Bugun...



Köy Muhtarı Çil: Evlerimizin ne zaman yapılacağını öğrenmek istiyoruz

6 Şubat 2023'te meyana gelen depremlerin ardından geçen bir yıllık zaman zarfında kendileri için yapılacak deprem konutlarıyla ilgili henüz adım atılmadığını dile getiren köy Muhtarı, yetkililere seslendi.

facebook-paylas
Tarih: 05-02-2024 11:08

Köy Muhtarı Çil: Evlerimizin ne zaman yapılacağını öğrenmek istiyoruz

 

 

Kahramanmaraş merkezli meydana gelen 7.7 ve 7.6 şiddetindeki iki depremle sarsılan Adıyaman Palanlı köyü Muhtarı Ömer Çil, devet tarafından kendilerine tahsis edilen otuz dönümlük arazide yapılacak konutların yapılmasına biran öce başlanması talebinde bulundu.

Deprem sonrası köylerini terk etmek zorunda kaldıklarını dile getiren Muhtar Çil, konteynerlerin yerleştirildiği alanın özel mülkiyet olduğunu ve sahibinin ev yapmak için o alanın boşaltılmasını istediğini kaydetti.

"Köylü tedirgin, bir an öce evlere başlanmasını istiyor"

Konutlara hızlı bir şekilde başlanmasını istediklerini dile getiren Çil, "Geçen seneki depremden sonra köy ikiye bölündü. Köylünün yarısı köyde kaldı, diğer yarısı konteynerlere taşındı. Tam bir yıldır böyle geçiniyoruz. Devlet, köy için 30 dönümlük arsa verdi. Köylü tedirgin, bir an öce evlere başlanmasını istiyor. Konteyner indirdiğimiz yerin sahibi 'Mart'tan sonra geleceğim oraya ev yapacağım.' diyor. Gidecek bir yerimiz yok. Köylü genellikle hayvancılıkla uğraşıyor ama çoğunluğu gitti. Yer olmayınca herkes ucuza sattı, şimdi de alım gücü yok köylü perişan." dedi.

"Diğer köylerin yeri belli, evleri yapıyorlar"

Köylülerin evlerinin ne zaman yapılacağını bilmek istediğini dile getiren Çil, "Burada devletin verdiği hariç yirmi sekiz yaşam konteyneri var. Mülk sahibi 'Konteynerlerinizi kaldırın.' diyor, biz de konteynerlerimizi nereye koyacağımızı bilmiyoruz. Devletin verdiği otuz dönümlük arsaya ev yapacaklar ve hep 'Bugün, yarın.' deyip geçiştiriyorlar ve daha nereye yapacağımızda belli değil. Diğer köylerin yeri belli, evleri yapıyorlar, hatta bazı evleri teslim ediyorlar ama daha burada hiçbir çalışma yok. Yani mağduruz köy içinde 2 tane can kaybı  var, onun dışında 30 can kaybımız var. Yüce Rabbim hepsine rahmet eylesin, mekânları Cennet olsun. Yüce Rabbim bir daha böyle bir şey yaşatmasın. Köy yerle bir oldu, o gece yaşadığımızı bir biz biliriz bir de Allah bilir. On bir ilde deprem oldu ama bazı yerlerde çok kötü geçti. Bizde 4 5 ev kendi imkânlarıyla çıktı. Yüce rabbim bir daha göstermesin, bunlar kolay değil." ifadelerini kullandı.




Bu haber 307 defa okunmuştur.


Etiketler :

FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER Bölge Haberleri

Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
HAVA DURUMU
YAZARLAR
ÇOK OKUNAN HABERLER
  • BUGÜN
  • BU HAFTA
  • BU AY
SON YORUMLANANLAR
  • HABERLER
  • VİDEOLAR
HABER ARŞİVİ
NAMAZ VAKİTLERİ
HABER ARA
YUKARI YUKARI