Bugun...



Midyat ilçe Müftüsü Bulunmaz’dan Kurban Bayramı mesajı

Midyat ilçe Müftüsü Ergün Bulunmaz, Kurban Bayramı münasebetiyle bir mesaj yayımladı. Bulunmaz mesajında Kurban ibadetinin önemi ve bayramda dayanışma ve ziyaretleşmenin önemine dikkati çekti.

facebook-paylas
Tarih: 28-06-2023 07:41


Tüm Müslümanların Bayramını tebrik eden Bulunmaz, "Bizleri Kurban Bayramı’na ulaştıran Yüce Rabbimize sonsuz hamd ve senalar olsun. Bayramların hikmet ve önemini bizlere öğreten Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed Mustafa’ya salat ve selam olsun. Cümle İslam âleminin Mübarek Kurban Bayramı mübarek olsun."Diye belirtti.  

“Bayramlar her yıl Müslümanlık bilincimizi yenileyen, millet olma irademizi diri tutan; birlik, beraberlik ve kardeşlik duygularımızı pekiştiren özel günlerdir.” diyen Müftü Bulunmaz; "Bugün ilk işimiz, bayram namazı kılmak, sonra dönüp kurban kesmektir. Kim böyle yaparsa sünnetimize uymuş olur." Diyen fahri kainat, Bayram günü için Müslümanların programını açıklamıştır." İfadelerini kullandı.  

"Kurban: Hz. Adem’den beri tüm Peygamberlerimizin şeriatlarında var olan evrensel bir ibadettir" 

Kurban ibadetinin önemine vurgu yapan Bulunmaz , "Kurban: Allah’a teslimiyettir. Gönül rızası ve samimiyetle malı, Allah yolunda harcamadır. Peygamber Efendimiz bir hadisi şeriflerinde şöyle buyurmaktadır. "Ademoğlu, Kurban Bayramı gününde Allah katında kan akıtmaktan daha sevimli bir amel işlememiştir. O kurban, kıyamet günü boynuzları, kılları ve tırnaklarıyla gelecektir. Kurbanın kanı yere düşmeden önce Allah katında hemen kabul olunur. Bu sebeple kestiğiniz kurbanlardan dolayı gönlünüz hoş olsun.” Şeklinde belirtti.  

Kurban keserken dikkat edilecek hususlara değinen Müftüs Bulunmaz:  "Yüce Yaratana yakın olmak için yerine getirdiğimiz bir ibadeti ifa ederken bizi ondan ve onun rızasından uzaklaştıracak her türlü davranıştan kaçınmalıyız. Hayvana eziyet etmeden, dinin yarısı addedilen temizlik ve hijyeni göz ardı etmeden, insan ve çevre sağlığını tehdit etmeden ibadet şuuruyla kurbanlarımızı kesmeliyiz. Bayramlarımız birlik ve beraberlik bağlarımızı geliştirdiğimiz, yardımlaştığımız, dargınlık ve küskünlüklerimizi ortadan kaldırdığımız, geçmişlerimizi yad ettiğimiz önemli günlerdir. Bu günlerde birbirimize elimizi uzatır, kucaklaşır ve gönül kapılarımızı açarız. Bu günlerde bir yandan ibadet ve zikirlerimizle Allaha yaklaşırken diğer yandan da toplumun her kesiminin Bayram yapması için gerekli yardımlaşma ve kardeşlik faaliyetlerinde bulunuruz. Bayramların amacına ulaşması için toplumun tüm fertlerinin bu sevince ortak edilmesi gerekir. Bunu sağlamanın yolu da yardımlaşma ve ziyaretleşmelerden geçer. Bu mübarek Bayram günlerinde akraba, komşu, hasta, yaşlı ve kimsesizlerin aranıp sorulması ve ihtiyaçlarının giderilmesi onların da bayramları sevinçle geçirmelerine sebep olacaktır." Açıklamasında bulundu.  

Müftü Bulunmaz son olarak , "Bu duygu ve düşüncelerle, Kurban Bayramı’nın ülkemize, milletimize, İslam alemine ve tüm insanlığa huzur, barış ve kardeşlik getirmesini diler; Allah katında kurbanlarımızın makbul olmasını ve kurbanlarımızın kurbiyyetimize vesile olmasını Yüce Rabbim’den niyaz ederim. Bayramınız Mübarek olsun." İfadelerini kullandı.




Bu haber 584 defa okunmuştur.


Etiketler :

FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER Bölge Haberleri

Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
HAVA DURUMU
YAZARLAR
ÇOK OKUNAN HABERLER
  • BUGÜN
  • BU HAFTA
  • BU AY
SON YORUMLANANLAR
  • HABERLER
  • VİDEOLAR
HABER ARŞİVİ
NAMAZ VAKİTLERİ
HABER ARA
YUKARI YUKARI