Bugun...



PTT AŞ e-İmza İle Dijital Dünyada Güvenli İşlem İmkânı Sunuyor

Elektronik imza ya da kısa adıyla e-İmza, dijital dünyada belgelerin ve işlemlerin güvenliğini sağlamak için günlük hayatta yaygın olarak kullanılan bir teknoloji olarak karşımıza çıkıyor.

facebook-paylas
Tarih: 12-01-2024 00:05

PTT AŞ e-İmza İle Dijital Dünyada Güvenli İşlem İmkânı Sunuyor

5070 sayılı Elektronik İmza Kanunu kapsamında geleneksel kağıt üzerindeki imzaların dijital ortamdaki eşdeğeri olarak kabul edilen e-İmza, elektronik belgelerin internet üzerinden gerçekleştirilen işlemlerde güvenli bir şekilde onaylanmasını sağlarken vatandaşlara bu belgelerin içeriğinin değişip değişmediği, kim tarafından imzalandığı ve ne zaman imzalandığı gibi konular hakkında bilgi sahibi olma imkânı sunuyor.

PTT AŞ, Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumunun (BTK) yetkilendirdiği Elektronik Sertifika Hizmet Sağlayıcıları (ESHS) tarafından üretilen e-İmzaların satışı konusunda aracılık hizmeti veriyor. Özellikle iş dünyasında kullanımı çok yaygın olan faturaların, iş tekliflerinin ve elektronik postaların güvenliği gibi konular için sıklıkla tercih edilen e-İmza ile ilgili verdiği bu hizmet ile kullanıcılara yardımcı oluyor.

Zamandan ve kağıttan tasarruf sağlanması konusunda etkili olan ve iş süreçlerini hızlandırarak, belgelerin fiziksel olarak imzalanmasının ardından taşınması gerekliliğini ortadan kaldıran e-İmza konusunda PTT AŞ’nin verdiği hizmetten yararlanmak isteyen kullanıcıların ilk olarak https://pttkep.gov.tr/e-imza/ adresinden ön başvuru yapmaları gerekiyor. İnternet üzerinden gerçekleştirilen ön başvuru sonrası kullanıcılar iletilen ön başvuru kodu ve başvuru belgeleri ile PTT Müdürlüklerini ziyaret ederek işlemlerini tamamlıyorlar.

Kullanıcılar PTT AŞ aracılığıyla oluşturdukları e-İmzayı e-Devlet Kapısında, Kayıtlı Elektronik Posta Sistemi (KEP) gönderileri iletiminde, EBYS ve DYS gibi elektronik belge uygulamalarında, Elektronik Kamu Alımları Platformu (EKAP) uygulamalarında, Ulusal Yargı Ağı Projesinde, e-Faturaların imzalanmasında, Merkezi Sicil Kayıt Sistemi Projesinde (MERSİS), hastaysa hastane randevusu alma, doktorsa ilaç reçetesi hazırlama gibi sağlık uygulamalarında, bankacılık işlemlerinde ve bazı kurumlara yapılan başvuru işlemlerinde kullanabiliyor.

 




Bu haber 865 defa okunmuştur.


Etiketler :

FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER Ekonomi Haberleri

Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
HAVA DURUMU
YAZARLAR
ÇOK OKUNAN HABERLER
  • BUGÜN
  • BU HAFTA
  • BU AY
SON YORUMLANANLAR
  • HABERLER
  • VİDEOLAR
HABER ARŞİVİ
NAMAZ VAKİTLERİ
HABER ARA
YUKARI YUKARI