Bugun...



Diyarbakırlı iş insanı Mahmut Yaşa'dan örnek davranış

İş insanı Mahmut Yaşa, doğduğu köye cami ve taziye evi yaptırdı. Diyarbakır'ın Kocaköy ilçesine bağlı Tepecik köyüne Mahmut Yaşa’nın merhum babası Mehmet Yaşa adına yaptırdığı cami ve taziye evi törenle hizmete açıldı.

facebook-paylas
Tarih: 24-10-2023 00:30

Diyarbakırlı iş insanı Mahmut Yaşa'dan örnek davranış

DİYARBAKIR-Yaşa ailesinin babaları merhum Mehmet Yaşa, adına yaptırılan modern Tepecik Köyü Camisi’nin üst tarafı da taziye evi olarak tasarlandı. Tepecik köyü sakinleri, yaptırdığı cami ve taziye evi için Mahmut Yaşa'ya şükranlarını belirterek "Allah razı olsun!" dileklerinde bulundular.
Doğup büyüdüğü baba ocağına cami ve taziye evi yaptırmanın gururunu yaşayan Mahmut Yaşa, merhum babası Mehmet Yaşa'ya evlatlık görevini yerine getirdiğini belirterek "Bizler doğduğumuz şehri, köyü ve mahallemizi hiçbir zaman unutmadık. Her zaman baba ocağımıza gelip eş ve dostlarımızla birlikte olduk. Gurbete gittiğimiz yıllardan bugüne kadar her Ramazan ve Kurban bayramlarında baba ocağını hep ziyaret ettik. Elimizden geldiği kadar dostlarımızın yanında olduk. Onlarla dertlendik, onlarla güldük. Doğduğumuz toprakları unutmadık ve hiçbir zaman da unutmayacağız.
Uzun zaman düşündüğüm bir konuydu köyüme bir cami yaptırmak. Cami ile birlikte bir taziye evi de tasarladık, işe koyulduk ve dört ay gibi kısa bir sürede cami ve taziye evimizi bitirdik.
Manevi yatırımlarımız bizim çalışma azmimizi artırmaktadır. Baba ocağı olan köyümüze yaptırdığımız cami ve taziye evimiz, köyümüze ve İslam âlemine hayırlı olsun. Camiler birlik ve beraberlik duygularımızın en üst düzeye çıktığı ve toplumsal sıkıntıların paylaşıldığı, aynı zamanda dinî bilgilerin yaşanılarak öğrenildiği kutsal mekânlardır." dedi.

       




Bu haber 1394 defa okunmuştur.


Etiketler :

FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER Manşetler Haberleri

Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
HAVA DURUMU
YAZARLAR
ÇOK OKUNAN HABERLER
  • BUGÜN
  • BU HAFTA
  • BU AY
SON YORUMLANANLAR
  • HABERLER
  • VİDEOLAR
HABER ARŞİVİ
NAMAZ VAKİTLERİ
HABER ARA
YUKARI YUKARI