Bugun...



HAMAS yetkilisi Zahir Cebbarin: Filistin Yönetimi işgalle güvenlik koordinasyonunu durdurmalı

Batı Şeria'daki İslami direniş hareketi HAMAS'ın lideri Zahir Cebbarin, "Filistin Yönetimi ve Ebu Mazen (Mahmud Abbas) işgalle güvenlik koordinasyonunu derhal durdurmalı." dedi.

facebook-paylas
Tarih: 14-04-2024 00:09

HAMAS yetkilisi Zahir Cebbarin: Filistin Yönetimi işgalle güvenlik koordinasyonunu durdurmalı


    

 

Cebbarin, El Cezire kanalına yaptığı açıklamada "düşman hükümetinin Batı Şeria'da yerleşim, Mescid-i Aksa ve esirler olmak üzere üç aşamalı bir plan geliştirdiğini" söyledi.

Cebbarin, işgalin, Filistin halkının sınır dışı etmek ve Ürdün'e gitmeye zorlamak için Batı Şeria'ya birçok bariyer ördüğünü ve mevcut işgal hükümetinin de Filistinlileri Batı Şeria ve Gazze'deki topraklarından sürme kararı aldığını belirten

İşgal hükümetinin, Batı Şeria'daki saldırılarını gerçekleştirmeleri için siyonist yerleşimcileri silahlandırdığını, Batı Şeria halkının da iki yılı aşkın bir süredir yerleşimci terörüne karşı direndiğini  vurgulayan Cebbarin, Batı Şeria halkının ise buna karşın "beyaz bayrak çekmeyerek" teslim olmayacağını gösterdiğini vurguladı.

Cebbarin, "Filistin halkı 76 yıldır aralıksız haksızlıklara maruz kalıyor ve biz de Filistin halkı olarak işgale direnme hakkına sahibiz. Filistin Yönetimi ve Ebu Mazen (Mahmud Abbas) işgalle güvenlik koordinasyonunu derhal durdurmalı." dedi.

İşgalci siyonist rejimin, herhangi bir esir takası anlaşmasında ciddi olmadığını belirten Cebbarin, "işgal ne zaman hazır olursa biz de buna hazırız" diye vurguladı. 
 




Bu haber 259 defa okunmuştur.


Etiketler :

FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER Dünya Haberleri

Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
HAVA DURUMU
YAZARLAR
ÇOK OKUNAN HABERLER
  • BUGÜN
  • BU HAFTA
  • BU AY
SON YORUMLANANLAR
  • HABERLER
  • VİDEOLAR
HABER ARŞİVİ
NAMAZ VAKİTLERİ
HABER ARA
YUKARI YUKARI