Bugun...


Hamdullah Işık

facebook-paylas
OKUYALIM…
Tarih: 11-10-2020 19:23:00 Güncelleme: 11-10-2020 19:23:00


Yazılarımızın her kes tarafından okunmadığını biliyoruz. Zira toplum olarak okumayı pek sevmiyoruz.

Çoğumuzun kitaplığında onlarca, yüzlerce kitap bulunur ama ayda bir kez bile olsun O kitapların yüzünü açıp okumayı pek beceremiyoruz.

Oysa ki Allah c.c.) nun ilk emri “Oku” dur. Sevgili Peygamberimiz (s.a.v) bir hadisinde, “Beşikten mezara kadar ilim öğreniniz” diyor. Başka bir hadisinde de; “İlim Çin’de de olsa gidip arayıp bulunuz” şeklinde bizi öğrenmeye teşvik etmektedir.

Öğrenmenin yaşı ve zamanı yoktur.Genellikle İnsanlarımız belli bir yaştan sonra ilim öğrenmek veya sanat öğrenmekten üşenirler hatta utanırlar. Zira isteseler bile toplumda ayıplanırlar diye cesaret gösterememektedirler. Bir gazetede okumuştum; 85 yaşındaki bir Amerikalı 15. Üniversiteyi bitirmişti…

Tabi faydasız ilimden de kaçınmak lazım. Öğrendiğimiz ilimin, bilimin, sanatın hem bize hem de insana ve insanlığa faydası olmalıdır.

Günümüzde bilgiye ulaşmak çok kolaydır. Şayet iyi yönde kullanmayı bilirsek bu günkü teknoloji emrimize amadedir. Kişi istediği yaşta ve zamanda bilgiye ulaşabilir, öğrenebilir, öğretebilir.

Fakat teknolojinin iyi tarafı olduğu kadar kötü yanları da bulunmaktadır. İyi ile kötüyü ayırt edemezsek, O nimet bildiğimiz teknolojinin esiri oluruz.

Günde bir sayfa okuyan bir insan yılda 365 sayfalık kitabı bitirmiş olur. Bu günden tezi yok gelin hep beraber okumaya başlayalım.

Gazete okuyalım, kitap okuyalım, dergi okuyalım en önemlisi de “Kur’an-ı Kerim” okuyalım…Hamdullah IŞIK



Bu yazı 1621 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUM
Yorum

YAZARIN DİĞER YAZILARI

Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
HAVA DURUMU
YAZARLAR
ÇOK OKUNAN HABERLER
  • BUGÜN
  • BU HAFTA
  • BU AY
SON YORUMLANANLAR
  • HABERLER
  • VİDEOLAR
HABER ARŞİVİ
NAMAZ VAKİTLERİ
HABER ARA
YUKARI