Bugun...



Bakan Yumaklı: Tarım, ekonomik büyüme için kritik bir sektör

81 ilin tarım ve orman müdürüyle Bakanlıkta bir araya gelen Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, dünyada stratejik öneme sahip olan tarım sektörünün Türkiye için büyük bir ekonomik potansiyel barındırdığını belirtti.

facebook-paylas
Tarih: 09-07-2023 00:01

Bakan Yumaklı: Tarım, ekonomik büyüme için kritik bir sektör

Bakan Yumaklı, Tarım ve Orman Bakanlığı'nda 81 ilin tarım ve orman müdürleri ile bir araya geldi.

Bakan yardımcıları ve genel müdürlerin de katıldığı toplantıda konuşan Bakan Yumaklı, tarımsal üretim planlama çalışmaları için Bakanlık tarafından bir takvim oluşturulduğunu açıkladı.

Takvim çerçevesinde bölgelerde bir dizi toplantı gerçekleştirileceğini kaydeden Bakan Yumaklı, ilgili kamu kurumları, özel sektör, tarım sektöründe faaliyette bulunan STK'lar, meslek birlikleri ve odaları, dernekler ve üniversitelerin de görüşlerinin alınacağı toplantıların ardından Tarımsal Üretim Planlanması Hakkında Yönetmeliğin hazır hale getirileceğine işaret etti.

Yumaklı, tarımın; gıda üretimi, gıda arz güvenliği ve ekonomik büyüme açısından kritik bir sektör olduğunu söyledi.

Bakan Yumaklı, "Dünyanın en önemli gündemi haline gelen tarım sektörünün hem planlanması hem de yönetimi için yeni bir yaklaşım gerekiyor. Bizler de hem sizlerle hem de ilgili paydaşlarımızla bunu sağlamayı hedefliyoruz." dedi.

İklim krizi, salgın hastalıklar, savaşlar ve nüfus artışının gıdaya olan talebi beraberinde getirdiğini vurgulayan Bakan Yumaklı, olası risklere karşı Türkiye'nin tarımsal üretim altyapısının daha da güçlendirilmesinin gerekliliğine dikkat çekti.

Yumaklı, Türkiye Yüzyılı'nda başta tarım ve orman sektörü olmak üzere birçok sektörde daha fazla söz sahibi olmayı hedeflediklerini belirtti.

Bakan Yumaklı, "9 kanundaki 39 maddede düzenlemeyi içeren ve 5 Nisan'da yayımlanan 7442 sayılı kanun değişikliği ile tarım ve orman alanında bir devrim gerçekleştirdik. Böylece ekilemeyen arazilerin üretime kazandırılması, tarımsal üretim yapılan tüm alanların kayıt altına alınması, suya göre tarım yapılması ve sözleşmeli üretimin yaygınlaştırılması gibi düzenlemeleri kapsayan planlı üretime geçmeyi hedefledik. Bakanlığımızın merkez biriminde tarımsal üretimin planlanması ile ilgili çalışmalar yapıldı. Yönetmelik taslağı sektör paydaşlarının görüşlerine sunuldu. Artık bir takvim işlemeye başladı." dedi.




Bu haber 629 defa okunmuştur.


Etiketler :

FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER Güncel Haberleri

Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
HAVA DURUMU
YAZARLAR
ÇOK OKUNAN HABERLER
  • BUGÜN
  • BU HAFTA
  • BU AY
SON YORUMLANANLAR
  • HABERLER
  • VİDEOLAR
HABER ARŞİVİ
NAMAZ VAKİTLERİ
HABER ARA
YUKARI YUKARI