Bugun...



KAYAPINAR BELEDİYESİ’NDEN 100 ENGELLİYE AKÜLÜ ARAÇ DESTEĞİ

Sosyal Belediyecilik adresi Kayapınar Belediyesi, ilçe sınırlarında ikamet eden 100 engelli vatandaşa akülü araç desteğinde bulundu. Kayapınar Kaymakamı ve Belediye Başkan V. Arif Karaman, Engelli vatandaşlara kamu olarak belediye olarak birçok hizmeti yerine getirmenin gayreti içerisinde olduklarını söyledi.

facebook-paylas
Tarih: 05-12-2023 16:40

KAYAPINAR BELEDİYESİ’NDEN 100 ENGELLİYE AKÜLÜ ARAÇ DESTEĞİ

‘Hızır Gibi’ sloganı ile başta eğitim olma üzere sosyal belediyecilikte çığır açan Kayapınar Belediyesi, bünyesindeki Huzurevleri ve Musa Anter Engelsiz yaşam Merkezi ve Otizm Yaşam Merkezi ile engelli ve özel gereksinimli çocuk ve gençlere yönelik hizmetlerini sürdürüyor.

Sosyal Belediyeciliğin en güzel örneklerinin yaşandığı Kayapınar Belediyesi bu kez de ilçe sınırları içerisinde yaşayan dezavantajlı durumda olan ve araç gereksinimi duyan 100 vatandaşa akülü araç desteği verdi.

Yapılan araştırmalar sonucu tespit edilen vatandaşlar, bugün Kayapınar Belediyesi’nde düzenlenen dağıtım töreni ile araçlarını teslim aldı. Törene, Kayapınar Kaymakamı ve Belediye Başkan V. Arif Karaman, AK Parti İlçe Başkanı Av. Mehmet İhsan Aytekin, AK Parti Meclis üyeleri, Altı Nokta Körler Derneği Başkanı Mehmet Akif Karakaş, Bedensel Engelliler Diyarbakır Şube Başkanı Ömer Askan, Mahalle Muhtarları ve engelli vatandaşları ile yakınları katıldı.

Kayapınar Kaymakamı ve Belediye Başkan V. Arif Karaman, törende yaptığı konuşmada, Engelli vatandaşlarımıza kamu olarak belediye olarak birçok hizmeti yerine getirmenin gayreti içerisinde olduklarını ifade ederek, Belediyemiz bünyesinde Huzurevleri, Musa Anter Engelsiz Yaşam Merkezimiz ile Otizm Yaşam Merkezimiz var. Bunların sayısını artırmayı hedefliyor. Kayapınar Belediyesi olarak, onların hayatı nasıl iyi bir hale getirebiliriz gayreti içerisindeyiz. Bugünde daha öncesinde duyuruya çıktığımız belli bir raporu olan ve bir takım eksikliklerini karşılayamayan engelli vatandaşlarımız için akülü araç temin ettik. Yaklaşık 100 aracımızı burada hepinizin huzurunda bugün onlarla buluşturacağız. Rabbimden temennim tatbiki onların hayatta eksik kalan tarafların bir nebze çare olmak inşallah araçlar ve yaptığımız diğer hizmetler ve hazırlıklarla temin etmiş olur. Ben şimdiden dağıtılacak tüm araçların buradaki vatandaşlarımız için hayırlı olmasını temenni ediyorum. Geldiğiniz için de hepinize teşekkür ediyorum” diye konuştu. 

Bedensel Engelliler Diyarbakır Şube Başkanı Ömer Askan ise, Kayapınar Kaymakamı ve Belediye Başkanı Arif Karaman’ın uzun süreden bu yana engelli bireylerimize akülü ve tekerlekli sandalye vereceğine işaret ederek, “Dağıtımın finalini bugün yaptılar. 300 bin TL maliyetli 100 adet akülü tekerlekli sandalye dağıtımının diğer ilçe belediyelerinin de yapmasını arzu ediyoruz. Zaman zaman bu tür etkinlikleri yapan belediyelerimizde yok değil. Sayın Kaymakamıma engelli dostlarımın adına yürekten teşekkür ediyorum. Allah devletimize zeval vermesin” ifadelerini kullandı.

Açılış konuşmalarının ardından akülü araçlar engelli vatandaşlara dağıtıldı. Akülü engelli araçlarına kavuşan ihtiyaç sahibi engellilerin büyük mutluluk yaşadığı gözlendi.

Tören, Kaymakam ve Belediye Başkan V. Arif Karaman ve diğer katılımcıların, engelli vatandaşlarla toplu fotoğraf çekmesiyle sona erdi.




Bu haber 373 defa okunmuştur.


Etiketler :

FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER Belediyeler Haberleri

Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
HAVA DURUMU
YAZARLAR
ÇOK OKUNAN HABERLER
  • BUGÜN
  • BU HAFTA
  • BU AY
SON YORUMLANANLAR
  • HABERLER
  • VİDEOLAR
HABER ARŞİVİ
NAMAZ VAKİTLERİ
HABER ARA
YUKARI YUKARI