Bugun...



4 ilde sağanak etkili oldu: 1 kadın sel sularında kayboldu

Samsun, Ordu, Giresun ve Düzce'de etkili olan sağanak nedeniyle cadde ve sokaklar sular altında kaldı. Samsun'da ise bir kadın selde kayboldu.

facebook-paylas
Tarih: 09-07-2023 09:29

4 ilde sağanak etkili oldu: 1 kadın sel sularında kayboldu

Samsun'un Çarşamba ilçesinde etkili olan sağanak yağış sonrasında bazı mahallelerde sel ve su baskınları yaşandı. Gökçedere deresinin taşması sonucu Aşağı Musalla Mahallesi’nde akşam saatlerinde yaşanan olayda, Türkan Yılmaz (51) adlı bir kadın sele kapıldı.

İl Jandarma Komutanlığı ve AFAD ekipleri, selde kaybolan kadının bulunması için çalışma başlattı.

Çarşamba Kaymakamı Şükrü Yıldırım, kayıp kadının yakınlarına geçmiş olsun dileklerini iletti. Yıldırım, "Gün aydınlanınca burada çalışmalar başlayacak. İnşallah umuduz odur ki dereye düşmemiştir. Tabi burada yoğun bir yağış olmadı ama meydana gelen bir sel olayı var. İnşallah canlı, cansız ortaya çıkacak, bulacağız. Burada Gökçeçakmak bölgesinde yoğun bir yağış oldu. Burada çok az bir yağış vardı ama yukarı bölgelerden gelen bir sel olayı var" dedi.

Kemer Köprüde taşkın

Ordu'da etkili olan sel sonrası heyelanlar meydana geldi. Karadeniz Sahil Yolu heyelan nedeniyle kapanırken, iş makinesi ve araçlar toprak altında kaldı.

Yağış nedeniyle bazı cadde ve sokaklar suyla dolarken, Altınordu ilçe merkezinden geçen Bülbül Deresi üzerindeki Kemer Köprüde taşkın meydana geldi.

Taşkına müdahale eden ekipler, köprünün altındaki ağaçları temizledi. Yağış nedeniyle dere üzerindeki 4 köprü araç ve yaya trafiğine kapatıldı.

Kentte şiddetli yağış devam ediyor.

Düzce'deki sağanak dereleri taşırdı

Düzce'de etkili olan sağanak nedeniyle meydana gelen taşkınlar köylerde hasara yol açtı. Kentte gün boyu etkili olan kuvvetli yağış, Akçakoca ve Gölyaka ilçelerindeki bazı köylerde derelerin taşmasına neden oldu.

Akçakoca ilçesine bağlı Altunçay, Dereköy ve Subaşı köylerine yakın noktadan geçen derenin taşması sonucu bazı ahır ve işletmeleri su bastı.

Taşkın nedeniyle AFAD ve İl Özel İdaresi ekiplerinin çalışma başlattı.

Ayrıca aşırı yağış nedeniyle 5 dönüme yakın ekili arazisi ve bostan da taşkından zarar gördü.

Giresun'da yollar göle döndü

Giresun'un Piraziz ve Bulancak ilçelerinde etkili olan sağanak hayatı olumsuz etkiledi. Akşam saatlerinden itibaren devam eden sağanak nedeniyle bazı caddeler su altında kaldı.

Bazı sürücüler caddelerde araçlarıyla ilerlemekte güçlük yaşadığı görüldü. Su baskınlarının yaşandığı Yenimahalle'deki Emniyet Caddesi'nde bir iş yerinin bodrum katında mahsur kalan 3 kişi AFAD ekipleri tarafından kurtarıldı




Bu haber 582 defa okunmuştur.


Etiketler :

FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER Manşetler Haberleri

Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
HAVA DURUMU
YAZARLAR
ÇOK OKUNAN HABERLER
  • BUGÜN
  • BU HAFTA
  • BU AY
SON YORUMLANANLAR
  • HABERLER
  • VİDEOLAR
HABER ARŞİVİ
NAMAZ VAKİTLERİ
HABER ARA
YUKARI YUKARI