Bugun...



AKP - MHP kavgası resmen başlamıştır.

BTP Lideri Hüseyin Baş, 50+1 tartışmalarının temelinde AKP ile MHP arasındaki çekişmenin yattığını söyledi.

facebook-paylas
Tarih: 23-11-2023 00:05

AKP - MHP kavgası resmen başlamıştır.

Bağımsız Türkiye Partisi (BTP) Genel Başkanı Hüseyin Meltem TV’de Orhan Dede’nin sunduğu Mercek programına konuk oldu.

Programda gündeme ilişkin değerlendirmeler yapan BTP lideri önemli açıklamalarda bulundu.

İsrail’in Gazze saldırısını değerlendiren Hüseyin Baş bölgede yapılanın bir soykırım olduğunu ifade etti.

“İsrail’e herkesin dur demesi gerekiyor” diyen BTP lideri AKP iktidarının İsrail konusundaki tavrının samimi olmadığını ifade etti.

İktidarın meseleyi birkaç boykot ve bir iki mitingle geçiştirme çabasında olduğunu söyleyen Hüseyin Baş, “Hükümetin bu husustaki tutumu samimi bir tutum değil. Samimi bir tutum olsa, bu konuda gayret sarf etse ve bir sonuç alamasa buna diyeceğimiz hiçbir şey yok. Ben tutarlı olun diyorum.  Boykot ediyorsan, protesto yapıyorsan, miting yapıyorsan hükümet olarak böyle bir tutum sergilemeye karar kıldıysan o zaman gereğini yapacaksın. Bugün hala İsrail'in savaş uçaklarının yakıtı Türkiye üzerinden gidiyor, İsrail'in pilotları Konya Ovasında eğitim görüyor. İsrail’in hava savunma sistemi Demir Kubbe hangi bilgiyle füzeleri imha ediyor, Kürecik Radar Üssü’nden. Sen bugün İsrail'i kör edebilirsin, İsrail'i kolsuz bacaksız bırakabilirsin, mecazi anlamda söylüyorum bunu. Ama biz bunları yapmak yerine sadece ve sadece toplumumuzun gazını alma peşindeyiz. Burada toplumun gazını almış oluyorsun ama orada insanlar ölmeye devam ediyor ne yazık ki. Dolayısıyla ben buradan hükümeti samimiyete ve kararlılığa davet ediyorum” dedi.

Yüzde 50+1 tartışmasına farklı bakış

Hüseyin Baş, AK Parti Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın başlattığı yüzde 50+1 tartışmasını da değerlendirdi.

Tartışmanın temelinde AKP ile MHP arasında çekişmenin yattığını ifade eden BTP lideri şöyle devam etti; “Erdoğan, seçilmek uğruna, 50 + 1 onu çok zorluyor ve ‘bundan sonra en yüksek oy alanı cumhurbaşkanı yapalım’ demiyor aslında. Benim kanaatim bugünden itibaren Meclis kürsülerinde de gördüğümüz üzere bir AKP - MHP kavgası resmen başlamıştır. Erdoğan'ın da zorladığı şey bu ittifak, Sayın Bahçeli'nin de zorladığı şey bu ittifak! Ben bu olayı böyle okuyorum. Anayasa Mahkemesi ile Yargıtay arasındaki kriz de buradan çıkıyor. Bir tarafta Bahçeli'nin bürokratları var, bir tarafta Erdoğan’ın. Ne yazık ki şu anda Türkiye belli güç odaklarının savaşına dönmüş durumda. Benim gözlemlediğim bu, benim 50+ 1 tartışmasına bakış açım da bu.”




Bu haber 689 defa okunmuştur.


Etiketler :

FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER Manşetler Haberleri

Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
HAVA DURUMU
YAZARLAR
ÇOK OKUNAN HABERLER
  • BUGÜN
  • BU HAFTA
  • BU AY
SON YORUMLANANLAR
  • HABERLER
  • VİDEOLAR
HABER ARŞİVİ
NAMAZ VAKİTLERİ
HABER ARA
YUKARI YUKARI