Bugun...



Vatandaşlar hükümetten beklentilerini sıraladı: Vaatler yerine getirilsin

Batman'daki vatandaşlar, seçimlerin sonuçlanmasının ardından yeni dönemde hükümetten beklentilerini sıraladı. Ekonomi, hayat pahalılığı başta olmak üzere birçok beklentileri olan vatandaşların genel talebi, seçim sürecinde verilen vaatlerin yerine getirilmesi.

facebook-paylas
Tarih: 03-06-2023 12:14

Vatandaşlar hükümetten beklentilerini sıraladı: Vaatler yerine getirilsin

28'inci Dönem Milletvekili ve Cumhurbaşkanlığı Seçimi 14 ve 28 Mayıs'ta yapılan oylamanın ardından sona erdi. Halk, milletvekilleriyle birlikte bir kez daha Cumhur İttifakı adayı Recep Tayyip Erdoğan'ı Cumhurbaşkanı olarak seçti.

Seçimin sona ermesinin ardından yeni dönemde hükümetten beklentilerini sorduğumuz vatandaşlar, konuşarak, seçim döneminde verilen sözlerin bir an önce yerine getirilmesi için adımların atılması gerektiğini belirtti.

Hükümetten ilk olarak zamların önüne geçip hayat pahalılığına karşı önemli kararlar almasını isteyen vatandaşlar, kira artışlarını durduracak ve işsizliğe çözüm bulacak yeni politikaların üretilmesi gerektiğini savundu.

Ayrıca asgari ücret ve emekli maaşlarında da ciddi bir artış beklentisi içerisinde olduklarını dile getiren vatandaşlar, artık var olan sorunların çözümü için icraat görmek istediklerini kaydetti.

     

             Mehmet Salih Yakut

"Hükümet halkın faydasına çalışmalı"

Esnaf olarak hükümetten faizsiz destek kredilerinin verilmesini talep ettiklerini belirten Mehmet Salih Yakut, "Seçim bitti. Hükümet halkın ekonomideki sıkıntılarını giderebilecek yeni yüzyılın hükümeti olacağız diyor. Halk yararına faydalı bir hükümet olmasını bekliyoruz. Esnafa da faizsiz kredi desteklerinin verilmesini istiyoruz. Hükümetin böyle bir kolaylık sağlamasını istiyoruz. Halkın yararına bir düzen kurulmasını istiyoruz." dedi

    Sabri Salman

"Asgari ücretliler geçinemiyor"

Hükümetin ekonomi konusunda ciddi adımlar atması gerektiğini ifade eden Sabri Salman, "Hükümetten beklentimiz bu saatten sonra ekonomide ciddi adımlar atması lazım. Kira konusunda kanunlar çıkarılması lazım. Kiracı vatandaşlar çok mağdur. Asgari ücretliler geçinemiyor. Kira ve gıda fiyatlarının düşmesi için devlet bunların üzerine gitmesi lazım. Fabrikaların açılması ve işsizliğin düşürülmesi için ellerinden gelen çabayı göstermeleri lazım." diye konuştu.

     Hüseyin Ayhan

"Ekonomimizi düzeltsin istiyoruz"

Hükümetten taleplerini sıralayan bir diğer vatandaş Hüseyin Ayhan ise şunları söyledi: "Cumhurbaşkanımızdan beklentimiz bu kiralara el atması. Yüksek artışlara el atması. Faizsiz krediler esnafa sunması. Ev alacaklara yardım etmesi. Ne yaparsa yapsın bu artışlara bir el atsın. Ekonomimizi düzeltsin. Millet ona güvendi, oy verdi, inşallah mahcup etmez. Fırsatçılara ödün vermesin. Bilsin ki millet onunladır. O da gerekeni yapsın."

  Ferhan Dağ

"Halkın refahı yükseltilmelidir"

En öncelikli meselenin fahiş kira artışlarına son vermek olması gerektiğini kaydeden Ferhan Dağ, "Hükümetin buna bir önlem alması lazım. Halkın refahının yükseltilmesine yönelik çalışma yapılmalıdır. Bu stokçuluğu yapanlara en ağır cezai müeyyide yapılması lazım. İşsizliğe yönelik bir çözüm bulunması gerekiyor. Özellikle Güneydoğu'da yatırımların yapılması gerekiyor. Çünkü buralarda işsizlik oranı yüksek. Hükümet bir an önce bu konulara el atması lazım." ifadelerini kullandı.

     Habip Dağ

"Hayat pahalılığının düşmesini istiyoruz"

Vatandaş Habip Dağ, "Seçim bitti. Bu hayat pahalılığının düşmesini istiyoruz. Markete gittiğinde bir poşet dolduruyorsun 500 lira para yapıyor. Buna bir çözüm bulunması gerekiyor. Kiralar çok yüksektir. Elektrik, su faturaları yüksek geliyor. Bunlar düzeltilse iyi olur. İşsizlikte azaltılırsa iyi olacaktır." dedi.

       Muhyeddin Beyca

"Asgari ücret artmalı, kiralar gerilemelidir"

Seçim döneminde verilen vaatlerin yerine getirilmesini isteyen Muhyeddin Beyca da şunları kaydetti: "Beklentimiz Cumhurbaşkanının seçim vaatlerinin bir an önce hayata geçirilmesidir. Mesela asgari ücretin artırılması, işverenin de gözetilmesi gerekiyor. İş ve konut kiralarının makul bir seviyede tutulması ve gerilemesi gerekiyor. Çünkü kiralar almış başını gidiyor. Gerek esnaf gerekse de vatandaşlar bütün varını yoğunu kiraya vermek zorunda kalıyor. Bu da çok büyük bir sıkıntı."

      Mehmet Sait Avşar

"Sorunlara çözüm üretilmelidir"

Hayat pahalılığının sona ermesini istediklerini belirten Mehmet Sait Avşar, "Şu ana kadar millete söylediklerini yerine getirmelerini istiyorum. İşsizliğin hemen bitirilmesi lazım. Kira artışları zaten almış başını gidiyor. Devletin evi olmayanlara ev yapması, ucuz bir takside bağlaması ve özellikle işsizlere bir çare bulması lazım. Hayat pahalılığının sona ermesi artık vazgeçilmezdir. Buna muhakkak çözüm üretmeleri lazım." diye konuştu.

     Yahya Çiçek

"Artık pahalılık son bulmalıdır"

Geçimin zorlaştığını vurgulayan Yahya Çiçek, "Ucuzluğun olmasını istiyoruz. Kira artışlarının düşmesini istiyoruz. Karaborsacılığın önüne geçilmesi gerekiyor. Artık pahalılık son bulmalıdır. Kirada oturuyorum, kiralar çok fazla. Asgari ücret altında çalışıyorum, bu ücret bize yetmiyor. İsteğimiz iktidarın bu hayat pahalılığı karşısında güzel adımlar atmasıdır." ifadelerini kullandı.

        Mehmet Emin Yardım

"İşsizliğe, zamlara çözüm bulunmalı"

Mehmet Emin Yardım ise şu ifadeleri kullandı: "Hükümet artık seçimi unutup tüm 85 milyon vatandaşa eşit bir şekilde kucaklamalıdır. İşsizliğe, zamlara çözüm bulunmalıdır. Kiracılar kiralarını ödeyemiyor. Öğrenciler sıkıntı yaşıyorlar. Emekliler için bir şeyler yapmalıdır. Bu sorunlara çözüm bulmaları gerekiyor."

 




Bu haber 640 defa okunmuştur.


Etiketler :

FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER Bölge Haberleri

Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
HAVA DURUMU
YAZARLAR
ÇOK OKUNAN HABERLER
  • BUGÜN
  • BU HAFTA
  • BU AY
SON YORUMLANANLAR
  • HABERLER
  • VİDEOLAR
HABER ARŞİVİ
NAMAZ VAKİTLERİ
HABER ARA
YUKARI YUKARI