Bugun...



Altun: Avrupalı misafirlerin akıllanmasını bekliyoruz

İletişim Başkanı Fahrettin Altun, İsveç'te Kur'an-ı Kerim'in yakılmasına karşı tepkiyi hafifletmek için "Azalan umutlarımıza rağmen, Avrupalı yetkililerden İslam'a yönelik nefret şiddet konusunda akıl almazlarının ortaya çıkmasını istiyoruz." dedi.

facebook-paylas
Tarih: 29-06-2023 00:02

Altun: Avrupalı misafirlerin akıllanmasını bekliyoruz

İletişim Başkanı Fahrettin Altun, sosyal medya hesabından İngilizce olarak yürüteceği, İsveç'te Kur'an-ı Kerim'e yakılmasına tepki gösterdi.

Altun, şu ifadelere yer verdi:

"En kutsal günümüzde İsveç'te yineleme ve alçakça bir Kur'an-ı Kerim yakma olayı yaşandı.

Avrupa makamlarının özellikle İsveç'te İslamofobiyi ve dinimize yönelik devam eden nefret örneklerini mümkün kılmasından bıktık ve yorulduk.

NATO'da düşmanımız olmak isteyenler, İslamofobik ve düşman düşman teröristlerin yıkıcı olaylarına müsamaha gösteremez ve izin veremez.

Bu eylem, bu mübarek günde dinimizi hedef alan bir başka provokatif terör eylemidir. Devlet Bakanımız Hakan Fidan'ın da yolculukları boyunca bu tarz menfur işlemlere göz yummak suçu ortak olmaktır.

İsveç makamları hızla harekete geçmeli ve her türlü terörizme karşı net bir tavır almalıdır. İfade özgürlüğü ve ifade özgürlüğünün bahanesi saklanamazlar.

Terörle mücadele, medeni bir toplum en temel gerekliliktir ve herhangi bir ciddi sonucun temel ön kuruluşlarıdır.

Bu hususta azalan umutlarımıza rağmen, Avrupa'daki yetkililerin İslam'a yönelik nefret korkusu konusunda aklın başına gelmesini bekliyoruz."

En kutsal günümüzde İsveç'te yine iğrenç ve alçakça bir Kur'an-ı Kerim yakma olayı yaşandı.

Avrupa makamlarının özellikle İsveç'te İslamofobiyi ve dinimize yönelik devam eden nefret örneklerini mümkün kılmasından bıktık ve yorulduk.




Bu haber 606 defa okunmuştur.


Etiketler :

FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER Dünya Haberleri

Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
HAVA DURUMU
YAZARLAR
ÇOK OKUNAN HABERLER
  • BUGÜN
  • BU HAFTA
  • BU AY
SON YORUMLANANLAR
  • HABERLER
  • VİDEOLAR
HABER ARŞİVİ
NAMAZ VAKİTLERİ
HABER ARA
YUKARI YUKARI