Bugun...


Ahmet BEŞENK

facebook-paylas
İL SAĞLIK MÜDÜRÜNE BİR YORUM BİR DE SORUM…
Tarih: 11-10-2020 18:52:00 Güncelleme: 11-10-2020 18:52:00


Önce bir açıklama yapıp yazımın sonunda da İl Sağlık Müdürü Cihan Tekin bey ile ilgili bir yorumum ve bir de sorum olacak. Ama öncesinde kısa bir açıklama yapmak isterim.

Bir müddetten beridir özel hastanelerdeki bazı mevzular dikkatimi çekiyor. Bu şeylerin başında ise imza attırılan bazı evraklar. Diyarbakır’da Özel hastanelerde ek ücret almak için adeta vatandaş gönüllüymüş gibi gösterilerek imza oyunu oynanıyor. Birileri gidiyor bankoların başına, hasta kaydı yaptırıyor, ardından da bankodaki görevliler tarafından bir evrak imzalatılıyor. Bazen itirazların da ses bulduğu uygulamanın aslında SANKİ vatandaş gönüllü HASTANE FARKLARINI ödüyormuş gibi gösterildiğini gördüm.

Ulu orta, hem de hasta kaydı yapılan bankoların üzerine bırakılan ‘Farkları kendi istek ve arzumla ödüyorum’ ibaresinin dikkat çektiği belge hangi mantıkla ve neden imzalatılıyor? Mademki yasalar buna izin veriyor o zaman imza atılan evraklara ne gerek var? Peki, imza atmazsak ne olur, hastaneden kovarlar mı? Bu rahatlık nereden geliyor? Bu nasıl bir serbestlik ve mantık?

Vatandaşın ek ücretleri isteyerek vermiş gibi gösteren hastane görevlileri imzalanacak evrakları aleni biçimde bankoların üzerine koyarak her kayıt sonrası imza alıyor, gerçi imza atmayanların yerinede bolca imzaların atıldığını söyleyebilirim.

Bu dayatmaları normalmiş gibi gösteren ÖZEL HASTANELER o denli rahat bir tavır sergiliyor ki denetimsizliğin ve başı boşluğun ne kadar rahat at koşturduğunu gözler önüne seriyor.

Peki, imza atmazsanız, dayatılan farkı vermek istemezseniz ne oluyor? Bir defa muayene olamıyorsunuz ki doğal hakkınızın gaspıdır. Zorunlu olarak ödeme yapıp belgeye İmza atmayanın yerine ise imzalar çoktan başkaları tarafından atılıyor.

Konuyu sosyal medya sayfamda paylaştıktan sonra altına yapılan yorumlar özel hastanelerde attırılan imzaların yasal olmadığını da ortaya çıkardı. Yorum yapan vatandaşlardan biri böylesi bir muamele sonrasında olayı adli mercilere intikal ettirdiğini ve sonuç itibari ile ilgili birimlerin atılan imzaların yasal olmadığına kanat getirerek tüketici hakları mahkemesine başvuru yolunu açtığını dile getirmişti.

Bir diğer sorun ise Özel hastanelerin acil servislerinde alınan ücretler. Tüm hastalar aynı kategoriye konularak ağır bile olsa hastanın durumu ücrete mukabil girişler yaptırılıyor. Yani siz yüksek tansiyon dahil bir çok rahatsızlıkla özel hastanelerin acillerine gitseniz bile yeşil bölge muamelesi yapılıyor, direkt olarak para talep ediliyor. Yani mevzu hümanistlik değil, materyalistlik, yani ticaret, yani tacirlik.

Yani bu iki husus çok fazla dikkatimi çekiyor Sayın İl Sağlık Müdürümüz.

İl Sağlık Müdürü Sayın Cihan Tekin ile ilgili yorumum adil ve dürüst bir insan olduğu yönünde, bu benim yöneticiliği ve karakteri ile ilgili YORUMUM.

Sorum ise ÖZEL HASTANELERİN bankolarının üzerinde, dayatma yolu ile imzalatılan evraklardan haberiniz var mı? Yasal ise neden imza attırılıyor, değil ise neden müdahale edilmiyor? Ve Aciller iç acısı bir paramatik gibi. Bu saatten sonra nasıl bir uygulamanız olacak?

Yani kısadan hisse baştan aşağı TİCARETHANE mantığı ile işletilen özel hastanelerin İl Sağlık Müdürlüğünün ilgili birimleri tarafından çok sıkı denetlenmesi gerekmez mi?

 

Saygılarımla

Ahmet BEŞENK

 



Bu yazı 141 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUM
Yorum

YAZARIN DİĞER YAZILARI

Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
HAVA DURUMU
YAZARLAR
ÇOK OKUNAN HABERLER
  • BUGÜN
  • BU HAFTA
  • BU AY
SON YORUMLANANLAR
  • HABERLER
  • VİDEOLAR
HABER ARŞİVİ
NAMAZ VAKİTLERİ
HABER ARA
YUKARI