Bugun...


Eyüphan Kaya

facebook-paylas
Hoş Geldiniz Müdür Bey Hoş Geldiniz
Tarih: 11-10-2020 19:23:00 Güncelleme: 11-10-2020 19:23:00


Gelene hoş geldiniz gidene uğurlar olsun demek adettendir. Asıl olan bu iki an arasındaki zamandır. O sürenin nasıl geçtiği önemlidir. Muvazzaf kimsenin hanesine nasıl bir not bıraktığı, insanların onayını alıp almadığı, anılınca dua ile anılıp anılmadığı önemlidir. Ben isterdim ki selefinizin görevden alınma haberi duyulunca MEM’in bahçesinde yüzlerce velinin itiraz sesleri yükselsin.

Her yeni gelen İl Milli Eğitim müdürü bizim gibi sağ duyu sahibi kimselere bir unut bir heyecan veriyor. Umudumuz tükenene kadar sahipleniyor, ilgileniyoruz, umut kalmayınca da edebimizle mesafeli duruyoruz.

Zaman ortak akıl ve paydaşlarıyla hareket etme zamanıdır. Çünkü bu şehir başka şehir, kırk tilkinin kuyruğunun birbirine değdiği bir şehirdir. Bu tilkiler için bu şehrin öğrenci başarılı olmuş, olmamış pek önemli değil, onlar MEM’in pastasına göz dikenlerdir.

Milli eğitim, Sendika-Siyaset ve Müteahhit üçgeninde çırpınıp duruyor. Bu üç etkene rağmen iyi bir performans ortaya koymak da çok zor, aslında bunların İl Milli Eğitimin işini kolaylaştırması gerekmez miydi?

Hasan Aslan bey de Feysel Taşçıer hoca da heyecanla, hevesle işe başladılar, ama devamını getiremediler. Bir koşucu menzile ulaşmadıktan sonra koşu süresince önde olsa ne yazar?

Hasan Aslan beyle işbirliğim fazla olmadı, hoş geldin ziyareti ve bir iki konuda istişare dışında, bir de onunla bir röportaj yapmıştım, Fakat Feysel Taşçıer hoca ile yüz yüze ve elektronik ortamda  epey diyalog oluşturdum. Bir çok defa hayırlı neticeler de verdi. Ama ben daha büyük İşler yapmasını beklerdim.

Mesela mail yolu ile kendisine üç inovatif çalışma talebinde bulundum. Bunlardan biri Milli Eğitimi velilerle birlikte yönetme talebinde bulunmamdı. Buyur aynen sizinle de paylaşıyorum.

……………………………………………………………………………………………………………………….

İNOVASYON-2

*Diyarbakır Talim Terbiye Derneğini kuralım.

Bu derneğe sadece veliler, öğretmenler ve emekli öğretmenler üye olabilsin. İlk 6 ay kurucu başkanlığını yapan kimse mecburi genel kurulda bir daha başkanlığa aday olmasın, yönetimi yılda bir yenilensin, çok yüksek bir talep yoksa başkan bir sonraki yılda başkan yönetime talip olmasın.

Derneğin yönetim dışında bir “İstişare Meclisi” olsun; Diyarbakır’ın talim terbiyesine katkı verecek kimseler burada yer almalıdır diye düşünüyorum.

Bu Dernek aracılığı ile;

1-Eğitim öğretimle ilgili Projeler üretilebilir,

2-Talim terbiye için ilgili makamlara gidilebilir,

3-Gönüllü çalışma komisyonları oluşturulabilir,

4-Başarılı Eğitimciler ödüllendirilebilir,

5-Başarılı öğrencilere burs temin edilebilir, mesela “Sahabe bursu” adıyla bir burs verebilmek birçok açıdan faydalıdır.

6-Bazı çalışmalara gerekirse finansal kaynak sağlanabilir,

7-Motivasyon amaçlı kimseler davet edilip, masrafları dernek tarafından ödenir,

8-Başarılı okullar tespit edilip, okullara karne verilir, bu karne bir etkinlikle okullara tevdi edilir,

9-Milli eğitimin çalışmaları için gerekirse Veliye dernek aracılığı ile daha rahat ulaşılır.

10-Talim Terbiyeye sıkıntı oluşturan kimseler varsa dernek aracılığı ile uyarılır gerekirse dava edilir, ya da basın aracılığı ile kamuoyu ile paylaşılır.

………

Evet Sayın Müdürüm aklıma geldikçe bu tür paylaşımlarda bulunmaya devam edeceğim. Kolay gelsin.

…………………………………………………………………………………………………………………….

Kıymetli müdürüm eğer bu şehrin eğitim öğretim aracılığı ile kalkınmasını istiyorsak velilerle kol kola bir şeyler yapmalıyız. Başka türlü Diyarbakır eğitim öğretiminde elle tutulur bir değer katmak çok zordur kanaatindeyim.

Önemli olan bu gök kubbenin altında bir hoş seda bırakmaktır, gerisi üç günlük dünya işleri ve basit mevzulardır.

Hayırlı olsun göreviniz, başarılar dilerim.



Bu yazı 2886 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUM
Yorum

YAZARIN DİĞER YAZILARI

Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
HAVA DURUMU
YAZARLAR
ÇOK OKUNAN HABERLER
  • BUGÜN
  • BU HAFTA
  • BU AY
SON YORUMLANANLAR
  • HABERLER
  • VİDEOLAR
HABER ARŞİVİ
NAMAZ VAKİTLERİ
HABER ARA
YUKARI