Bugun...



TÜRKİYE 35-40 YIL SONRA ÇÖLLEŞME TEHLİKESİYLE KARŞI KARŞIYA KALACAK

Uluslararası Tarım Gıda Konfederasyonu Diyarbakır Şube Başkanı Engin Akyol, “Türkiye 35-40 yıl sonra çölleşme...

facebook-paylas
Tarih: 25-03-2018 07:52

TÜRKİYE 35-40 YIL SONRA ÇÖLLEŞME  TEHLİKESİYLE KARŞI KARŞIYA KALACAK

Uluslararası Tarım Gıda Konfederasyonu Diyarbakır Şube Başkanı Engin Akyol, "Türkiye 35-40 yıl sonra çölleşme tehlikesiyle karşı karşıya kalacaktır." dedi.

Orman haftası nedeniyle bir açıklamada bulunan Uluslararası Tarım Gıda Konfederasyonu Diyarbakır Şube Başkanı Engin Akyol, bilinçsiz kesilen ağaçların ve kontrolsüz mera otlamaları ile bitki örtüsü de adeta bitirildiğini dikkat çekerek bu gidişle Türkiye 35-40 yıl sonra çölleşme tehlikesiyle karşı karşıya kalacağına dikkat çekti.

Akyol, "Orman Haftası her yıl 21-26 Mart tarihleri arasında kutlanan en önemli etkinliklerden biridir. Orman haftası ve ağaç bayramı etkinliği kapsamında, öğrencilere ormanların değeri, ağaçların önemi anlatılır. Hafta boyunca güzel etkinliklerle dikilen ağaçlar, çocuklara ormanların önemi yaşayarak ve birebir öğrenerek anlatılır. Ormanlarımızın doğa ve ekonomiye büyük katkıları vardır. Dünyamızın ciğeri olan ormanlarımız sağlıklı ve bol oksijenli nefes almamızı sağlarlar. Yarınlarımıza güvenle bakmamızı sağlayan, bir ülkenin nabzını tutan zenginlik kaynağıdır." dedi.

Orman haftasının önemin vurgu yaparak ve yeşil alanların bizler için ne kadar etken rol oynadığı bilinci oluşturulması gerektiğini söyleyen Akyol, "Çünkü insanlarımızın ağaca, ormana, doğaya, çevreye karşı olan duyarsızlığı, hatta düşmanlığı sonucu ormanlarımız her geçen gün yok olmaya devam etmektedir. Ormanlarımız fütursuzca tahrip edilmekte, gerekli gereksiz binlerce ağaç kesilmektedir. Yanlış tarımsal uygulamalar ve erozyon sonucu verimli topraklar da yok edilmekte, bilinçsiz ve kontrolsüz mera otlamaları ile bitki örtüsü de adeta bitirilmektedir. Bunların akabinde hızla çarpık kentleşme, teknik önlemler almayan sanayileşme ve üretim çılgınlığı devam etmektedir. Enerji, oksijen yok olmaya yüz tuttuğu gibi, insanların birlikte yaşama, şehircilik, kentleşme ve çevreyi doğru kullanma bilinci ile tüketim anlayışının kötüye gitmesiyle sera gazları atmosfere salınarak küresel ısınmaya neden olmuştur." ifadelerini kullandı.

Akyol, "Tüm bu bilimsel bilgilere göre önlem alınmadığı takdirde Türkiye 35-40 yıl sonra çölleşme tehlikesiyle karşı karşıya kalacaktır. Yapılacak daha çok şey var. Buradan hareketle birçok şeyi madde madde sıralayabiliriz. Sıralayabileceğimiz bu maddelerin başında ağaçlandırma, mevcut ağaçların ve ormanların korunması, birlikte yaşama bilinci, kent ve şehircilik ile doğa ve çevreyi, sularımızı ve verimli topraklarımızın korunma bilincinin geliştirilmesi gelmektedir." açıklamasında bulundu. 




Bu haber 93 defa okunmuştur.


Etiketler :

FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER Diyarbakır Haberleri

Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
HAVA DURUMU
YAZARLAR
ÇOK OKUNAN HABERLER
  • BUGÜN
  • BU HAFTA
  • BU AY
SON YORUMLANANLAR
  • HABERLER
  • VİDEOLAR
HABER ARŞİVİ
NAMAZ VAKİTLERİ
HABER ARA
YUKARI YUKARI