Bugun...



Hafta sonundan itibaren yağışlar geri geliyor

Cumartesi günü itibariyle Güneydoğu Anadolu Bölgesini etkisi altına alan yağışların hafta sonundan itibaren geri gelmesi bekleniyor.

facebook-paylas
Tarih: 23-11-2023 11:19

Hafta sonundan itibaren yağışlar geri geliyor


    

 

Batman'da 4, Diyarbakır'da bir kişinin hayatını kaybettiği sel felaketinin ardından bugün ve yarın hava sıcaklıkları mevsim normallerinin üzerinde seyretmesi beklenirken önümüzdeki hafta sonundan itibaren yağışların yeniden bölgede etkili olabileceği belirtiliyor.

Bölgedeki hava tahminlerine ilişkin açıklamalarda bulunan Meteoroloji 15. Bölge Müdürlüğü Bölge Tahmin ve Uyarı Merkezi Ekip Şefi Mustafa Ayzit, beklenen yağışlara karşı vatandaşların tedbirli olmaları hususunda uyarıda bulundu.

Geçen hafta bölge genelinde yağışın etkili olduğunu, bu yağışın etkisini daha önceden medya yoluyla bildirdiklerini ve gereken uyarıları yaptıklarını belirten Ayzit, "Yaptığımız son tahminler ve bilgiler bugün ve yarın bölge genelinde yağış beklentimiz yoktur. Hava sıcakları mevsim normallerinin üzerinde seyrinde devam edeceğini bekliyoruz. Ancak hafta sonundan itibaren bölgemizde yine yağışlar görülecektir. Yağışların muhtemelen bölge genelinde etkisini sürdüreceğini, önceki yağan yağış kadar etkili olmasa bile miktar olarak yağış bırakacağını bekliyoruz. Vatandaşlarımız bu hususta tedbirlerini almalarını tavsiye ediyor, özellikle dışarıda çalışanlar ile tarımla uğraşanlar için uyarılarımızı yapıyoruz." dedi.

"Hava sıcaklıklarında 2-3, yer yer 4-5 derece civarında düşüşler gözlenecek"

Mevsimsel olarak gündüz maksimum sıcaklıklarımız mevsim normalleri üzerinde yer yer seyredeceğini beklediklerini sözlerine ekleyen Ayzit, "Gece havanın açık olmasıyla birlikte sıcaklıkların mevsim normallerin zaman zaman altına kadar düşeceğini tahmin ediyoruz. Ancak yağışla birlikte hava sıcaklıklarında 2 ile 3 derece yer yer 4-5 derece civarında düşüşler gözlenecek. Gece saatlerindeki sıcaklıklarımıza aşırı bir düşüş beklemiyoruz." ifadelerini kullandı.

Yağışın gelişiyle birlikte özellikle hafta sonundan itibaren Güneydoğulu rüzgarların orta kuvvetli zaman zaman kuvvetli esebileceği yönünde tahminlerini paylaşan Ayzit, "Hava kütlesinin geliş yönü batıdan doğuya doğru hareket ediyor. Dolayısıyla bölgemize hafta sonu yağışları Şanlıurfa'dan giriş yapacaktır. Sırasıyla Diyarbakır, Mardin, Batman, Siirt ve Şırnak'ta etkisini gösterecek. Yağışın ilk Şanlıurfa'dan başlayacağı için bölge genelinde yağışların eşit derecede yağabileceğini tahmin ediyoruz. Çünkü gelen yağış, Akdeniz menşeli olduğu için bölge genelinde eşit bir şekilde sürdüreceğini bekliyoruz. 3-4 gün sürebilecek yağışın bölge genelinde ortalama olarak 15-20 kilogram yağışların bırakacağını bekliyoruz." şeklinde konuştu. 
 




Bu haber 453 defa okunmuştur.


Etiketler :

FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER Diyarbakır Haberleri

Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
HAVA DURUMU
YAZARLAR
ÇOK OKUNAN HABERLER
  • BUGÜN
  • BU HAFTA
  • BU AY
SON YORUMLANANLAR
  • HABERLER
  • VİDEOLAR
HABER ARŞİVİ
NAMAZ VAKİTLERİ
HABER ARA
YUKARI YUKARI