Bugun...



Uzmanlar: Akciğer kanseri görülme yaşı gittikçe düşüyor

Akciğer kanserinin görülme yaşının gittikçe düştüğüne dikkat çeken uzmanlar, tütün ve tütün ürünlerine başlama yaşının erken olmasının akciğer kanseri ile daha genç yaşta karşılaşılmasına sebep olduğunu belirtti.

facebook-paylas
Tarih: 29-11-2023 00:05

Uzmanlar: Akciğer kanseri görülme yaşı gittikçe düşüyor

Akciğer kanseri, dünyada en sık ölüme sebep olan kanser türü olduğu bilgisini veren Bursa Şehir Hastanesi’nde görevli Göğüs Cerrahi Uzmanı Doç. Dr. Atilla Pekçolaklar, en sık belirtilerinin göğüs ağrısı, nefes darlığı, kanlı balgam, kilo kaybı, iştahsızlık olduğunu dile getirdi.

“30’lu yaşlarda akciğer kanseri sebebi ile ameliyat yaptığımız hastalar artık oluşmakta”

Akciğer kanserinin günümüzde genç yaşlarda görülmeye başladığının altını çizen Doç. Dr. Pekçolaklar, “Öncesinde 50 yaş ve üzerinde rastladığımız akciğer kanseri görülme sıklığı ve yaşı daha erken yaşlara geriledi. 30’lu yaşlarda akciğer kanseri sebebi ile ameliyat yaptığımız hastalar artık oluşmakta. Bunun en büyük sebeplerinden biri tütün ve tütün ürünlerinin daha genç yaşta kullanılmaya başlanması. Bu başlama yaşının erken olması bizim de akciğer kanserleri ile daha genç yaşta karşılaşmamıza sebep olmaktadır.” dedi.

"Erken tanı uzun yıllar kazandırıyor"

Akciğer kanserine tanının biyopsi yöntemiyle koyulduğunu vurgulayan Pekçolaklar, “Tanı koyduğumuz akciğer kanseri genelde ileri evre oluyor. Bu yüzden akciğer kanserinin erken tanısı çok önemlidir. Erken tanıda cerrahi tedavi, akciğer kanseri tedavisinde uzun yıllar kazandırıyor. Sonrasında onkolojik tedaviler de mevcut.” şeklinde konuştu.




Bu haber 595 defa okunmuştur.


Etiketler :

FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER Sağlık Haberleri

Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
HAVA DURUMU
YAZARLAR
ÇOK OKUNAN HABERLER
  • BUGÜN
  • BU HAFTA
  • BU AY
SON YORUMLANANLAR
  • HABERLER
  • VİDEOLAR
HABER ARŞİVİ
NAMAZ VAKİTLERİ
HABER ARA
YUKARI YUKARI