Bugun...



Depremzede öğrenciler: Deprem sürecinde çalışmalara ara vermek zorunda kaldık

Yükseköğretim Kurumları Sınavına (YKS) hazırlanırken meydana gelen depremlerden dolayı yaşadıkları sıkıntıları anlatan depremzede öğrenciler, yaşanan felaketlerin derse adapte olmalarını zorladıklarını söyleyerek yaşadıkları süreci anlattı.

facebook-paylas
Tarih: 07-06-2023 18:05

Depremzede öğrenciler: Deprem sürecinde çalışmalara ara vermek zorunda kaldık

ÖSYM tarafından düzenlenecek Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) 17-18 Haziran'da yapılacak.

Deprem sürecinden psikolojik açıdan etkilendiğini belirten YKS öğrencileri, yaşanan süreçte zaman kaybı yaşadıklarını ifade etti.

Yaşadıkları süreci anlatan öğrenciler, hazırlanırken yaşadıkları problemlere dikkat çekti.

Ülke olarak bir sene boyunca yaşanan birçok olaydan etkilendiklerini belirten öğrenciler, sınav sürecinin stresli geçtiğini ve kolay olmadığını dile getirdi.

"Ders çalışma alışkanlığımızı kaybettik"

Ahmet Köse

Günlük rutin ders programlarını anlatan Ahmet Köse, "Sabah saat 08.30 da dershaneye geliyoruz. Sabah 4 saat ders işliyoruz öğleden sonra da 4 saat etüt var, sonrasında bireysel soru çözümü yapıyoruz. Günde yaklaşık 12 saate yakın bir ders çalışma programımız var. Sınava hazırlık sürecimiz bu şekilde geçti. Deprem ve diğer afetlerin her öğrenciye olduğu gibi bana da olumsuz etkileri oldu ders çalışma alışkanlığımızı kaybettik ve bir buçuk aylık süreyle dershanelere gelemedik. Bu kadar ara verdikten sonra düzene oturtmak biraz zorladı. Matematik dersinde çok zorlandım sözelim iyi olduğu için çok sıkıntı yaşamadım. Dersten sonra bolca soru çözdüm, çözemediğim soruları hocalarımla beraber çözmeye çalıştık. Hocalarımının yardımıyla bu süreci atlatmaya çalışıyoruz." şeklinde konuştu.

"Hiç kimse için kolay bir süreç değil"

Gamze Taş

Deprem sürecinin kendisini nasıl etkilediğini ifade eden Gamze Taş, "Temmuz ayından beri bu sürecin içerisindeyim ve eşit ağırlık bölümüne hazırlanıyorum. Kolay bir süreç değil gerçekten hiç kimse için kolay bir süreç değil. Bazen yorulduk bazen bıraktık ama her seferinde toparlanmayı bildik. Sabahleyin dershanede rutin ders programına uyuyoruz. Öğleden sonra etüt ve soru çözümlerimiz oluyor. Konu eksikliklerimizi belirleyip hocalarımızla beraber soru çözümleri yapıyoruz. Günde 4 saat ders işliyoruz öğleden sonra da toplamda 8 saat etüt yapıyoruz. Dershane bizim için planlı ve programlı çalışmamız konusunda destek oluyor. Sınıf öğretmenliği istiyorum ben ve bu konuda ailemin de katkısı var. Babam sınıf öğretmeni ve bana öncü oluyor destek oluyor. Deprem herkesi etkilediği gibi bizi de etkiledi hatta bir aya kadar çalışmalarımız durdu. Toparlanmaya çalıştık elimizden geldiği kadarıyla bu süreçte öğretmenlerimiz, ailemiz ve geldiğimiz kurum bize çok destek oldu. Sonuçta yaşadıklarımız kolay değil deprem felaketinden sonra sel felaketi de yaşadık." dedi.

"Kısıtlamalardan dolayı 1 ay ara verdik"

Mehmet Emin Felhan

En çok zorlandığı dersin matematik olduğunu ifade eden Mehmet Emin Felhan, "Sınav sürecine sabah 4 saatlik bir ders programı, öğleden sonra 4 saatlik bir etüt ve hocalarımızla beraber 4 saatlik bir sor çözümümüz var. Kendi adıma söyleyeyim ben en çok matematik de zorlanıyordum ama hocalarımla beraber o eksikliklerimi giderebildim. Bu süreçte dershanenin bana çok faydası oldu. Benim küçüklükten beri hayalim hukuk ve hukuk bölümünü okumak istiyorum. Deprem sürecinde kısıtlamalardan dolayı mecburen bir ay ara vermek zorunda kaldık. Bu da bizi biraz etkiledi." diye konuştu.




Bu haber 608 defa okunmuştur.


Etiketler :

FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER Bölge Haberleri

Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
HAVA DURUMU
YAZARLAR
ÇOK OKUNAN HABERLER
  • BUGÜN
  • BU HAFTA
  • BU AY
SON YORUMLANANLAR
  • HABERLER
  • VİDEOLAR
HABER ARŞİVİ
NAMAZ VAKİTLERİ
HABER ARA
YUKARI YUKARI