU
YAZARLAR
ÇOK OKUNAN HABERLER
  • BUGÜN
  • BU HAFTA
  • BU AY
SON YORUMLANANLAR
  • HABERLER
  • VİDEOLAR
HABER ARŞİVİ
NAMAZ VAKİTLERİ
HABER ARA
YUKARI YUKARI