Bugun...


Adem Özer

facebook-paylas
GİDİŞ NEREYE ?
Tarih: 11-10-2020 18:34:00 Güncelleme: 11-10-2020 18:34:00


Son günlerde toplu intiharlar,başörtülülere saldırılar ve okullarda öğrencileri secde ettirme gibi kitleleri olumsuz yönde tahrik edebilecek etkiye sahip olaylar küçümsenmemelidir. Sorumluluk makamındaki yetkililer, bu olayların oluş biçimi ve nedenini detaylarıyla birlikte, suizanna ve kötü niyetli kişilerin provoke etmelerine mahal bırakmadan kamuoyuyla paylaşmaları iktidarın lehine olacaktır.

Kargaşa ve kaos çıkartmak isteyenler, siyanürle yapılan toplu intiharları, ülkenin ekonomik açıdan gidişatının iyi olmadığını binaenaleyh kişilerin bu ekonomik buhrandan olumsuz yönde etkilenerek en kutsal hakları olan yaşam haklarını bile hiçe sayarak yaşamlarına son vermelerini, toplumun beynine enjekte ederek kitleleri iktidarın aleyhine kışkırtma fırsatı olarak değerlendirebilirler. Yetkililerin, intihar olayları ile ilgili yapacakları bilgilendirmeler,  yapılacak olumsuz yorum ve değerlendirmelerin önüne de  geçecektir. Bu konu partiler üstü bir konu olduğu için  vicdani ve insani açıdan bu konuya yaklaşılmalıdır. Ne muhalefet partileri bu konuları istismar etmeli ne de iktidar partisi bu konuyu görmezden gelmelidir. İktidar partisi, böyle

olayların bir daha meydana gelmemesi için elinden gelen bütün imkanları seferber etmelidir.

Hiçbir kötü olay ,kişi ya da kişilerin intihar etmelerini mübah ve meşrulaştıramaz. İslâm dini , beş değer ve amac( makasidu’ş -şeriâ ) olan nefs,mal,akıl,nesil ve dinin  korunmasını emreder.

Allah’u teâla Kuran-i kerimde Nisa suresi 29. Ayette” ey iman edenler! Karşılıklı rızaya dayanan ticaret dışında mallarınızı aranızda haksızlıkla  yemeyin. Ve kendinizi öldürmeyin. Şüphesiz Allah size karşı çok merhametlidir.”

Diğer bir ayette” fakirlik korkusuyla çocuklarınızın canına kıymayınız! Biz  onların da sizin de rızkını veririz. Onları öldürmek gerçekten büyük bir günahtır.” İsrâ /31.ayet.

Ayet ve hadislerin ışığında İslâm dininin intihara bakışı budur. Bu nedenle intihar eden kim olursa olsun ve nedeni ne olursa olsun büyük bir günah işlemiştir. Allah’tan onları bağışlamalarını ve intiharı düşünenleri de gaflet uykusundan uyandırmalarını dileriz.

Diğer önemli sorunumuz :insanları inanç ,giyim ve kuşamlarına göre ötekileştirerek ve onlara karşı şiddete varan ğayri insanı tutum ve davranışlar sergilemektir. Bizim gibi giyinmeyen veya bizim gibi inanmayanlara karşı toleranslı davranmalıyız. Bu ülke , yalnız bir kısım insanların değil, bu ülkede  ayırt etmeksizin yaşayan herkesindir.

Saygı ve sevgiyle



Bu yazı 1655 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUM
Yorum

YAZARIN DİĞER YAZILARI

Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
HAVA DURUMU
YAZARLAR
ÇOK OKUNAN HABERLER
  • BUGÜN
  • BU HAFTA
  • BU AY
SON YORUMLANANLAR
  • HABERLER
  • VİDEOLAR
HABER ARŞİVİ
NAMAZ VAKİTLERİ
HABER ARA
YUKARI