Bugun...


Ahmet BEŞENK

facebook-paylas
BİRÇOK KİŞİ – KURUM KAFASINA GÖRE
Tarih: 11-10-2020 18:58:00 Güncelleme: 11-10-2020 18:58:00


Malumunuz uzun bir süredir Covit 19 illeti ile toplumun tüm katmanları olarak mücadele etmeye çalışırken virüsten çok daha tehlikeli olan bazı zihniyetlerde adeta yapılan tüm çalışmalarla, alınan tüm önlemlerle alay eder gibi bir tarz sergilediğini görmek te mümkün.

20 yaş altı ve 65 yaş üstü sokağa çıkma yasağı olmasına rağmen, zorunlu haller dışında dolaşılmaması, sosyal mesafe ve bunun gibi birçok önlemin sürekli tekrarına rağmen repley yapılıp yaşanıyor olması en çokta siteli binaların oyun alanlarının dolup taşması bu neyin nesi, bu neyin kafası, bu nasıl bir bunaklık hali, bu nasıl bir ahmaklık hali dedirtirken ‘Her şeyimiz ile hazırız’ diyerek tüm kötü senaryolara hazırlıklı olduklarının mesajını veren DEDAŞ ve türevleri kurumların nasıl hazırlık yaptığını gözler önüne seren protestolar ile sınıfta kaldığını da ibretle izliyorum. Tıpkı bankaların inandırıcı oldukları gibi ya da sorumsuzluğun level atlamış hali gibi.

Düşünün Baharın en tatlı dönemindesiniz, isteseniz de kaçak elektrik kullanamazsınız ki buna ihtiyaç duyulmaz. Üstüne üstlük manevi atmosferin zirve yaptığı bir dönem söz konusu iken 24 saati aşan kesintilerin yaşanması normal bir durum mu? Bu anormal ortam üstüne üstlük bir de muhatap bulunamaması ile katmerleşirse işte ortaya böylesi istenmeyen tablolar çıkar.

İnsanlara bu eziyetli, karantinalı günlerde manevi hazzı çok görmemek gerek. Her şeye kibrit suyu sıkan, hoş görünün altına dinamit koyan kurumların dikkat etmesi gerek.

Birde sözüm ona kredileri faizsiz öteleyen bankaların, faturaları 3 ay erteleyen DEDAŞ, Telekom, GSM firmaları ve daha birçok kurumun DEVLET BÜYÜKLERİNİ çokta ciddiye almadığını görmek doğrusu şahsımı çok şaşırttı. Hadi her dönem vatandaşı aldatmayı kendinize adetten sayıyorsunuz onu anladık devletin en üstündeki iradenin söylemlerini yerine getirmeme cüretini kendinizde nasıl buldunuz işte onu hiç anlamadım.

Şu mübarek Ramazan ayının yüzü suyu hürmetine aslınıza dönün, Müslüman olduğunuzu hatırlayın demek istediğim o kadar çok karakter var ki sonra dönüp gerek yok diyesim var. Zira asalet, onur, insanlık ve imanlı bir birey olmak bu dönemlerde herkesin harcı olmadığı gibi herkese de yüce mevlam tarafından fırsat verilmiyor. İşte bu satılıklar için yaşasın cehennem diyorum.

Para uğruna bu kadar basitleşenlerin hepsi ahret yolculuklarını tek başına ve amelleri ile yaparken dünya hırsı neden anlamıyorum. Anlayan bana da anlatsın…



Bu yazı 1104 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUM
Yorum

YAZARIN DİĞER YAZILARI

Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
HAVA DURUMU
YAZARLAR
ÇOK OKUNAN HABERLER
  • BUGÜN
  • BU HAFTA
  • BU AY
SON YORUMLANANLAR
  • HABERLER
  • VİDEOLAR
HABER ARŞİVİ
NAMAZ VAKİTLERİ
HABER ARA
YUKARI