Bugun...



Mardin’de 22 yıllık kan davası barışla sonuçlandı

Mardin’in Nusaybin ilçesinde Bilen ve Akdeniz aileleri arasındaki 22 yılık kan davası, kanaat önderlerinin devreye girmesiyle barışla sonuçlandı.

facebook-paylas
Tarih: 05-07-2023 19:08

Mardin’de 22 yıllık kan davası barışla sonuçlandı

Mardin’in Nusaybin ilçesinde Tepealtı Mahallesine bağlı Topaçlı mezrasında Bilen ve Akdeniz aileleri arasında 22 yıldır husumet vardı.

Nusaybin Kanaat Önderleri Şeyh Sebih Elçioğlu ve Süleyman Doğan’ın araya girmesiyle iki aile büyükleri arasında görüşmeler yapıldı. Görüşmelerin olumlu sonuçlanması üzerine bugün aileler arasında barış yemeği verildi.

Bir düğün salonunda yapılan programda Mevlid-i Şerif okundu. Daha sonra Elçioğlun ve Doğan önderliğinde iki aile üyeleri tokalaşarak barıştı.

Kan davasını barışla sonuçlandıran Şeyh Sebih Elçioğlu yaptığı açıklamada, “22 yıldır, bu iki ailenin arasında kan davası husumeti vardı. Ailelerimizi barıştırdık, hayırlı olsun, Allah bu iki ailemizden razı olsun. Allah bir daha halkımıza huzursuzluk vermesin.” ifadelerini kullandı.

Kanat önderi Süleyman Doğan ise “İki ailemizin arasında 22 yıldır kan davası husumeti vardı. Onları bir araya getirerek onları barıştırdık. Allah iki ailemizden de razı olsun. Allah tüm halkımıza daima huzur vermesini diliyorum.” diye konuştu.




Bu haber 796 defa okunmuştur.


Etiketler :

FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER Asayiş Haberleri

Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
HAVA DURUMU
YAZARLAR
ÇOK OKUNAN HABERLER
  • BUGÜN
  • BU HAFTA
  • BU AY
SON YORUMLANANLAR
  • HABERLER
  • VİDEOLAR
HABER ARŞİVİ
NAMAZ VAKİTLERİ
HABER ARA
YUKARI YUKARI