Bugun...



Diyanet İşleri Başkanı Erbaş: Hac ve umre kurtuluş vesilesidir

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, "Hac ve umre gibi ibadetlerimiz, Rabbimizin rızasını kazanmaya matuf, en önemli amellerimiz ve ibadetlerimizden birisidir, kurtuluş vesilesidir." dedi.

facebook-paylas
Tarih: 05-01-2024 09:21

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş: Hac ve umre kurtuluş vesilesidir


    

 

2024 yılı hac ve umre organizasyonu ile ilgili çalışmalarda bulunmak üzere Suudi Arabistan'a giden Başkan Erbaş, buradaki temasları kapsamında Medine'de Diyanet İşleri Başkanlığı hac ve umre koordinasyon ekip başkanları ve din görevlileriyle bir araya geldi.

Buradaki konuşmasında, ibadetlerin Allah'ın rızasını kazanmak amacıyla yapıldığına işaret eden Erbaş, "Hac ve umre gibi ibadetlerimiz, bütün bu yapmış olduğumuz işler içerisinde belki de Rabbimizin rızasını kazanmaya matuf, en önemli amellerimiz ve ibadetlerimizden birisidir, kurtuluş vesilesidir. Dolayısıyla her yıl Türkiye'den 90 bine yakın kardeşimiz hac için buraya geliyor. Diğer ülkeleri kattığımız zaman her yıl üç milyon civarında Müslüman Medine'ye ve Mekke'ye Allah'ın rızasını kazanmaya geliyor." dedi.

"Yaptığımız her iş ve hizmet bizim için bir ibadettir"

Erbaş, Diyanet İşleri Başkanlığı için hac ve umrenin bir irşat vesilesi olduğunu dile getirerek, "Allah'ın misafirlerine hizmet etmek en büyük ibadetlerden birisidir. Hangi makamda olursak olalım, hangi unvanla burada bulunuyor olursak olalım, yaptığımız her iş ve hizmet bizim için bir ibadettir." diye konuştu.

Ziyarette Başkan Erbaş'a, Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Doç. Dr. Selim Argun, Hac ve Umre Hizmetleri Genel Müdürü Remzi Bircan, Rehberlik ve Teftiş Başkanı Hasan Güçlü ile Mekke Din Hizmetleri Ataşesi Dr. Ahmet Oğuz da eşlik etti. 
 




Bu haber 347 defa okunmuştur.


Etiketler :

FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER Eğitim Haberleri

Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
HAVA DURUMU
YAZARLAR
ÇOK OKUNAN HABERLER
  • BUGÜN
  • BU HAFTA
  • BU AY
SON YORUMLANANLAR
  • HABERLER
  • VİDEOLAR
HABER ARŞİVİ
NAMAZ VAKİTLERİ
HABER ARA
YUKARI YUKARI