Bugun...



Duyarlı kardeşler pazar günleri sadece Gazze için çalışıyor

Gebze'de döner salonu ve cafe işletmecisi Mustafa ve Mehmet Zülfü Özmen kardeşler; pazar günlerinde istirahat etmek için kapattıkları işletmelerini açarak kazançlarını Umut Kervanı aracılığıyla Gazze'ye gönderiyor.

facebook-paylas
Tarih: 04-12-2023 00:10

Duyarlı kardeşler pazar günleri sadece Gazze için çalışıyor

Siyonist işgal rejiminin Gazze'deki katliamlarına tepkiler dinmek bilmezken Filistinli Müslümanlara maddi ve manevi destekler de artarak devam ediyor.

Kocaeli'nin Gebze ilçesinde döner salonu ve cafe işletmecisi Mustafa ve Mehmet Zülfü Özmen kardeşler; işgal rejiminin soykırımına tepkisiz kalmayarak normal şartlarda istirahat etmek için pazar günleri kapattıkları işletmelerini açarak, günlük gelirlerini Gazze'ye bağışlama kararı aldı.

Katliamlar bitene kadar istirahat etmeyeceklerini belirten Özmen kardeşler; pazar günleri kazandıkları parayı, yaptıkları faaliyetlerle takdir toplayan Umut Kervanı aracılığıyla Gazze'ye göndereceklerini belirtti.

"Batılılar birbirine destek oluyor, israilin arkasında duruyor biz de mazlumların yanındayız"

Yaptıkları farkındalık çalışması ile ilgili İLKHA muhabirine konuşan Mustafa Özmen, "Pazar günleri Gazze için çalışıyoruz, kardeşlerimiz için çalışıyoruz. Bir nebzede olsa onlara bir faydamız olması için uğraşıyoruz. Allah'ın izniyle de insanlarımız duyarlıdır bu konuda. Kimi insan yemek yiyerek para veriyor, kimisi yemek yemeden de para bırakıp gidiyor. Allah herkesten razı olsun, herkesin hayrını kabul etsin. İnşallah bu savaş bitene kadar bizde her pazar günü çalışmalarımızı devam ettireceğiz. Filistin ve Gazze halkına, bütün Müslüman kardeşlerimize Umut Kervanı aracılığıyla bu yardımlarımızı göndermeye devam edeceğiz. Herkesin bu konuda duyarlı olmasını isteriz, bizden bakarak bu işlerde yardımcı olabilecek kardeşlerimizde olabilir, kimsenin kesesinden nasıl olsa birşey gitmiyor bir günlük kârını bağışlarsa hem onun için de iyi olacak, hayır kazanmış olacak hem de kardeşlerimize yardımcı olacak. Batılılar birbirine destek oluyor, israilin arkasında duruyor biz de mazlumların yanındayız. Her gün gökten bombalar yağıyor, çocuklar katlediliyor; biz de Filistin'deki kardeşlerimize faydalı olalım. Bu sadece dini bir mesele değildir aynı zamanda vicdani bir meseledir." dedi

"Katliamlar başladıktan sonra evimizde rahat oturamazdık"

Normal şartlarda pazar günleri istirahat etmek için dükkanlarını kapattıklarını belirten Özmen, "Katliamlar başladıktan sonra evimizde rahat oturamazdık. Biz de bu günümüzü boş geçirmeyelim hem bedenen hem dükkân olarak biz de yardımcı olmaya karar verdik. Bu günümüzü hem maddi hem manevi açıdan kardeşlerimize ayırdık. Bol bereketli bir hayır olur inşallah. 3-4 haftadır pazar günleri bu işe başladık, Allah'ın izniyle devam edeceğiz." diye belirtti.

"Umut Kervanı da bu konuda bize köprü olacak ve hayrımıza yardımcı olacaklar"

Pazar günleri kazandıkları parayı Umut Kervanı İnsani Yardım Vakfı aracılığıyla Gazze'ye ulaştıracaklarını dile getiren Özmen, "Gazze'ye yardımcı olan kardeşlerimizi de az çok tanıyoruz, görüyoruz. Umut Kervanı'nın yardımları dağıttığını da görüyoruz. Allah'ın izniyle Umut Kervanı da bu konuda bize köprü olur ve hayrımıza yardımcı olurlar." ifadelerini kullandı.




Bu haber 474 defa okunmuştur.


Etiketler :

FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER Dünya Haberleri

Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
HAVA DURUMU
YAZARLAR
ÇOK OKUNAN HABERLER
  • BUGÜN
  • BU HAFTA
  • BU AY
SON YORUMLANANLAR
  • HABERLER
  • VİDEOLAR
HABER ARŞİVİ
NAMAZ VAKİTLERİ
HABER ARA
YUKARI YUKARI