Bugun...


Abdulkadir ELİGÜL

facebook-paylas
İMAMLAR SAHİPSİZ DEĞİLDİR
Tarih: 11-10-2020 18:54:00 Güncelleme: 11-10-2020 18:54:00


Diyarbakır’ın Sur ilçesine bağlı Kozan mahallesi İmamı Mi’râc gecesi vesilesiyle köylüleri aydınlatmak üzere bir vaaz verir.

Ancak ülkedeki mevcut durumu da göz önünde bulundurarak insanların evde kalmasının kendileri için daha sağlıklı olacağını ve dışarı çıkan çocuklarının ise temizliğe riayet etmeleri gerektiği hususunda bir nasihatte bulunur.

Bu nasihati esnasında çocukların dışarı çıkması takdirinde sokak hayvanlarından ve özellikle köpeklerden uzak kalmalarını tavsiye etmektedir.

Bu tavsiyesi hem Şâfiî mezhebine uygun bir şekilde olup hem mevcut salgının ciddiyetinin biraz daha önemsenmesi adına olmuştur.

Ancak durumdan vazife çıkaran bazı art niyetli kişiler imamın bu vaazını videoya alarak bağlantılı oldukları örgüt veya çevrelerle paylaşmaları neticesinde imamın sokak hayvanlarını adeta saldırı altında bırakma niyetinde olduğu iftirasını başlattılar.

Bunun üzerine imam hakkında oluşturulan bu olumsuz durum üzerinden hem imamlara hem dine varacak şekilde çirkin bir linç kampanyası başlatılarak hem imamlara hem dine edilmedik hakaret kalmadı.

İmamın ikinci bir vaaz vererek aslında konuşmasının çarpıtıldığını ifade etmesi üzerine, konuşması tekrar kayda alınarak sosyal medyada paylaşılmış ve adeta imamı dize getirdik gibi bir hava oluşturulmaya çalışılarak çirkin emellerine bir yenisini eklediler.

Sayın imamımıza ve onun üzerinden dine ve diyanet kurumuna yapılmış olan bu hakaretlerin ve asılsız iftiraların karşılıksız kalmaması adına ve başkalarının bundan cesaret almaması için dini hassasiyeti olan STK’ları bu konuda duyarlı olmaya davet eder ve imamın bu konuda yalnız bırakılmaması adına tepkilerini koymalarını talep etmekteyim.

Son olarak şunu da beyan etmek isterim: Meydana gelebilecek bu tür durumlarda yetkililerin ve üst makamların konunun aslı ve amacı araştırılmadan fevri kararlar vermemeleri gerektiği bir daha ortaya çıkmış ve bu konuda daha duyarlı ve dikkatli olmaları gereği hasıl olmuştur.

 



Bu yazı 2968 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUM
Yorum

YAZARIN DİĞER YAZILARI

Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
HAVA DURUMU
YAZARLAR
ÇOK OKUNAN HABERLER
  • BUGÜN
  • BU HAFTA
  • BU AY
SON YORUMLANANLAR
  • HABERLER
  • VİDEOLAR
HABER ARŞİVİ
NAMAZ VAKİTLERİ
HABER ARA
YUKARI