Bugun...


Hamdullah Işık

facebook-paylas
EN’NESLÜNNEFİS MALÂ BUBÊ SEYYİDLERİ
Tarih: 21-10-2020 00:02:00 Güncelleme: 21-10-2020 00:02:00


Yazımın başlığı, Amcam oğlu Seyyid Seyda Mehmet Salih DOĞAN’ın büyük emeklerle yaptığı araştırmalar neticesinde hazırlamış olduğu kitabının adıdır. Kitap birkaç gün önce matbaadan çıktı ve Okuyucularıyla buluştu.

Özellikle “ Malâ Bubê “ mensupları arasında büyük yankı uyandıran, “EN’NESLÜNNEFİS MALÂ BUBÊ SEYYİDLERİ” isimli kitap, soy araştırması yapan ve bağlı olduğu zinciri merak edenler için eşsiz bir kaynak eserdir.

Seyyid ve Seyda Mehmet Salih Ağabeyin;  “EN’NESLÜNNEFİS MALÂ BUBÊ SEYYİDLERİ” Kitabı Son dönemlerde Sahte şeceler ile kendilerini Seyyid, Şeyh, Sultan, Gavs v.s. olarak ilan eden hatta Malâ Bubê Seyyidleri olduklarını iddia eden bazı kalpazanların kafasına indirilen balyoz gibi olacaktır inşallah.

2012 yılından beri Mardin İli Derik İlçesine bağlı Kümtere  (Yassıtepe) Köyümüzde bulunan; Ceddimiz Hz. Sin ve Hz. Seydoş Ziyaretlerini Koruma ve Yaşatma Derneğinin Başkanlığını da yürüten ve Hz. Sin Türbesi, Cami’i, Yatılı Kur’an Kursu ve çevre düzenlemesini büyük oranda tamamlayan Seyda Mehmet Salih Ağabey, bir yandan da boş durmayıp, araştırmalar yaparak, Malâ Bubê mensuplarının yaşadıkları yerleri tespit etmiş ve bu kitabında toplamayı başarmıştır.

Yıllardır benim de hayalim olan benzer bir çalışmayı, 5-6 yıl önce “Evliyalar Yetiştiren Seyyid Nesli; MALÂ BUBÊ ”adı ile kaleme almış, ancak bazı aksaklıklar nedeniyle tamamlama imkânım olmamıştı. Dolayısıyla, Seyyid Seyda Mehmet Salih Abênin, “EN’NESLÜNNEFİS MALÂ BUBÊ SEYYİDLERİ” kitabı ailemiz adına büyük bir boşluğu doldurmuş ve yüreğimize su serpmiştir. Kendisini canı gönülden kutluyor ve başarılarının devamını diliyorum…  

Hamdullah IŞIK malabub@yaani.com



Bu yazı 4599 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUM
Yorum

YAZARIN DİĞER YAZILARI

Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
HAVA DURUMU
YAZARLAR
ÇOK OKUNAN HABERLER
  • BUGÜN
  • BU HAFTA
  • BU AY
SON YORUMLANANLAR
  • HABERLER
  • VİDEOLAR
HABER ARŞİVİ
NAMAZ VAKİTLERİ
HABER ARA
YUKARI