Bugun...



Yenişehir ne istiyor? HÜDA PAR Belediye Başkan Adayı ne vadediyor?

Diyarbakır'da ofis gibi merkezi semtleri içerisinde barındıran Yenişehir ilçesi için projelerini paylaşan HÜDA PAR Belediye Başkan Adayı Üzeyir Yuva, eğitimden sosyal tesislere, ekonomiden sosyal yardımlara kadar birçok alanda hazırlıklarının olduğunu açıkladı.

facebook-paylas
Tarih: 05-03-2024 00:01

Yenişehir ne istiyor? HÜDA PAR Belediye Başkan Adayı ne vadediyor?

 

 

Bu ay sonunda yapılacak yerel seçimlerle ilgili çalışmalarını hızlandıran HÜDA PAR Yenişehir Belediye Başkan Adayı Üzeyir Yuva, ilçenin sorun ve sıkıntılarının çözümüne ilişkin hazırladığı projeleri konuştu.

Seçim sürecince yaptığı çalışmaları aktaran Yuva, "Adaylığımın kesinleşmesiyle beraber daha önceden ilçenin durumuna vakıf olduğumuzdan kısa süre içerisinde hazırladığımız programlar kapsamında seçim çalışmalarına başladık. Bu süreçte ilçe merkezi ve kırsal mahallelerimizde kanaat önderleriniz ziyaret ediyor, ailelerle bir araya geliyor, dile getirdikleri sorun ve sıkıntıları dinliyoruz." dedi.

 "Eğitim alanında var olan adaletsizliği giderme hususunda desteklerimiz olacak"

Yaptığı ziyaretlerde halkın ilettiği sorun ve sıkıntıların yanı sıra ilçede uzun yıllar esnaf olması münasebetiyle gözlemlediği eksiklikleri sıralayan Yuva, "Uzun süredir Yenişehir'de esnaflık yapmam dolayısıyla ilçenin sorun ve sıkıntılarına vakıfım. En azından az evvel yolda ilerlerken protokol caddesi olarak bilinen ilçenin en işlek caddesi çukurlardan geçilmiyor. Yıkılan binaların çevresi enkaz şeklinde bırakılmış, o enkazın içerisinde kesici ve delici maddelerin oluşturduğu tehlikeyle beraber çevreye verdiği toz-duman da devam ediyor. Halkımızı gezdiğimizde vatandaşın bize ilettiği ekonomik, sosyal, eğitim, alt ve üst yapı gibi sorunlardır. Bizlerde bu sorunlara yönelik hazırladığımız projeleri halka tanıtmaya çalışıyoruz." ifadelerini kullandı.

Projeler içerisinde eğitime yönelik çalışmalarının olduğunu kaydeden Yuva, "Öğrencilerimizle alakalı büyük bir adaletsizlik var. Maddi imkânı iyi olan aileler çocuklarını dershane ve özel okullara gönderirlerken maddi durumu el vermeyenler ise evde ders çalışmak mecburiyetinde olmakla beraber bazı öğrenciler aileleri tarafından işlerde çalıştırılıyor. Her iki koşulda eğitim gören çocuklar, aynı koşulda üniversite sınavına giriyor. Bizler bu adaletsizliği giderme hususunda desteklerimiz olacak." şeklinde konuştu.

"Hayat pahalılığı ile alakalı dengeleri düzeltecek projelerimiz var"

İlçedeki parkların düzensiz ve bakımsız olmakla beraber uyuşturucu bağımlısı gençlerle dolu olduğunu, öncelikli hedeflerinin insanlara hizmet ve sorunlarına çözüm bulmak olduğundan bu konuda aile huzurunu bozan uyuşturucu bağımlısı gençler için rehabilitasyon merkezleri açacaklarını söyleyen Yuva, sosyal yardımlara ilişkin de projelerinin olduğunu kaydederek şu ifadelere yer verdi:

"Dar gelirli ailelere ekonomik alanda katkı sunacak yardımlarımız olacak. Hayat pahalılığını bir düzeye getirebilmek amacıyla sosyal marketler oluşturmayı düşünüyoruz. Semt pazarlarındaki pahalılıktan halkımız şikayetçi. Hal çıkışlı faturalar ile pazarlardaki fiyatları denetleyip uygun duruma getireceğiz. Yani kısacası hayat pahalılığı ile alakalı dengeleri düzeltecek ve yaşam standartlarına yönelik projelerimiz var."

"Her kırsal mahalleye birer çocuk parkı ve yanında halı saha yapacağız"

Başıboş köpek sorunu ve kırsal mahallelere yönelik çocuk parkı projelerinden de söz eden Yuva, "Yenişehir ilçemizde çokça şikâyet edilen konulardan biri de başıboş köpek sorunudur. Çocuklarımız için büyük bir problem olan başıboş köpek sorununa da çözüm getireceğiz. Bunların yanında aşevi ve ucuz ekmek gibi projelerimiz var. Kırsal mahallelerde doğal bir hava olsa da oradaki çocuklarında bir parka, salıncağa, kaydıraca ihtiyacı vardır. Her kırsal mahalleye birer çocuk parkı ve yanında halı saha yapmayı düşünüyoruz." diye belirtti.




Bu haber 710 defa okunmuştur.


Etiketler :

FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER Diyarbakır Haberleri

Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
HAVA DURUMU
YAZARLAR
ÇOK OKUNAN HABERLER
  • BUGÜN
  • BU HAFTA
  • BU AY
SON YORUMLANANLAR
  • HABERLER
  • VİDEOLAR
HABER ARŞİVİ
NAMAZ VAKİTLERİ
HABER ARA
YUKARI YUKARI