Bugun...



Cumhurbaşkanı Erdoğan: Öğretmenlik mesleğinin itibarını artıracak projeleri yakında kamuoyuyla paylaşacağız

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "İhtiyaç duyulan alanlarda öğretmen atamalarını sürdüreceğiz. Öğretmenlik mesleğinin itibarını artıracak, öğretmenlerimizin kariyerini geliştirecek projelerimizi yakında kamuoyuyla paylaşacağız." dedi.

facebook-paylas
Tarih: 17-06-2023 00:20

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Öğretmenlik mesleğinin itibarını artıracak projeleri yakında kamuoyuyla paylaşacağız

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Haydarpaşa Lisesi'nde düzenlenen 2022-2023 Eğitim Öğretim Yılı Karne Dağıtım Töreni'ne katıldı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, törende yaptığı konuşmada, yaklaşık 89 yıllık tarihiyle ülkenin en köklü eğitim öğretim kurumlarından biri olan Haydarpaşa Lisesi'nde bulunmaktan memnuniyet duyduğunu vurguladı.

Bugün başarıyla tamamladıkları 2022-2023 eğitim öğretim yılının eğitim camiasının tüm paydaşları için hayırlı olmasını dileyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Ülkemizin dört bir köşesinde şu an karne sevinci yaşayan evlatlarımızın tamamını tebrik ediyor, hepsinin tek tek alınlarından öpüyorum." dedi.

"Öğrencilerimizle her buluşmamızda geleceğimize daha umutla çok daha büyük bir güvenle bakıyoruz"

Cumhurbaşkanı Erdoğan, her eğitim öğretim yılı sonunda tıpkı Haydarpaşa Lisesi'nde olduğu gibi bilgili, kültürlü, ahlaklı, vicdanlı ve öz güven sahibi nesillerin yetiştiğini görmenin haklı gururunu yaşadıklarını vurgulayarak, sözlerini şöyle sürdürdü: "Öğrencilerimizle her buluşmamızda geleceğimize daha umutla çok daha büyük bir güvenle bakıyoruz. Evlatlarımızın sesine kulak verdikçe Türkiye'nin aydınlık yarınlarına olan inancımız da katlanarak artıyor. Buna vesile olanların başında hiç şüphesiz öğretmenlerimiz gelmektedir. Daha 5-6 yaşından itibaren evlatlarımızı kendilerine emanet ettiğimiz öğretmenlerimiz, eğitim sistemimizin omurgasıdır. Öğretmen, bizim kültürümüzde sadece bilgiyi aktaran değildir. Öğretmen aynı zamanda öğrencisinin içindeki cevheri ortaya çıkaran bir kâşiftir. Karakterini şefkatle işleyen bir gönül işçisidir. Öğretmenlerimiz bilgileriyle birlikte tecrübeleriyle de evlatlarımızı hayata hazırlayan birer rehberdir."

"Bana bir harf öğretenin 40 yıl kölesi olurum" buyuran Hazreti Ali'nin bu sözüyle esasında bir öğrencinin öğretmenine olan vefa borcunun da sınırlarını çizdiğini ifade eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, ilk emri "Oku" olan bir inancın mensupları olarak, kendilerine bilgi yanında hikmeti, irfanı, ahlakı da aşılayan öğretmenlerin hakkını ödeyemeyeceklerini belirtti.

"İhtiyaç duyulan alanlarda öğretmen atamalarını sürdüreceğiz"

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye'de 19 milyonu temel eğitim ve ortaöğretimde, 8 milyonu yükseköğretimde olmak üzere yaklaşık 27 milyon öğrenci bulunduğunu aktardı.

 

Geleceğin teminatı olan çocukların en güzel şekilde yetişmeleri için ellerindeki imkânları seferber ettiklerini anlatan Cumhurbaşkanı Erdoğan, şunları kaydetti: "2002 yılından beri, her sene bütçede aslan payını eğitime ayırarak, mevcut derslik sayımızı iki katına çıkartarak, okullarımızı en son teknolojiye sahip eğitim altyapısına kavuşturarak, ders kitaplarından yardımcı kaynaklara, öğrencilerimizin ihtiyaç duyduğu eğitim materyallerini ücretsiz dağıtarak, öğretmenlerimizin mali ve özlük haklarını her geçen yıl geliştirerek, velhasıl evlatlarımızın kaliteli eğitim alması yolunda gereken ne varsa onu yapmaktan çekinmeyerek bu meseleye verdiğimiz önemi gösterdik."

Cumhurbaşkanı Erdoğan, geçen ay yaptıkları 45 bin yeni öğretmen atamasıyla mevcut eğitim ordusunu daha da güçlendirdiklerini belirterek, "2002 yılında ülkemizde toplam 500 bin öğretmen varken son atamayla birlikte sadece bizim dönemimizde göreve başlayan öğretmen sayısı 800 bini buldu. İhtiyaç duyulan alanlarda öğretmen atamalarını sürdüreceğiz. Öğretmenlik mesleğinin itibarını artıracak, öğretmenlerimizin kariyerini geliştirecek projelerimizi yakında kamuoyuyla paylaşacağız" diye konuştu.

Okulları yazın pırıl pırıl yaparak yeni döneme hazır hâle getireceklerini aktaran Cumhurbaşkanı Erdoğan, öğrencilerin kaliteli eğitim alması, öğretmenlerin görevlerini gönül huzuruyla yapması için her türlü çabayı göstereceklerini vurguladı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, öğrencilerin bugün aldıkları karnelerinde bir seneki gayretlerinin sonuçlarını gördüklerini kaydederek, gençlere şu önerilerde bulundu: "Bir TEKNOFEST gençliği olarak artık uzayla her an iç içe olmayı amaç edineceksiniz. Yazın arkadaşlarınız ve sevdiklerinizle keyifli vakit geçirirken lütfen kitapla kütüphaneyle okumakla bağlarınızı kesmeyin. Tabiatın tüm güzelliklerinin önümüze serildiği bu yaz günlerinde kendinizi sadece ekran başına mahkûm etmeyin. Yeni şeyler öğrenme şevkinizin kaybolmasına izin vermeyin. Sizlere yardımcı olmak üzere çok farklı alanlarda açılmış ücretsiz yaz okullarımız, gençlik kamplarımız var. Ama bunu söylerken bir şey daha söylemek zorundayım. Merdiven altı kapkaççılara kendinizi kaptırmayın. Gençlik ve Spor Bakanlığımızın, Diyanet İşleri Başkanlığımızın sizlere yönelik çalışmaları var. Devletimizin sizlere sunduğu bu imkânlardan en güzel şekilde istifade edeceğinize inanıyorum."

Öğrencileri tebrik ederek, mutlu, huzurlu ve verimli bir tatil geçirmelerini dileyen, öğretmenlere de emekleri için teşekkür eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, hafta sonu Yükseköğretim Kurumları Sınavı'na girecek gençlere başarı temennisinde bulundu.




Bu haber 613 defa okunmuştur.


Etiketler :

FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER Eğitim Haberleri

Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
HAVA DURUMU
YAZARLAR
ÇOK OKUNAN HABERLER
  • BUGÜN
  • BU HAFTA
  • BU AY
SON YORUMLANANLAR
  • HABERLER
  • VİDEOLAR
HABER ARŞİVİ
NAMAZ VAKİTLERİ
HABER ARA
YUKARI YUKARI