Bugun...



MARDİNSPOR’DAN TÜRKİYE REKORU

3.Lig’e yükselen Mardin 1969Spor, 14 gruptan ve 194 takımdan oluşan Bölgesel Amatör Futbol Ligi’nde geride kalan sezonda en fazla gol atan takım olarak tarihi bir rekora imza attı. Mardin ekibi aynı zamanda ligi namağlup tamamlayan 3 takımdan ve en az gol yiyen 3 takımdan biri oldu.

facebook-paylas
Tarih: 06-06-2023 18:30

MARDİNSPOR’DAN TÜRKİYE REKORU

Mardin 1969Spor, rekorlarla yeniden 3.Lig’e yükselmenin haklı gururunu yaşıyor. Cevdet Uzunköprü’nün teknik direktörlüğünü yaptığı Güneydoğu ekibi, sona eren 2022-2023 sezonunda rakip ağları 75 kez havalandırırken,2.8 maç başı gol ortalamasına ulaştı. 14 grup ve 194 takım arasında en fazla gol atan ve en fazla maç başı gol ortalamasına ulaşan takım olarak Türkiye rekoru kıran Mardin temsilcisi, bu başarısını gol yeme konusunda da gösterdi. 26 maçta sadece 10 gol yiyerek yine 194 takım arasında en az gol yiyen 3 takımdan biri olmayı başardı.

Mardin 1969Spor’un bir diğer başarısı da ligi yenilmeden tamamlaması oldu. Yenilmeyen 3 takımdan biri olan Kırmızı-Lacivertli takım 26 maçta 21 galibiyet ve 5 beraberlik alarak 68 puan topladı.

Başarının Mimarlarından Başkan Aşar Yine İddialı

Şampiyon takımın başkanı Rıdvan Aşar, takım, yönetim ve camia olarak bütünleşerek bu başarıyı elde ettiklerini ifade ederek şimdi sıranın 3.Lig’de başarılı olmaya geldiğini söyledi. Aşar,”Hak ettiğimiz bir şampiyonluk oldu. 194 takım arasında en fazla gol atan takım ve aynı zamanda en az gol yiyen 3 takımdan biri olmak, ligi namağlup zirvede tamamlamak çok anlamlı. Biz bununla yetinmek istemiyoruz. Yeni sezonda 3.Lig’de de başarılı olmak için çalışmalarımız devam ediyor.” dedi.




Bu haber 684 defa okunmuştur.


Etiketler :

FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER Bölge Haberleri

Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
HAVA DURUMU
YAZARLAR
ÇOK OKUNAN HABERLER
  • BUGÜN
  • BU HAFTA
  • BU AY
SON YORUMLANANLAR
  • HABERLER
  • VİDEOLAR
HABER ARŞİVİ
NAMAZ VAKİTLERİ
HABER ARA
YUKARI YUKARI