Bugun...


Ahmet Ay

facebook-paylas
İslam’a karşı soğuk savaş!
Tarih: 03-11-2020 00:01:00 Güncelleme: 03-11-2020 00:01:00


Millet olarak Avrupalı’da potansiyel olarak var olan ve özellikle belirli dönemlerde siyasiler tarafından körüklenip tedavüle sokulan İslam karşıtlığı ve İslamobofi bu günlerde yine Macron ve Geert Wilders gibi siyasiler tarafından hem de çok tehlikeli bir şekilde tırmandırılıyor. Öyle ki İslamofobi ve İslam karşıtlığı Haçlı zihniyet tarafından başka toplumlara, ülkelere saldırı için gerekçe kılınabiliyor.

Avrupa Tarihi ile ilgili en önemli bulduğunuz üç tespiti sayınız ya da Avrupa Tarihi’ni üç başlıkta yazınız diye bir soru ile karşılaşırsam hiç tereddüt etmeden;

Tahammülsüzlük,

Sömürü,

Katliam,

Başlıklarını seçerdim.

Avrupalılar, inanç ve düşüncede çeşitliliğe karşı tahammülsüz oldukları gibi, mezhep farklılıklarından dolayı birbirine karşı da son derece tahammülsüzdürler. Westfalya sürecinde devam eden mezhepsel katliamlarda Avrupa sokaklarında su gibi insan kanı aktı. Daha sonra dinleri olan Hristiyanlığı Avrupa dışına götürmeye çalışırken de aynı katliamlara imza attı Avrupalılar.

Afrika, bir yandan yeraltı zenginlik kaynakları yüzünden sömürülürken, bir yandan da “İncilli kölelik” ve katliamlara sahne oldu. “İncilli kölelik” derken sadece tüccar Avrupalı’nın yaptığı insan dışılıktan bahsetmiyorum.

Bakınız;

İncil ile gittikleri Afrika’dan gerçekleştirdikleri katliamlarla birlikte, kaçırdıkları Afrikalıları Avrupa’ya kaçırıp satmak o kadar çok para kazandırıyordu ki Avrupa’nın her yerinde asırlarca köle ticareti yapıldı. Bunu sadece tüccarlar yaptı derseniz yanılırsınız.

Mesela;

Köle ticaretiyle ünlenen John Hawkins, bu ticaretin nelere kadir olduğunu ortaya koyan en iyi örnektir.

Hawkins, 1560’ta Batı Afrika’ya üç yolculuk yaparak köle ticareti yaptı. İlk seferinde Afrika’dan götürüp Amerika’da İspanyollara sattığı köleleri onlardan ÇALARAK büyük paralar kazanınca iştahı kabaran Kraliçe I. Elizabeth sonraki köle kaçırma ve satma işinde ona ortak oldu ve köle ticaretinde kullanması için ortağı Hawkins’e İSA adındaki görkemli gemiyi tahsis etti. Kraliçe I. Elizabeth’in ortak olduğu bu “İncilli köle ticaretinde” Hawkins, ikinci ve üçüncü köle kaçırıp satma işinde o kadar çok para kazandı ki Kraliçe tarafından şövalye ilan edildi. Kraliçe Elizabeth’in Hawkins’e sunduğu soyluluk arması da katlettikleri, sömürdükleri “Zincirlenmiş Afrikalı”yı temsil eden armaydı.

Köle taciri,

Hırsızlık seferleri,

İncilli aldatmaca,

Sattığını geri kaçırarak tekrar satışların ortağı İNCİLLİ KRALİÇE! Avrupa’yı en iyi anlatan bu köle ticaretindeki insan dışılıklardır.

Asya’da hiçbir dönem kölelik egemen bir ticaret kaynağı olmadı, ama Avrupa’da Krallar, Kraliçeler köle ticaretine ve köle hırsızlığına ortak olup para kazanma ahlaksızlığına düştüler.

Avrupa ve Amerika'nın köle ticaretindeki hırsızlıklarının yanısıra kıtada yaptıkları katliamları da ortaya koymak lazım. Bu konuda yeterince ve sağlıklı çalışma olduğu kanaatinde değilim, ancak konu ile ilgili sınırlı çalışmalarda bile Batı’nın vahşetini anlamamız mümkün.

1650-1750-1850 ve 1900’de Afrika, Avrupa ve Asya kıtalarının nüfuslarına baktığımızda “İncilli insan dışılık” dediğimiz kavramı daha iyi anlamış oluruz:

1650 yılında;

Afrika’nın nüfusu 100 milyon, Avrupa’nın nüfusu 103 milyon, Asya’nın nüfusu 257 milyon iken,

1750 yılında;

Afrika’nın nüfusu 100 milyonda kalırken,

Avrupa’nın nüfusu 144 milyon,

Asya’nın 437 milyon oluyor.

1850 yılında;

Afrika’da yine nüfus artışı olmuyor; 200 yıl önce 100 milyon olan Afrika Kıtası nüfusu yine 100 milyon olarak kalıyor. Ama 1850 yılında Avrupa nüfusunu 274’e, Asya ise nüfusunu 656 milyona çıkarıyor.

Yıl 1900;

Afrika’nın nüfusu 120 milyon,

Avrupa'nın 423 milyon,

Asya’nın nüfusu ise 857 milyon olarak kaydediliyor.

Sormak lazım medeni Batı’ya:

1650 ile 1850 arasındaki 200 yılda Afrika’da nüfus artışı kaydedilmemiş ise bunun sebebi ne olabilir?

Avrupa bu 200 yılda nüfusunu 100 milyondan 270 milyona çıkarırken neden Afrika’nın 200 yılda nüfusunda bir tek artış görülmüyor?

Amerikalı araştırmacılar, Afrika’dan Amerika’ya getirilen köle sayısını kırk-elli milyondan 10 milyona düşürüyorlar. Amerikalılar yolda ölen milyonları, kaçırırlarken öldürülen yüz binleri hesaba katmıyor.

Çarşamba günkü yazımızda devam edeceğiz inşaallah.

 

 



Bu yazı 5173 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUM
Yorum

YAZARIN DİĞER YAZILARI

Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
HAVA DURUMU
YAZARLAR
ÇOK OKUNAN HABERLER
  • BUGÜN
  • BU HAFTA
  • BU AY
SON YORUMLANANLAR
  • HABERLER
  • VİDEOLAR
HABER ARŞİVİ
NAMAZ VAKİTLERİ
HABER ARA
YUKARI