Bugun...


Eyüphan Kaya

facebook-paylas
Siyasileri Nasuh Bir Tövbeye Davet Ediyorum!
Tarih: 21-10-2020 00:01:00 Güncelleme: 21-10-2020 00:01:00


CHP’den pek umudum yok ama HDP, MHP ve AK Partiden bir öz eleştiri, bir tövbe bekliyorum.

***

HDP ve sabık partileri zihniyet olarak dandik bir politika ile çeyrek asırdır bu ülkede siyaset yapıyorlar.Sonuç tek kelimeyle ;hursan!

Öyle bir duruma geldi ki o araç olarak kullandıkları Kürt meselesine yönelik bir hedefin ajandalarında olmadığı anlaşıldı.

Düşünün sözüm ona Kürt meselesine endeksli siyaset yapan bir parti programında Kürdoloji komisyonu dahi yok, vekillerinin çoğu azgın Türk solu, yolunda gittikleri Öcalan devletin yetiştirdiği bir MİT elemanı çıktı, PKK’yi idare eden kandilin kaba kafalıları çözüm sürecini sabote ettiler.

Böyle bir politikanın dinimize zarar, dünyamıza da faydası olmadığı açıktır. Şimdi tövbe etme zamanı, miskalı zerre kadar imanı olan böyle bir bataklıkta kalmamalı bir öz eleştiri yaparak; Altan Tan gibi, Kadri Yıldırım gibi, Leyla Zana gibi, Ayhan Bilgen gibi bu partinin içinden çıkıp millet ve memleket için hayırlı bir oluşumun içinde yer almalıdırlar.

Ta ki kanton/komün hevesleri ile bu milletin başına beklenmedik belalar açmayı hedefleyen kimselerin hevesleri kursaklarında kalsın.

Üstat Bediüzzaman’ın Kürtleri tanımlarken söylediği üç vasıf var; Kürt Dindardır, Kürt sadıktır, Kürt cesurdur. Tam da bu üç özelliğe endeksli bir siyaset yapılmalıdır ki hayırlı, huzurlu bir netice elde edilebilsin.

Takriben 100 aşiretin/alimin/aydının Cizre merkezli bir araya gelip bir müspet hareket başlamaları da bunun vaktinin geldiğinin işaretidir.

***

MHP’ye gelince şu milliyetçilik düşüncenize bir format atın derim, milliyetçilik yapmak için Kürt ve Kürdistan’ı “AT” olarak kullanmanın zamanı geçti, çünkü her geçen gün halk birbirini tanıyor, selamlaşıyor, hemhal oluyor.

Herkesten çok siz Kürd’ün sağında solunda yer alın. Sizin Kürtlere karşı yaptığınız bariz kabahatler var, mesela 9. Sınıf ders kitabında “Araplardan sonra İslam ile müşerref olan 2. Kavim  Kürtlerdir” gerçeği sizin müdahaleniz üzerine kitaptan çıkarıldı. Bu bir hataydı, bunu kitaba koyan o koca yüreği candan tebrik ederim, ama buna müdahale eden ve kitaptan çıkarılmasına sebep olan kimselere kim ne ödül verecek? orasını bilemem. Herhalde hainler bu ödülü vermek için sıraya girerler. Çünkü ülke huzuruna bir darbe daha vuruldu.

Bir insanın ırkdaşını sevmesi, ona acıması, yardım etme duygularını taşıması akrabalık ve hemşerilik kavramı ile izah edilebilir, ama aşırı derecede bir bütün olarak övmesi ayıptır, kusurdur, günümüz siyasetine uymaz. Hele ki Kürtleri de Türk kavramı içinde değerlendirmesi akıl karı değildir. 82 Anayasasının yanlış bir cümlesiyle Türk Kürt olmaz, Kürt de Türk olmaz. O anayasayı hala düzeltmemiz dahi siyaset açısından bir eksikliktir.

Bu ülkenin huzurunu, bu milletin mutluluğunu, zenginliğini istiyorsanız ırkçılık kokan ifadelerden vazgeçmelisiniz.

MHP’nin yarından tez yok devlet kurumlarında ve resmi evraklarda nerede Türk kavramı geçiyorsa yerine Türkiye bırakılması için harekete geçmesini beklemek vatandaş olarak hakkımızdır.

Türk jeti, Türk Polisi, Türk Silahlı Kuvvetlerinden başlamak üzere Türkiye jeti, Türkiye Polisi, Türkiye Silahlı kuvvetleri demesi barış ve huzur için önemli bir adımdır. Hatta Bayrak için Türk Bayrağı demek bile doğru değildir, o Bayrak Türkiye bayrağıdır. 83 milyon vatandaşın Bayrağıdır. Bunun içinde anayasanın 66.maddesindeki vatandaşlık kavramı bir an evvel Türk kavramından kurtarmak lazımdır.

Bu tür vazifeler MHP’ye düşer, velev ki böyle bir çalışmayla parti barajın altında da kalsa bunu yapmakla yükümlüdür. Herhalde MHP’nin yanında Ülkenin huzuru partinin bekasından daha önemlidir.

***

AK Partiye gelince, ben AK Partinin AK yuvarlarına sesleniyorum! Bir an evvel harekete geçin ve parti içindeki;

*Adam kayırmacılığı yapanları,

*İhale fareliği yapan beyaz yakalı hırsızları,

*Uluslar arası toplum ahlakını zehirleyen sözleşmelere taraf olan hainleri,

*Ömerlerin önünü kesen yezitleri partiden temizleyin.

Malumunuz ben Fen bilimleri hocasıyım, kanda Al yuvarlar ve Ak yuvarlar var, Ak yuvarlar kana karışan yabancı maddeleri temizlemekle görevlidirler. Onun için Ak Partini Ak yuvarlarına sesleniyorum.

Çözüm sürecindeki projenize bir format atın, çözümün %10’u PKK ile ilgili olabilir ona bir diyeceğim yok, ama PKK bu çözümü kabul etse de etmese de bu sorun ortadan kalkmalıdır. İşi inada bindirmek büyük devletlere, İktidar partilerine yakışmaz.

Böyle ciddi bir değişiklik olmazsa HDP/MHP ucuz siyasetle ve hamasi duygularla politika yapmaya devam edecekler, Ak parti de gittikçe cıvık sağa daha da bezeyecek,  hayat da paldır küldür yürüyecek, ama huzur, mutluluk, zenginliği, iman, edep ve marifeti, hikmeti unutun mesele budur.

Dolayısıyla ben siyasi partileri Nasuh bir tövbeye davet ediyorum.

Nokta!

 



Bu yazı 4260 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUM
Yorum

YAZARIN DİĞER YAZILARI

Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
HAVA DURUMU
YAZARLAR
ÇOK OKUNAN HABERLER
  • BUGÜN
  • BU HAFTA
  • BU AY
SON YORUMLANANLAR
  • HABERLER
  • VİDEOLAR
HABER ARŞİVİ
NAMAZ VAKİTLERİ
HABER ARA
YUKARI