Bugun...


Ahmet BEŞENK

facebook-paylas
ESKİ KÖYE YENİ ADET
Tarih: 11-10-2020 19:13:00 Güncelleme: 11-10-2020 19:13:00


Eski köye yeni adet olur mu? Elbette olur, hem de bal gibi olur. Başıbozukluk böyle gelmiş ama böyle gitmemeli. Bu anlamda şehrin dinamiklerine de çok büyük görevler düşüyor.

Malumunuz Diyarbakır’a yeni bir Vali atandı Münir Karaloğlu. Vali Karaloğlu’nun Antalya’da yaptıklarını duyduk ve doğrusu gurur da duyduk. Birçok kişi Vali Karaloğlu’nu Başkomutanın, Başkanın, Reisin Diyarbakır’ı düzeltsin diye ÖMER olarak atadığını beyan ediyor ki umarım ve dilerim ki öyledir. Umarım ve dilerim ki duyduklarımız doğrudur ve öyle olacaktır.

Bu eski köyün kurumuş çepeçevresinin, kangren olmuş, cerahatlanmış, iltahaplanmış uzuvlarından kurtulmasını, sırtındaki angaryaları atmasını yürekten istiyorum, umut ve dua ediyorum.

Hal böyleyken aslına bakarsanız Diyarbakır Valisi Münir Karaloğlu ile Basının direkt bir koridor üzerinde buluşması bana göre elzemdir ve çok gereklidir. Zira gazeteciler diret halk ve tüm katmanlar arasında köprü görevi görmektedir. Tabi gazeteci derken öyle Gazete’CİLİK’ oynamak için rol çalanlardan söz etmiyorum, gerçekten de kalemi güçlü, objeaktif, insan evladı, vatan perver olanlardan söz ediyorum.

Naçizane Sayın Valimiz artık memleketi ve memleketin en iyi oyuncularını yakinen tanımıştır diye düşünerek öncelikle yıllara yayılan ötelenmişliği, yitip giden güveni tesis etmek, koparılıp tarumar edilen ilişkileri düzeltmek, kendilerine ve çevrelerine verilen yalan, yanlış bilgilerden kurtulmak, aymaz, çakma kimlikleri kalibrelerinin ekseninden uzaklaştırmak, mak, mak, mak, yani çok şeyi ‘MAK’ yapmak zorundalar. Bu işler öyle kolay değil, hele ki Diyarbakır ekseninde. Bunca düşmanın, bukalemunun, vatan haininin, ihanetçinin gizlendiği bu coğrafyada zor bir işimiz var ve ağır bir düzeltme çabası. Yoksa eski tarumar düzeni düzeltmek mümkün değil.

Tabi örneklemezsek olmaz elbette: Mesela Vali bey gelir gelmez çok güzel bir uygulamayı hayata geçirdi “Covit Watshap ihbar hattı” mükemmel bir çalışma. Ne yapıyor bu ihbar hattı! siz mesajınız ile ihbarınızı gerçekleştiriyorsunuz ardından hemen bir mesaj geliyor “Mesajınız …. Birime iletilmiştir” diye. Valiliğin hamlesi güzel, sizi kayda değer alması daha da güzel. Ya sonra bahse konu ekipler gidiyor mu? Şahsen ben önceki gece saat 22,36’da Covitlilerin site içersinde gezdikleri ve insanlara bulaş yaptıklarını bilgisini ihbar ettim, saat 22,40’ta ‘Talebiniz …. Birimlerine aktarılmıştır, iyi akşamlar’ mesajı geldi. Yani o mesajı biri okudu ve bir yerlere bildirdi, yani görevini hakkıyla yerine getirdi. Peki neden bunun sonrası bir türlü gelmiyor, neden ihbara müdahale edilmedi? işte çözmemiz gereken sorun bu, mekanizmanın paslanmış, kırılmış dişlilerini yağlamak veya değiştirmek. Umarım yanılıyorumdur, benim ihbarım arada unutulmuş olsun. Mesele benim ihbar etmem veya müdahale edilmemesi değil, mesele yapılan bir çalışmanın böylece sadece ‘ÖYLESİNE’ görünmesine mani olmak.

Yani demem o ki memleketi düzene kavuşturmak için sadece Valilik yetmez kamunun tüm katmanları, vatandaşlar, bürokrasi vs tümümüzün bir ahenk içinde, harmoniyi yakalamamız gerek.

Birde insanların bildikleri şeyleri saklama olayını anlamış değilim. Ya arkadaşım varsa bir illegalite devletin ilgili birimlerine bildir, bildirdin ve gerekeni yapmadılar işte bunu gizleme, Valilik ihbar hattına, Cimer’e veya bildiğiniz tüm yolları deneyin.

Bakın sevgili okurlar devlet hiç bir zaman olumsuzluga, omurgasızlığa, illegaliteye prim vermez sadece elinde yetki olduğunu düşündüğünüz üç, beş kişinin yarattığı korku paranoyasıdır sizleri engelleyen. Yahu Sayın Cumhurbaşkanıyla veya bakanlarla birkaç kare resim paylaşmış diye birilerinden insan çekinirmi, ürkermi, medet umarmı! Bu fotoğraflardan yola çıkarken güçlü insan imajına kanar mı? Yapmayın, etmeyin yok böyle bişeyler. Devletin büyükleriyle resim çektirdi diye birilerini korumaz kardeşim, artık bırakın bu eski alışkanlıkları.

Lütfen, memleketimizin düzelmesini istiyorsanız, eski köyün kokuşmuş adetleri ile artık bu böyle gitmez diyorsanız, yenilikçi ve modern bir anlayış ile kentimizi düzeltmeye gelen devlet büyüklerine katkı sunalım.

Johann Wolfgang von Goethe: “ Bilmek yetmez; uygulamalıyız. İstemek yetmez, yapmalıyız.” Demişti.

Şimdi Memleketimize yeni bir Gaffar Okkan misyonu geldi, susmayalım, doğruları paylaşalım ve hep beraber destekleyelim, zira çoğu zaman 2. Şans insanları bulmaz.



Bu yazı 2277 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUM
Yorum

YAZARIN DİĞER YAZILARI

Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
HAVA DURUMU
YAZARLAR
ÇOK OKUNAN HABERLER
  • BUGÜN
  • BU HAFTA
  • BU AY
SON YORUMLANANLAR
  • HABERLER
  • VİDEOLAR
HABER ARŞİVİ
NAMAZ VAKİTLERİ
HABER ARA
YUKARI