Bugun...


Eyüphan Kaya

facebook-paylas
Muhalefet Yaparken İstikbali düşünün!
Tarih: 06-11-2020 00:02:00 Güncelleme: 06-11-2020 00:02:00


Uzun zaman ülkemizde sağ-sol muhalefeti yapıldı. Vatandaşın gözü açılınca bu defa “bu tarz para etmez” diye siyaseti çeşitlendirdiler.

Muhafazakar demokrat dediler, oradan da nerdeyse Kemalist sistemle barışık hale getirecekler. Anıtkabire selam durmayı normal bir davranış olarak kabul etme peşindeler maalesef!

Kimse kusura bakmasın bu anıtkabir protokollerinin Kemalizm ile dahi alakası yoktur. Bu iç ve dış düşmanın Türkiye Müslümanlarına verdiği bir gözdağıdır, kabul edilemez. Dünyada benzeri olmayan bir çağ dışılıktır.

Nasıl olur da bir ülkenin Cumhurbaşkanı, Meclis Başkanı mozoleye selam durmak durumunda bırakılıyor?

83 Milyon vatandaşın devlet reisi ne zaman kadar ölmüş bir insana selam duracak?

Bu anıtkabiri müze haline getirme zamanı gelmedi mi?

Diye sormamak elde değildir.

Gelelim asıl meseleye Rahmetli Erbakan ile canlanan İslami uyanış her geçen gün olgunlaşıp gelişirken, bir karanlık el oraya da musallat oldu, gayri hukuki bir şekilde o ruh dağıtıldı, kısa zamanda Ak Parti olarak meyvesini verdi ama orayı da rahat bırakmıyorlar.

Baksanıza aynı yolun yolcuları; Ak Parti, Saadet, Yeniden Refah partisi, Gelecek Parti, DEVA partisi… say da say birbirlerinin yakasına yapışmış vaziyette siyaset yapıyorlar.

Bir oyun dahi değerli olduğu bu yeni sistemde  Muhafazakar parti olarak bilinen Ak parti ırkçılıktan beslenen partilere muhtaç edildi, daha da zayıflatmak için etrafında dolaşıyorlar.

Yetmiyor bir de insaf sınırı aşacak tarzda muhalefet yapıp birbirini kemiriyorlar.

Hatırlarsanız Erbakan hocamızın başbakan olmasının nedeni solda Deniz Baykal-Ecevit çekişmesi, sağda Tansu Çiller-Mesut Yılmaz çekişmesi sebep olmuştu, tabi iyi ki de olmuştu ama Müslüman kimselerin başında olduğu partiler aralarında çekişmeye girerse başka bir ittifakın Cumhurbaşkanı çıkarması muhtemeldir.

Üstat Bediüzzaman ne diyor? İki pehlivan kavga ederse bir geda dahi onları dövebilir. İstanbul seçimlerinde, Ankara seçimlerinde siyasi dengelerin nasıl değiştiğini hep birlikte gördük, şahit olduk. Bu çekişme böyle devam ederse ülke yönetiminde de böyle bir musibet başımıza gelebilir haberiniz olsun!

Buna meydan vermemek için;

Dikkatli bir muhalefet lazım,

İktidar partisinin dengeli hareket etmesi lazım,

Kurtulmuş ve Soylu gibi doğrularını Ak Partiye kabul ettirerek; İki yanlışı düzeltip, iki doğruyu siyasete kazandırarak birliktelik için bir yol aramak lazım.

Bu ülke hepimizin bu halk da öyle yada böyle kahır ekseriyet olarak Müslüman’dır, milleti hayal kırıklığına uğratmamak lazım.

Bu devletin eski karanlık ruhunu tamamen ortadan kaldırmak için müşterek doğrular üzerinde ittifak edip daha güçlü ittifaklar oluşturmak lazım.

Bakınız bu zengin ve güzel yarım adada yaşamamıza rağmen günün şartlarına uygun bir huzuru yakalayamıyoruz, çünkü halk Müslüman İdareciler 70 yıl boyunca Hıristiyan ve Yahudi aklıyla hareket ettiler. Yazık günah değil mi?

Zaman keyfi hareket etme zamanı değildir,

Zaman zulüm ve haksızlığı yaşatma zamanı değildir,

Zaman sorunlarımızı öteleme zamanı değildir,

Kürdüyle, Türküyle sair kökene mensup tüm vatandaşlarımızla birlik berberlik içinde daha adil ve standartları yüksek insanı ve İslami değerlerle yaşama zamanıdır.

Benim kanaatim budur siz ne düşünüyorsunuz?

 



Bu yazı 3970 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUM
Yorum

YAZARIN DİĞER YAZILARI

Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
HAVA DURUMU
YAZARLAR
ÇOK OKUNAN HABERLER
  • BUGÜN
  • BU HAFTA
  • BU AY
SON YORUMLANANLAR
  • HABERLER
  • VİDEOLAR
HABER ARŞİVİ
NAMAZ VAKİTLERİ
HABER ARA
YUKARI