Bugun...


Eyüphan Kaya

facebook-paylas
Bu İfadeleri Ayakta Alkışlıyorum
Tarih: 24-10-2020 00:02:00 Güncelleme: 24-10-2020 00:02:00


Ne demişler insanlar bildiklerinin esirleridir, ona göre düşünür, ona göre konuşur, ona göre yaşarlar. Hatta yanlış bir yolda yürümeye karar verirseniz Allah u Tela o yolu size sevdirirmiş.

Kendimizi bileli “Din ayrı, siyaset ayrı.”, “Siyaset dindar kimselerin işi değildir.”, “Siyasileri yalan söylemesi normaldir.” diye diye apaçık bir yanlışı, doğruymuş gibi topluma inandırdılar. İslam’ın özünü bilmeyenler bu yalan/yanlış sözü duya duya doğruluğuna inandılar.

Kadim CHP’lilerden biri olan Altan Üymen’i Diyarbakır’da  TÜYAP fuarında dinlemiştim, konuşmasının teması “Anılarla kendini anlatmak.” tı.

Önce şunu paylaştı “Arkadaşlar ben Ankara’nın Ulus’unda büyüyen bir çocuktum, büyüklerimiz Atatürk’ü öyle anlatıyorlar ki sıradan bir insan dışında bir kişi hayalimizde canlanıyordu.

Ayrıca Ulus’taki heykelinin önünde gelip geçtiğinde ona selam duruyoruz büyükler de bize aferin veriyor. Biz de mutlu oluyoruz, bir gün “Atatürk geliyor, Atatürk geliyor…” dediler ben bakıyorum birkaç kişi geliyor ama benim hayal ettiğim kişi aralarında yok, sonra Atatürk budur denilince daha yeni kendime geldim.

Ayrıca ben bu ülkede Kürt olduğunu bilmiyordum, birgün seçim için Ankara’nın Haymana ilçesindeydik, insanlar aralarında konuşuyor ama ben anlamıyorum, merak ettim sordum, “Bunlar hangi dille konuşuyor?” dedim dediler ki Kürtçe konuşuyorlar, yeni bir şey öğrenmiştim. Sonra Urfa’ya  geldik yine Kürtçe konuşuyorlar, sonra Musa Anter’ in kitabını okudum orada “Askerle konuşabilmem için ailem beni okula gönderdi” deyince tam kanaatim oluştu ki ülkemde Türkçe dışında anadili Kürtçe olan bir vatandaş kitlesi var.

Şimdi aynı mesele laik kesimin başına gelmiş, onlar tahmin ediyorlar ki bir insan hem laik hem Müslüman olabilir, halbuki laiklik gereği İlahi emirlerin devlet işlerine bulaşmaması lazım, halbuki bu İslam’da kabul edilir bir durum değildir, bunu savunan İslam’dan çıkar.

Kanaatim o ki CHP’lilere dahi bu hakikat anlatılırsa bir çoğu İslam’dan yana tercihini kullanacaktır.

İşte görüyorsunuz vicdanının sesine kulak veren CHP’li Engin Altay Fransız Cumhurbaşkanı Macron’a karşı nasıl da şahlandı. Kendilerini huzurunuzda tebrik ediyorum. İşte Anadolu ruhu budur.

Fransız lider Macron'un İslamiyet hakkındaki küstah açıklamalarına anında tepkiler verildi. Başta Cumhurbaşkanımız Erdoğan'ın sert sözlerle ile hedef aldığı Macron'a muhalefet partisi CHP de verdi veriştirdi.

CHP Grup Başkanvekili Altay, Macron'u hiç ummadığımız, aklımızın ucundan dahi getirmediğimiz bir şekilde âdeta topa tuttu.

 

CHP Grup Başkanvekili Engin Altay, İslamiyet’le ilgili sözleri nedeniyle Fransa Cumhurbaşkanı Macron’a:

 

"Ukala, edepsiz, hadsiz! “Aydınlanmış bir İslam oluşturacağız.” diyorsunuz, Hadi oradan. Sen kimsin? Senin gibiler insanları uyuşturarak gerçek İslam'dan kopardılar, bu cihatçı teröristler dediğimiz onlar.

Macron'a bir tavsiyem var, Kuran-ı Kerim'i aç oku. Kuran-ı Kerim'de öldürmek yok, hırsızlık yok, kul hakkını yemek yok, kan akıtmak yok.

Onu, İslam adına yapanlar, cihatçı kisvesi altında yapanlar Batı'nın, Emperyallerin içimize soktuğu, dinle ilgisi olmayan, Kuran-ı Kerim'le, Allah'la ilgisi olmayan kafirlerdir.

Kimsenin İslam'ı aydınlatma haddi ve hakkı yoktur." ifadelerini kullandı.

Gel de bu ifadeleri ayakta alkışlama, Anadolu’nun has vicdanı, katıksız imanı, ferasetli iz’anı bunu gerektiriyor.

Bu yolda devam et Engin bey

Hayırlı olsun, yolun açık, vicdanın hür olsun.

Sizin bu sözlerinizin karşısında selam duruyorum.

Nokta!



Bu yazı 4349 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUM
Yorum

YAZARIN DİĞER YAZILARI

Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
HAVA DURUMU
YAZARLAR
ÇOK OKUNAN HABERLER
  • BUGÜN
  • BU HAFTA
  • BU AY
SON YORUMLANANLAR
  • HABERLER
  • VİDEOLAR
HABER ARŞİVİ
NAMAZ VAKİTLERİ
HABER ARA
YUKARI