Bugun...


Adem Özer

facebook-paylas
SİYASETTEKİ YENİ OLUŞUMLAR
Tarih: 11-10-2020 18:39:00 Güncelleme: 11-10-2020 18:39:00


Ak Parti’den ayrılanlar ya da ihraç edilenler, Ak Parti’yi bölme ve iktidardan düşürme planını, muhalefetin de istediği doğrultuda yeni parti ve yeni ittifaklar kurarak işe başlamış bulunuyorlar.

Bunlardan biri olan Sayın Ahmet Davutoğlu, adı “Gelecek Partisi ”  ve sembolü çınar ağacı yaprağı olan yeni bir siyasi parti kurma girişimlerini İçişleri bakanlığına verdiği kuruluş dilekçesi ile sonuçlandırmış ve siyasete kurduğu bu yeni partiden devam edeceğini bildirmiştir. Gelecek Parti’sinin kurucular kurulu listesini dikkatli bir şekilde incelediğimizde,  Ak Parti’de yer bulamayanların çokluğu dikkatlerden kaçmıyor. Geleceğini Ak parti de bulamayanlar Gelecek Parti’de geleceğini bulmaya çalışacaklar. Önümüzdeki günlerde de Sayın Ali Babacan ve ekibi de deklare ettikleri gibi kuracakları yeni bir parti ile siyaset sahnesine çıkacaklardır.

Demokrasinin gereği; yasal olarak herkes istediği partiyi kurabilir ve kurduğu partide siyaset yapabilir. Yeni kurulacak partiler, ilk aşamada Ak Parti’den gözlerine kestirdikleri milletvekilleri transfer ederek halkın nezdinde kendilerini güçlü göstermek ve böylece iktidar partisine meclisteki çoğunluğu kaybettirip diğer muhalefet partileri ile beraber Ak partiyi bir erken seçime zorlamak olacaktır. Bu da mümkün gibi görünüyor. Fakat yeni kurulacak partiler, diğer partilerden transfer edecekleri milletvekillerine kanıp bir erken genel seçime giderlerse hüsrana uğrayabileceklerini de göz önünde bulundurmaları lehlerinde olacaktır.

Bu konuyu isterseniz biraz daha açalım. Bilindiği gibi, yapılacak genel seçime katılacak partiler, seçimden önce propaganda dönemi geçirecekler. Bu dönemde bütün partiler vatandaşa ne gibi hizmetler yapacaklarını, var olan sorunları nasıl çözebileceklerini ve Türkiye’nin iç ve dış sorunlarına getirecekleri çözüm yollarını halka anlatmak ve halkı bu sorunlara bulacakları çözüm yollarına inandırmaları gerekiyor. İlk önce neden Ak partiden ayrıldıklarını ve Ak parti ile beraber olduklarında Ak partinin yanlış uygulamalarına neden o zaman ses çıkarmadılar da Ak parti den ihraç edildikten sonra yanlış diye telaki ettikleri icraatları arz-ı endam ediyorlar? Ak Parti’de mevki ve makam sahibi olduklarında Ak Parti’nin bütün icraatlarını ballandıra ballandıra anlatmakla bitiremiyorlardı. Ne oldu da ballandıra ballandıra anlattıkları icraatlar kötü oldu.

Yeni kurulan partiler, muhalefetin dümen suyuna kapılarak hiç bir başarı elde edemezler. Çünkü, muhalefet partilerinin asıl amaçları seçim meydanında yenemedikleri rakibini içerden bölerek onların yanlışlarını ve zaaflarını birbirlerine söylettirerek, halkın nezdinde iktidar partisine mensup kişileri ister partide faal olsun ister partinin dışında olsun tabi ki, bunların arasında yeni parti kuranlar da dâhildir, bütün üyelerini ayırt etmeksizin itibarsızlaştırmak ve seçimde onları hezimete uğratmaktır.

Ak partinin muhalefetin kurduğu bu tuzaktan fire vermeden kurtulmasının tek yolu, yeni kurulan partilerin ortaya attıkları suçlamalara cevap vermemek ve onların düştükleri tuzağa düşmemektir.



Bu yazı 1831 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUM
Yorum

YAZARIN DİĞER YAZILARI

Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
HAVA DURUMU
YAZARLAR
ÇOK OKUNAN HABERLER
  • BUGÜN
  • BU HAFTA
  • BU AY
SON YORUMLANANLAR
  • HABERLER
  • VİDEOLAR
HABER ARŞİVİ
NAMAZ VAKİTLERİ
HABER ARA
YUKARI