Bugun...



Yenişehir’de bin çocuk yüzme öğrendi

Diyarbakır Yenişehir Belediyesi tarafından 7-15 yaş arası çocuklar için geliştirilen ‘Yüzme Bilmeyen Çocuk Kalmasın’ projesi ile bu güne kadar 1000 çocuk yüzmeyi öğrendi.

facebook-paylas
Tarih: 26-10-2021 00:03

Yenişehir’de bin çocuk yüzme öğrendi

Çocuklara spor bilincini aşılamak ve fiziksel gelişimlerine katkı sunmak amacıyla Yenişehir Belediyesi'nin başlattığı ücretsiz yüzme kursu, ilçe merkezi ve kırsal mahallelerde bulunan tüm çocukların havlu, terlik, yüzme gözlüğü, bone, mayo, şort ve çanta ihtiyaçları karşılanarak devam ediyor.

Yenişehir Kaymakamı ve Belediye Başkan vekili Murat Beşikçi’nin talimatları ile Yenişehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü tarafından yürütülen proje ile şu ana kadar eğitmenler tarafından 1000 çocuğa yüzme kursu eğitimi verildi.

KAPALI YÜZME HAVUZLARINDA DEVAM EDECEK

7-15 yaş arası çocuklar için yürütülen Yüzme Bilmeyen Çocuk Kalmasın Projesi ile ilgili açıklama yapan Beşikci ilçede çocukların projeye yoğun ilgi gösterdiğini belirterek kış aylarında ise projenin kapalı yüzme havuzlarında devam edeceğini çocuklara müjdeledi.

ÇOCUKLAR İÇİN MÜJDELİ HABER

Projenin çocuklara spor bilincini aşılama ve fiziksel gelişimlerine katkı sağlamak amacıyla hayata geçirildiğini Anlatan Beşikci," Alanında uzman eğitmenlerin görev aldığı kursumuz Yenişehir ilçemiz Seyrantepe Yüzme Havuzu'nda gerçekleşiyor. Burada eğitmelerimiz çocuklarımızın suya karşı adaptasyonlarıyla yüzme eğitimine başlıyor. Yüzme bilmeyen çocuklarımıza yüzme nefes egzersizleri, suda nasıl ayak çırpılır ve yüzme tahtalarıyla havuzda ayak çırpma, sağ-sol kol çırpma, serbest yüzme rotasyon, sırt üstü yüzme gibi tüm yüzme stillerini uygulamalı şekilde öğretmektedirler. Projemizi başlattığımız günden bu yana 1000 çocuğumuza bu eğitimler verildi. Çocuklarımızın ilgisi çok büyük bu projemize, bizler de onların eğlenceli ve eğitici bulduğu bu projemizi kış aylarında da kapalı yüzme havuzlarında devam ettireceğiz’’ dedi.

 




Bu haber 488 defa okunmuştur.


Etiketler :

FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER Belediyeler Haberleri

Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
HAVA DURUMU
YAZARLAR
ÇOK OKUNAN HABERLER
  • BUGÜN
  • BU HAFTA
  • BU AY
SON YORUMLANANLAR
  • HABERLER
  • VİDEOLAR
HABER ARŞİVİ
NAMAZ VAKİTLERİ
HABER ARA
YUKARI YUKARI