Bugun...


Ahmet BEŞENK

facebook-paylas
‘ÇAMUR AT İZİ KALSIN’
Tarih: 11-10-2020 18:48:00 Güncelleme: 11-10-2020 18:48:00


Çamur at izi kalsın mantığı ile gerçekleştirilen atraksiyonlar özellikle bu son dönemlerde kendini iyiden iyiye göstermeye başladı. Her ne kadar itibarı kıymetsiz kimlikler tarafından sergilenen bu alçakça tavırlar hayatımızda önem arz eden hemen, hemen tüm katmanlara belli, belirsiz yerlerde vücut buluyor. Bazen bir kahvehane kürsüsünde, bazen haber metinlerinde, bazen de en olmaz denilen yerlerde itibarları zedelemek ve her türlü zararı vermek adına bu asparagasçılığı yapmaktan geri kalmayanlarla dolu çevremiz.

Bu çirkef ve alçak güruhlar amaçlarına ulaşabilmek adına insanların tüm değerlerini ayaklar altına alabilecek kadar alçalmakta hiçbir behis görmezler. Tam aksine kendilerince ulvileştirdikleri bu çirkin emellerini hayata geçirmekten ve her türlü düzenbazlığı yapmaktan zerre tereddüt etmezler.

Mesela hiçbir masraftan kaçınmaz bu kalpazan ruhlu aymazlar. Satın alabilecekleri herkesi satın alıp, itibar suikastı için gereken herkesi hiç bir harcamadan imtina etmeden, parayı pul gibi saçarak irinli karektersizliklerini herkese bulaştırıp hem çamur atıyorlar hem de kalıcı izler bırakmak için türlü tezgâhlar kuruyorlar.

Kimsenin asıl renginin görünmediği ama dost sandığımız düşmanlarımızın samimi edalarını da ibretle seyretmemek mümkün değil. Düşünsenize size her türlü atmosferde destek sunuyor gibi görünen birçok kişinin aslında sepetteki en çürük yumurta olduğuna inanmak mümkün mü, elbette mümkün. Çünkü insanın canını en çok ummadıkları yakarmış ki zaman öyle bir zaman. Yani anlayacağınız zaman öyle bir zaman ki Tilkinin Aslan postu giydiği, Çakkalın kurbanını yediği ama yakınları ile de yas tuttuğu bir dönemi yaşıyoruz.

‘Aslına bakarsanız çamur at izi kalsın’ mantalitesini uzun zamandan beridir Diyarbakır’ın delikanlı kişiliğine yapılan saldırılarla hep revaçta oldu. Memleketin mert ve bir o kadar da cesur olan evlatları yıllardır üzerlerine atılı olan türlü iftiraların lekesini üzerinden çıkarmaya çalışmıyor mu?

Mesela bir müddet önce gerçekleştirilen algılarla yapılan haberler aracılığıyla Bağlar Belediyesine atılan iftiralar bu çamur at izi kalsınlara örnek olarak vermemiz yerinde olur. Malumunuz 3 gündür aralıksız kar yağışı kenti teslim aldı. Birçok bölgede kazalar oluştu ve bu özellikle sosyal medya aracılığı ile de duyuruldu. Kar yağışının başlaması ile birlikte Bağlar Belediye Başkanı Hüseyin Beyoğlu caddeleri teker, teker dolaşarak karla mücadele çalışmasını yerinde takip etti. Dünde şahsım Bağlar’ın caddelerini dolaştım, tüm arteller açıktı ve sıkıntı yoktu. Ama ne yaparsanız yapın birileri sizin yaptığınız doğrulara mutlaka çamur atmaya devam edeceklerdir ve ediyorlar da.

Ya da yine yalan mecralarından beslenenlerin Ak Parti MKYK Yedek üyesi Alaaddin Parlak’a yaptıkları saldırıları örnek verirsem veya adeta bacasız fabrika gibi 5 yüz insan çalıştıran ve memlekete katma değer katan Hacı Baba pastanelerine yönelik gerçekleştirilen kumpası, itibar suikastı gibi profesyonel eylemleri örneklemem belki de ne demek istediğim daha net anlaşılır kılacaktır.

Yani siz iyiye ve güzele dair ne yaparsanız yapın, karanlığa karşı tüm katmanlarınızı aydınlatın işte o izbelerde saklanan şeytanlar mutlaka sizlere çamur atmaya devam edecektir. Siz, siz olun üstüme çamura bulaşır diyerek insanlığınızdan vazgeçmeyin.

Bilge Ovidius’un dediği gibi: “İftira her zaman en yüce kişileri bulur, Tıpkı fırtınanın en yükseklerde koptuğu gibi” Saygılarımla

Ahmet BEŞENK



Bu yazı 116 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUM
Yorum

YAZARIN DİĞER YAZILARI

Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
HAVA DURUMU
YAZARLAR
ÇOK OKUNAN HABERLER
  • BUGÜN
  • BU HAFTA
  • BU AY
SON YORUMLANANLAR
  • HABERLER
  • VİDEOLAR
HABER ARŞİVİ
NAMAZ VAKİTLERİ
HABER ARA
YUKARI