Bugun...


Ahmet BEŞENK

facebook-paylas
TALİP GÜL’E ÖZEL MEKTUBUMDUR
Tarih: 11-10-2020 19:06:00 Güncelleme: 11-10-2020 19:06:00


Dicle Üniversitesi Rektörü Sayın Talip Gül’ün özellikle okumasını istediğim bir yazımdır aslında bu yazım ve binlerce gencimizi de yakından ilgilendirmekte. Dertlerine derman olabilirsek ne mutlu bize, size hepimize.

Malumunuz Covit 19 yaşamın tüm katmanlarını felç ederken en çokta eğitim alanına darbe vurmuş durumda. Bu anlamda özellikle Üniversiteyi bitirip yaşamın ham yollarına kendini vurup yolun kendilerini götüreceği yere gitmeyi bekleyen binlerce öğrencisi var Dicle Üniversitesinin.

Tabi zamanında mezun olmayı bekleyip çalışma yaşamına, evlilik dünyasına, hayal alemine yol almayı bekleyenlerin sayısı da bir hayli fazla.

Birkaç gündür Dicle Üniversitesinden öğrenci kardeşlerimiz görüşme talebinde bulunarak Yaz Okulu eğitim programının yaşama geçirilmesini talep ediyorlar. Gerekçeleri ise basit, mezun olmak, yaşama katılmak, ailelerine artık yük olmamak istiyorlar. Böylelikle hem eğitimlerinden geri kalmamış olacaklar, hem zamanında mezun olacaklar hem de yaşamla ilgili programları da aksamamış olacak.

Tabi bu talepleri yetkililere iletilmiş fakat olumsuz yanıtı almışlar, gerekçe ise SENATO KARARLARI gözterilmiş. Aynı kararlar geçen sene içinde geçerliydi ve SENATO kararını yapılmasından yana vermişti. Bu işler keyfiyetle veya oyunla olmaz. Eğer öğrencilerin geleceği, hayalleri, hayatı söz konusuysa SENATO öğrencilerin lehine sağlıklı karar almak zorunda.

Olan var, olmayan var, kimileri için bir yıl sonra mezun olmak çok önemli olmayabilir ama büyük çoğunluğu için hayati önem arz etmektedir. Kiminin cebinde ulaşım ücreti bulunmazken alacağı diploma ile evine ekmek götürecek veya yaşama daha erken atılacak. Bu öyle onun, bunun keyfi kararı veya egosu ile alınacak kararlar değil, hassasiyetler ve özeller var alt katmandaki hikayelerde. Belki hüzünler, beklentiler, umutlar veya umutsuzluklar var.

Yani birkaç dersten dolayı mağdur olan, okulu uzayan binlerce öğrenci var ve en az bir o kadarda başka illerden gelecek olanları da sayarsak oran hiçte azımsanamayacak soyutlarda. Hem böylesi bir durumda diğer illerden gelen öğrencilerin şehri daha yakından tanıma şahsını da tepmemek gerek, öyle değil mi! Hem şehrimizin tanıtımı yapılmış olur hem de öğrenciler eğitimlerini tamamlarlar. Bence adil ve verimli bir pazarlık bu.

Dicle Üniversitesinin kıymetli Rektörü Sayın Talip Gül, gelin bu güzelliği bu pırıl, pırıl öğrencilerimize yapın. Onlarda hem hayatlarına devam etsinler hem de sizlere duacı olsunlar. Nasıl, iyi olmaz mı?



Bu yazı 1748 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUM
Yorum

YAZARIN DİĞER YAZILARI

Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
HAVA DURUMU
YAZARLAR
ÇOK OKUNAN HABERLER
  • BUGÜN
  • BU HAFTA
  • BU AY
SON YORUMLANANLAR
  • HABERLER
  • VİDEOLAR
HABER ARŞİVİ
NAMAZ VAKİTLERİ
HABER ARA
YUKARI