Bugun...



Kendi memleketinde sahipsiz bırakıldı!

Türkiye’nin olimpiyatlara katılan ilk atıcısı olarak tarihe geçen ve yine dördüncü olarak olimpiyatlarda derece elde eden ilk Türk atıcı olan Diyarbakırspor’un lisanslı sporcusu Ömer Akgün’ün başarısı uluslararası spor mecralarında büyük ses getirdi. Ancak giderken de gelirken de kendi memleketi Diyarbakır’da beklenen ilgiyi göremeyen milli sporcu bunun burukluğunu yaşıyor. Akgün’ü bugüne kadar üst düzey hiçbir yetkilinin aramadığı, adeta kaderine terk edildiği öğrenildi.

facebook-paylas
Tarih: 12-08-2021 00:29

Kendi memleketinde sahipsiz bırakıldı!

Akgün, “Diyarbakırspor’dan başka kimse bana  sahip çıkmadı. Her zaman yanımda olan başkan Siyabend Aydın ve Aydın ailesine teşekkür ediyorum. Daha önce de kentimizi başarıyla temsil eden sporculara kucak açan, dünya ve Türkiye şampiyonları çıkaran Diyarbakırspor’un bu tutumu herkese örnek olmalıdır” dedi.

Japonya’nın başkenti Tokyo’da yapılan olimpiyatlarda Türkiye ve Diyarbakır adına sessiz bir tarih yazıldı, ulusal ve uluslararası spor kamuoyu bu tarihi yazan sporcuyu gündemine aldı ancak o sporcu kimliğini taşıdığı kentte sahipsiz bırakıldı. Bugüne kadar yurt içinde ve yurt dışında bir çok başarıya imza atan, kırılmadık rekor bırakmayan Ömer Akgün, Cumhuriyet tarihinde havalı tüfek erkekler kategorisinde olimpiyat kotasını aşarak olimpiyatlara katılan ilk sporcu oldu. Olimpiyatlarda madalyayı kılpayı kaçıran Akgün, 4’üncü olarak yine Türkiye adına bugüne kadar ki en iyi başarıya ulaştı. Diyarbakır adına tarihi bir başarıya yakaladı ancak Diyarbakır bunun farkına varamadık.

Yalnız bırakılan Akgün öyle ki olimpiyatlara giderken kentteki hiçbir yetkili tarafından uğurlanmadı, maddi ve manevi destekten yoksun bırakıldı. Dönerken de yine birkaç seveni dışında sessiz ve buruk bir şekilde karşılandı. Bir çok şehirde olimpiyatlara katılan sporcular en iyi şekilde uğurlanarak karşılanırken ve ödül üstüne ödül alırken, Ömer Akgün ise kimliğini taşıdığı Diyarbakır’a yaşattığı başarıyla rağmen hak ettiği ilgiyi göremedi.

YENİ HEDEF 2024 PARİS OLİMPİYATLARI

Diyarbakır’ı en iyi temsil eden branşlardan olan atıcılıkta elde edilen başarıdan sonra yeni bir hedef belirleyen Ömer Akgün, önümüzdeki günlerde 2024 Paris Olimpiyatları için hazırlıklara başlayacağını kaydetti. Akgün, “Hedefim 2024 olimpiyatlarına en iyi şekilde hazırlanıp madalya kazanmak olacaktır” dedi.

Diyarbakır’ın kendi değerlerine daha fazla destek olması ve sahip çıkması gerektiğinin altını çizen Akgün, Tokyo Olimpiyatları’na giderken Diyarbakırspor Kulübü Başkanı Siyabend Aydın dışında kimseden destek alamadığının da altını çizdi. Akgün, “Diyarbakırspor geçmişte de kentimizi başarıyla temsil eden sporculara destek oldu, bu sayede Türkiye ve Dünya şampiyonları çıktı. Bu süreçte de bana destek oldu her anlamda. Kendilerine çok teşekkür ediyorum. Ama sadece Diyarbakırspor’ la olmaz, herkesin elini  taşın altına sokarak sporcuya değer vermesi lazım” diye konuştu.

YENİ POLİGON YENİ BAŞARILARA YOL AÇACAK

Diyarbakır, atıcılıkta uzun yıllardır başarılar elde ederek ekol oluşturmuş durumda. Bir çok milli sporcu yetiştiren ve milli takımlarda başarıdan başarıya koşan atıcılıkta bu başarı sonrasında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın talimatıyla yeni ve modern bir poligon yapılıyor. Poligonun hizmete girmesiyle kentte daha fazla milli sporcu yetiştirilmesi amaçlanıyor




Bu haber 459 defa okunmuştur.


Etiketler :

FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER Diyarbakır Haberleri

Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
HAVA DURUMU
YAZARLAR
ÇOK OKUNAN HABERLER
  • BUGÜN
  • BU HAFTA
  • BU AY
SON YORUMLANANLAR
  • HABERLER
  • VİDEOLAR
HABER ARŞİVİ
NAMAZ VAKİTLERİ
HABER ARA
YUKARI YUKARI