Bugun...



Kur'an öğrenmeye giden çocuklar: Çok mutluyuz, herkesi camiye bekliyoruz

Yaz Kur'an kurslarına akın eden çocuklar Kur'an öğrenmenin sevinci ve mutluluğunu yaşadıklarını belirtirken herkesi camiye beklediklerini söyledi.

facebook-paylas
Tarih: 08-07-2023 00:20

Kur'an öğrenmeye giden çocuklar: Çok mutluyuz, herkesi camiye bekliyoruz

Her sene milyonlarca çocuğun cami ve Kur'an Kurslarına akın ettiği Yaz Kur'an Kursları, "Çocuklar, Koşun Haydi, Şimdi Yaz Kur'an Kursu Vakti" sloganıyla tüm Türkiye'de olduğu gibi Mardin'in Midyat ilçesinde de coşkuyla başladı.  

Cami ve kurslara giden çocuklar Kur'an öğrendikleri için çok mutlu olduklarını ifade etti. 

Tarihi Cevat Paşa Camisi çocuklar için balonlarla süslendi, cami çıkışında öğrencilere ikramlarda bulunuldu.  3 Temmuz ile 11 Ağustos tarihleri arasında (altı hafta) devam edecek olan Yaz Kur'an Kurslarında çocuklar hem sosyal aktivite ile eğlenecek hem de Kur'an-ı Kerim, inanç esasları, ibadet, ahlak ve Hazreti Muhammed'in (Sallallahu Aleyhi Vesellem) hayatı gibi dersleri öğrenecekler. 

 Kurslarla ilgili İLKHA'ya konuşan Midyat İlçe Müftülüğü Vaizlerinden Nurullah Nur Kur'an öğrenmenin önemine dikkat çekerek bu kursların çocuklar büyük bir fırsat olduğunu söyledi. 

"Camilerimizde çocuk seslerinin yankılanması, kubbelerimizde onların sevinç çığlıklarının yükselmesi bizleri memnun ediyor" 

Kur'an'ın öğrenilmesinin dışında hayata yansımasının şifa olduğunu belirten Nur, "Peygamber efendimiz (Sallallahu Aleyhi Vesellem) bir hadisi şeriflerinde buyuruyor ki, "Kendimden sonra iki kıymetli miras bırakıyorum. Bu mirasla amel ettiğiniz sürece yolunuzu şaşırmazsınız. Birincisi Allah'ın kitabı Kur'an ı kerim, ikincisi Peygamber efendimizin (Sallallahu Aleyhi Vesellem) sünnetidir. Kur'an-ı Kerim gönüllerimize şifadır. Kur'an-ı Kerim en önemli rehberimizdir ve Allah'ın kelamıdır. Bu münasebetle nasıl ki, Kur'an'ı Kerim, cahiliye dönemini asrı saadete tebdil ettiyse, günümüzde de Kur'an-ı Kerim ile amel ettiğimiz sürece yine bizim sıkıntılarımızı bertaraf edecek, sıkıntılarımızı giderecek ve inşallah Kur'an'ın şifası ile şifa bulacağız. Şu an yaz Kur'an kursları başlamış bulunmaktadır ve Kur'an-ı Kerim'e karşı görevimiz özellikle onu bolca okumak, öğrenmek, öğretmek, Müslüman olarak hepimizin görevlerinden bir tanesidir. Camilerimizde çocuk seslerinin yankılanması, kubbelerimizde onların sevinç çığlıklarının yükselmesi bizleri memnun ediyor." ifadelerini kullandı.  

 "Camideki ortam hepimizin evlerinde bulunmayabilir, yaz Kur'an kursları bunun için bir fırsat ve iyi bir imkandır"  

Kur'an ı Kerim'i öğrenmek için cami ve kurslara gelen yüzlerce öğrencinin olduğunu söyleyen Vaiz Nur , "Hem kızlar hem erkekler burada Kur'an-ı Kerim öğreniyor. Hazreti Peygamber efendimizin (Sallallahu Aleyhi Vesellem) hayatını öğreniyorlar ve dini anlamda fıkhi anlamda ibadetlerini öğreniyorlar. Bu aslında bir fırsattır, iyi bir imkandır. Bir ebeveyn olarak normalde bunları çocuklarımıza öğretmek bizim görevimizdir. Ama belki bu meziyet, bu kabiliyet herkeste olmayabilir. Bu ortam hepimizin evlerinde bulunmayabilir. Cami havasını teneffüs etmek ve burada Kur'an-ı Kerim'i öğrenmek, Diyanet İşleri Başkanlığımızın bünyesinde vatandaşlarımıza verilmiş iyi bir fırsattır, iyi bir imkandır. Yüce Allah (Celle Celaluhu) bizlere Kur'an-ı Kerim'i öğrenme, onu öğretmek ve hayatımızda tatbik eden ve uygulayan salih müminlerden eylesin." dedi. 

 "Allah'ın bize emaneti olan çocuklarımızı muhafaza etmek, eğitmek ebeveyn olarak boynumuzun borcudur" 

Midyat İlçe Müftülüğü Vaizlerinden Nurullah Nur

Çocukların caminin havasını teneffüs etmeleri için mutlaka camiye gelmesinin çok önemli olduğunu belirten Nur, "Çocuklarımız Allah'ın bizlere sunmuş olduğu bir emanettir. Bu emaneti Allah'ın bizlere bahşettiği şekilde muhafaza etmek, eğitmek ebeveyn olarak boynumuzun borcudur. Belki kendi imkanlarımızla bu eğitimi göremeyebiliriz fakat cami kubbesi altında camilerimizde Allah katında en sevimli olan mekanlardan bir tanesinde bu eğitimin verilmesi çok kıymetli bir şeydir. Özellikle çocukların bu anlamda caminin havasını teneffüs etmeleri, camiyle hemhal olmaları çok kıymetli bir şeydir. Yüce Allah (Celle Celaluhu) yarınlarımızın teminatı olan gençlerimizi, yeni nesillerimizi salihlerden eylesin." diye konuştu.    

"Kur'an-ı Kerim hayatımız boyunca bize rehberlik etsin"  

Nur, "İlçe müftülüğümüz bünyesinde, müftülüğümüze bağlı olan bütün camilerimizde ve kurslarımızda istisnasız yaz Kur'an kursu verilmektedir. Bu tabii ki, kızlara yönelik bayan öğrencilerimiz tarafından verilmektedir. Erkek öğrencilerimize yönelik de erkek hocalarımız imam hatip ve müezzin ve kayyımlarımız tarafından verilmektedir. Tabii ki müftülüğümüze bağlı erkek ve kız yatılı Kur'an kurslarımızda bulunmaktadır. Onlar sadece yazın değil yılın 12 ayı sürekli olarak açık bulunmaktadır. Ama yaz Kur'an kursları 3 Temmuz itibariyle başladı. Şu an bütün cami ve kurslarımızda, imam-hatip, müezzin, kayyım ve kuran kursu öğreticilerimiz tarafından öğrencilerimize ders verilmektedir. Kur'an ı Kerim okutulmaktadır. Yüce Allah (Celle Celaluhu) gönüllere şifa olan Kur'an-ı Kerim'i hayatımızdan eksik etmesin. Dünümüzü imar ettiği gibi yarınlarımızın da imar etmesine vesile kılsın. Yüce Allah (Celle Celaluhu) bütün gençlerimizi salihlerden kılsın. Yarınlarımızın teminatı olan yeni nesillerimizi salihlerden kılsın. Kur'an-ı Kerim hayatımız boyunca bize rehberlik etsin." şeklinde konuştu.   

"Hayatımızda tatbik ettiğimiz sürece bu öğrendiğimiz Kur'an'ın bize faydası olacaktır" 

 Kur'an ı Kerim'i yaşamak ve yaşatmak mecburiyetinde olduğumuza dikkati çeken Nur, son olarak şunları kaydetti: 

"Peygamber efendimiz (Sallallahu Aleyhi Vesellem) bir hadis-i şeriflerinde buyuruyor ki, 'Sizin en hayırlınız Kuran'ı öğrenen ve öğretenlerinizdir.' Bu aslında ümmetin en hayırlı kesimi hangisidir? O ne cevap olarak Peygamber efendimizin (Sallallahu Aleyhi Vesellem) bu hadisi yeterlidir. Bu anlamda özellikle camilerimizde öğrendikleri dersleri ebeveynlerin evde de onu takip etmesi, orada da bu eğitimin devam etmesi kıymetli bir şeydir ve Kur'an-ı Kerim'i öğrenmekten maksat onu hayatımıza tatbik etmektir. Hayatımızda tatbik ettiğimiz sürece bu öğrendiğimizin bize faydası olacaktır. Bu münasebetle özellikle Kur'an-ı Kerim'i yaşamak ve yaşatmak mecburiyetindeyiz." 

Camide olmak, Kur'an öğrenmek çok güzel bir duygu! Herkesi bekliyoruz 

Mustafa Melleosman

Mustafa Melleosman, "Okullar bitti, kurslar açıldı. Kur'an öğreniyoruz. Tatilde camiye geleceğiz hep. İlk defa Kur'an öğrenmeye geldim. Kur'an-ı öğrenmeye başladım. Burada bize Kur'an öğreten hocalarıma çok teşekkür ediyorum. Kur'an dışında namaz, tecvid, Peygamberimizin hayatı ve Esma'ül Hüsna'yı öğreniyoruz." dedi. 

Miraç Yenigün, "İki yıldır buraya geliyorum. 13 yaşındayım. Burada olmaktan memnunum. İyi ki buradayım. Dinimizi öğreniyoruz. Kur'an-ı Kerim'i daha güzel okuyoruz. Beş vakit namazı öğretiyorlar. Cemaatle namaza kalıyoruz. Camiyi dışarıya tercih ediyoruz. Çeşitli etkinlikler yapılıyor. Camide olmak çok güzel bir duygu. Herkese tavsiye ederim." şeklinde konuştu.  

Sabri Ataç

Sabri Ataç, "Camiye geldim. Elif-Ba öğreniyorum. Kur'an'a geçeceğim. Camiye gelmek çok güzel bir şeydir. Dinimizle ilgili şeyler öğreniyoruz. Kur'an öğreniyoruz. Kur'an öğrenmeyi çok seviyorum. Evde kitap okuyorum. Çok TV izlemiyorum. Elif Ba tekrarını yapıyorum.  Herkesi bekliyoruz camiye." dedi.  

İbrahim Alkan

İbrahim Alkan, "Sekizinci sınıftayım. Dokuza geçeceğim. Bugün okula gidip tercihlerimi vereceğim. Ben her yaz buraya geliyorum. Hem Kur'an-ı hem namaz kılmayı öğreniyorum. Dinimi yaşarken yanlış yapmamak için her zaman her yaz geliyorum. Her şeyi daha iyi öğreniyorum. Bu camiyi çok seviyorum. Herkese gelmelerini tavsiye ediyorum."  

Elif Ayaz, "Kur'an'ı camide öğrendiği için mutlu olduğunu ifade ederken Aylin Eriş ise camide Kur'an öğrenmenin eğlenceli ve güzel olduğunu söyledi.




Bu haber 501 defa okunmuştur.


Etiketler :

FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER Eğitim Haberleri

Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
HAVA DURUMU
YAZARLAR
ÇOK OKUNAN HABERLER
  • BUGÜN
  • BU HAFTA
  • BU AY
SON YORUMLANANLAR
  • HABERLER
  • VİDEOLAR
HABER ARŞİVİ
NAMAZ VAKİTLERİ
HABER ARA
YUKARI YUKARI