Bugun...



Şırnak'ta öğrenciler TEKNOFEST'e hazırlanıyor

Dünyanın en büyük Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivali TEKNOFEST'e hazırlanan Şırnak'lı öğrenciler, yaptıkları akıllı ev ve enerji tasarrufu projelerinin sunumunu gerçekleştirdi.

facebook-paylas
Tarih: 14-02-2024 00:25

Şırnak'ta öğrenciler TEKNOFEST'e hazırlanıyor

 

 

 

Şırnak Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü’nde düzenlenen program da, DENEYAP öğrencileri yaptıkları akıllı ev ve enerji tasarrufu projelerinin sunumunu gerçekleştirdi.

Türkiye Teknoloji Takımı Vakfı DENEYAP atölyelerinde eğitim gören öğrenciler 11 haftalık programlarını tamamlayarak, 12 hafta programlarında takımlaşmaya girdi.

TEKNOFEST için hazırlanan öğrencilerin sunumlarının sergilendiği program hakkında bilgi veren TEKNOFEST'te İl Koordinatörü Rukiye Asan, öğrencilerin 11 haftalık programlarını tamamlayarak, 12 hafta programlarında takımlaşmaya girdiğini belirtti.

Şırnak’taki tüm öğrencileri TEKNOFEST'te hazırladıklarını aktaran Türkiye Teknoloji Takımı Vakfı Şırnak İl Sorumlusu ve TEKNOFEST'te İl Koordinatörü Rukiye Asan, "Vakfımızın yapmış olduğu, en büyük projelerden biri olan dünyanın en büyük uzay havacılık ve teknoloji festivaline Şırnak’taki tüm öğrencileri hazırlıyoruz. Şuan enerji teknolojileri modülü için öğrencilerimiz 11 haftalık programlarını tamamladılar. Takımlaşma dönemine girdiler. Burada her biri 3’er 4’er kişilik gruplar aracılığı ile takımlarını sergilemiş oldular. Aynı zamanda akıllı ev projesi ile her birinin yapmış olduğu bu projeyi sunma fırsatı elde ettiler. Aynı zamanda arkadaşları ile takımlaştılar. Bizler bu takımlaşma dönemine giren öğrencilerimiz bu yıl mezun olacaklar. 2 yılın sonuna geldiler. 2 yılın sonunda, 3’üncü yılda takımlaşma dönemine giriyorlar. Takımlaşma döneminde de bizlerin öğrencileri, her birinin ilgi alanlarına yönelik yine takımlaşma dönemine giriyorlar, ardından mentörler atanıyor. Bu mentörler aracılığı ile de TEKNOFEST gibi, İNOVASYON projeleri gibi birçok projeye buradan onları gönderiyoruz." dedi.

"El Cezeri’nin torunlarını yetiştiriyoruz"

Şırnak'ta  4 bin 700 öğrenciye ulaşmak istediklerini belirten Asan, "Şırnak’ta 4 bin 700 kişi ile TEKNOFEST finallerine katılmayı hedeflediklerini belirten Asan, "DENEYAP atölyeleri olarak, ortaokul ve lise kategorilerimiz bulunmaktadır. Bütün öğrencilerimizi ulusal, uluslararası yarışmalara hazırlamaktayız. Bu yıl Şırnak’taki hedefimiz 4 bin 700 kişi. Şuanda bin 890 başvurumuz bulunmaktadır. Tabii ki son başvurularımız 20 Şubat. Bu sayının katlanarak artacağını düşünüyoruz. İl Milli Eğitim AR-GE bu konuda çok destek veriyor. Şırnak Üniversitesi’nin çok değerli akademisyenleri ile birlikte Milli Eğitim’e bağlı proje sorumluları ile birlikte yine bir eğitim ve oryantasyon programı düzenledik. Yeni atölyeler kuruldu. Şırnak genelinde 20 projeden 4 tanesi Şırnak ilimizden çıkmıştır. Bu 4 proje finale kalan projeler. Finale kalan projelerde aynı zamanda TEKNOFEST’te sergilenecek. Buda bizim Şırnak bölgemizin teknolojiye olan ilgilisini kanıtlamış oluyor. Biz inanıyoruz ki, El Cezeri’nin torunları giderek artacaktır. Bizler burada Cezeri’nin torunlarını yetiştiriyoruz. Teknoloji atölyelerinde ilk mezunlarımızı vereceğiz." dedi.

Düzenlenen program, projelerin puanlandırmasının ardından pasta kesimi ile sona erdi.




Bu haber 1140 defa okunmuştur.


Etiketler :

FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER Bölge Haberleri

Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
HAVA DURUMU
YAZARLAR
ÇOK OKUNAN HABERLER
  • BUGÜN
  • BU HAFTA
  • BU AY
SON YORUMLANANLAR
  • HABERLER
  • VİDEOLAR
HABER ARŞİVİ
NAMAZ VAKİTLERİ
HABER ARA
YUKARI YUKARI