Bugun...



Medrese öğrencilerinden Filistin direnişine destek

İTTİHADUL ULEMA Bayan temsilciliği bünyesinde medrese eğitimi gören öğrenciler, biriktirdikleri paralarını Filistin direnişine ulaştırmak üzere Umut Kervanı'na teslim etti.

facebook-paylas
Tarih: 09-10-2023 14:12

Medrese öğrencilerinden Filistin direnişine destek

Uzun yıllardır devam eden işgal çetesinin Filistin halkına ve Mescidi Aksa'ya yönelik saldırıları karşısında HAMAS'ın askeri kanadı İzzettin El Kassam Tugayları tarafından dün sabah itibariyle başlatılan "Aksa Tufanı" operasyonuyla çatışmalar şiddetlendi.

Dün sabah itibariyle devam eden operasyonlar karşısında Umut Kervanı, Filistinli Müslümanların gıda, ayni ve ilaç ihtiyaçlarını karşılamak üzere yardım çalışması başlattı.

Yardım toplama çalışmaları kapsamında nakdi yardım kabulüne başlayan Umut Kervanı, Türkiye ile Filistin arasında köprü işlevini görüyor.

Alimler ve Medreseler Birliği bünyesinde eğitim gören kız öğrenciler, biriktirdikleri harçlıklarını Filistinli kardeşlerine ulaştırmak amacıyla Umut Kervanı'na başvurdu.

Diyarbakır Umut Kervanı yetkilileriyle görüşen öğrenciler, Filistin'e ulaştırmak istedikleri nakdi yardımı Umut Kervanı yetkililerine takdim etti.

"Filistin bağımsızlığını Müslümanların bağımsızlığı olara k görüyoruz"

Öğrenciler adına konuşan Merve Ekinci, yaptıkları yardımın her Müslüman için güç nispetinde birer sorumluluk olduğunu belirterek tüm Müslümanları Filistin'e destek olmaya davet etti.

Ekinci, "Bizler Kudüs'e destek olma adına yardım topladık. Kesinlikle biz Kudüs Davasını sadece Filistin Bölgesine ve coğrafyasına ait bir işgal altında kalma meselesi olarak görmüyoruz. Filistin bağımsızlığını Müslümanların bağımsızlığı olarak görüyoruz." dedi.  

Bu sürecin sadece Filistin'in bağımsızlık kavgası değil, ümmetin sınavı olduğunu söyleyen Ekinci, "Filistin her kulun önündeki sınav kağıdıdır. Herkes imkanları dahilinde bu sınava tabi tutulacaktır. Biz imkanlar dahilinde 15 bin lira miktarında bir meblağla küçük de olsa destek sunmaya çalıştık. Herkesin imkanları dahilinde bu sınava tabi olduğundan katkı sunmalarını talep ediyoruz." ifadelerini kullandı.

"Zilletten kurtulup izzetle ayağa kalkmamız için vahdetten geçmemiz lazım"

Tüm Müslümanları Filistin'e destek olmaya davet eden Ekinci, "Kesinlikle anneler Meryemleri aramadıkça İsa'lar büyümeyecek İsa'lar büyümedikçe mesihler zuhur edemeyecek ve mesihler de zuhur edemedikçe ümmet bu zilleti üzerinden atamayacak. İslam tarihinin tecrübelerine dayanarak olan inancımız, zilletten kurtulup izzetle ayağa kalkmamız için vahdetten geçmemiz lazım. Ondan dolayı tüm ümmeti vahdet olmaya ve Filistin'e destek olmaya çağırıyoruz." şeklinde konuştu.

Ekinci, "Bu medresede Meryemler olarak İsa'ları yetiştirecek, hakikate sarılıp bu zilletten sıyrılarak hakikat ile ayağa kalkma kıyamında Filistinli kardeşlerimize destek olma adına buradayız. Topladığımız bu parayı Umut Kervanı aracılığıyla Filistinli kardeşlerimize ulaştırıyoruz inşallah." diye belirtti.

 




Bu haber 588 defa okunmuştur.


Etiketler :

FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER Diyarbakır Haberleri

Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
HAVA DURUMU
YAZARLAR
ÇOK OKUNAN HABERLER
  • BUGÜN
  • BU HAFTA
  • BU AY
SON YORUMLANANLAR
  • HABERLER
  • VİDEOLAR
HABER ARŞİVİ
NAMAZ VAKİTLERİ
HABER ARA
YUKARI YUKARI