Bugun...



Güroymak'ta siyonist işgal rejimine lanet yürüyüşü yapıldı

Bitlis Filistin Dayanışma Platformu öncülüğünde Norşin (Güroymak) ilçesinde Gazze'de gerçekleştirilen soykırım ve katliama tepki göstermek amacıyla basın açıklaması yapıldı.

facebook-paylas
Tarih: 08-01-2024 00:01

Güroymak'ta siyonist işgal rejimine lanet yürüyüşü yapıldı

İlçenin Mehmetçik Parkı'nda bir araya gelen yüzlerce kişi, tekbirlerle yürüyüşe geçti. Yürüyüşte sıklıkla Filistin direnişine destek sloganları atıldı.

Yürüyüşün ardından basın açıklaması düzenlendi. Basın açıklaması öncesi kalabalığa seslenen HÜDA PAR Bitlis İl Başkanı Cengiz Karakaya, siyonist işgal rejiminin dünyanın gözlerinin içine bakarak soykırım yapmaya devam ettiğini söyledi.

Gazze'de yaşanan katliamın gündemden düşürülmemesi adına herkesin fedakarlık yapması gerektiğini vurgulayan Karakaya, bu vesileyle meydanları dolduran Norşin halkına teşekkür etti.

Grup adına basın açıklamasını okuyan İHH gönüllüsü Bahtiyar Yoldaş, 90 günü aşkındır tarihinin en büyük yıkım ve soykırımlarından birine şahit olduklarını söyledi.

Yoldaş, "Gazze’de gözlerimizin önünde katliamlar yapılıyor. Bebeklerin, çocukların parçalanmış bedenleri yüreğimizi yakıyor. Bütün dünya siyonist israil’in hukuk tanımaz ve had bilmez zulmüne karşı sessiz kalıyor. Bu sessizlik artık katil israil’e ikrar mahiyetinde bir desteğe dönüşüyor ve gün geçtikçe zulmünün şiddetini arttırmasına neden oluyor. Bir yandan şiddetli çatışmalarla zalimlik yapan işgalci çeteler bir yandan da o bombalar arasında sağ kalmaya çalışan insanlara yardım ulaştıran tırları Refah Kapısı'nda bekletiyor." dedi.

İşgal rejimi batının da gücünü aarkasına alarak vahşice katliamlar gerçekleştirdiğine vurgu yapan Yoldaş, "İşgalci ABD’nin başını çektiği israil destekçisi Batılı ülkeler bu vahşet karşısında da küstahça açıklamalar yapmış, siyonistleri kınamaktan imtina etmiş, saldırının faili hakkında saptırıcı açıklamalar yapmıştır. Üstelik ABD, soykırımda kullanılan silahları israil’e göndermeye devam edeceklerini utanmazca beyan etmiştir. Artık hakikati nasıl örteceklerini bilemiyorlar. Yaşanan vahşetin farkında oldukları için ve bunu dünya kamuoyuna izah edemeyeceklerini bildikleri için inkâr ediyorlar. Oysa her geçen gün bütün dünya İsrail ve destekçilerinin kirli yüzünü bir kez daha bütün çıplağıyla görüyor. Buradan açık ve net söylüyoruz. Bu soykırımın ortağı Akdeniz’e gemilerini gönderen ABD’dir, İngiltere’dir. BM Güvenlik Konseyinde katliama arka çıkan, ülkesinde Filistin’e destek eylemlerini yasaklayan Fransa’dır. Hala israil’in kendini savunma hakkı vardır diyen Almanya’dır. israil’e destek açıklaması yapan bütün AB ülkeleridir." ifadesini kullandı.




Bu haber 580 defa okunmuştur.


Etiketler :

FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER Bölge Haberleri

Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
HAVA DURUMU
YAZARLAR
ÇOK OKUNAN HABERLER
  • BUGÜN
  • BU HAFTA
  • BU AY
SON YORUMLANANLAR
  • HABERLER
  • VİDEOLAR
HABER ARŞİVİ
NAMAZ VAKİTLERİ
HABER ARA
YUKARI YUKARI