Bugun...


İhsan Yaşar

facebook-paylas
Merhaba Dostlar…
Tarih: 11-10-2020 19:21:00 Güncelleme: 11-10-2020 19:21:00


İbn- i  Haldun Mukedime adlı eserinde, ” Coğrafya  kaderdir ” diye yazar. Yukarı Mezopotamya ‘ nın  kadim şehri Diyarbakır onlarca medeniyete ev sahipliği yapması  sebebi ile  insanlık tarihinin adeta karakutusudur. Nereye dokunsanız size mutlaka anlatacak tatlı veya  acı bir hikayesi vardır. Adeta  açık hava müzesi olan Diyarbakır malesef yıllardır hep            ” Kötü ”   imajlar  ile gündeme getirilerek hiç hak etmedi halde algı operasyonlarına  kurban edilmek istenilmiştir. Elbette Diyarbakır ‘ ı ve Diyarbakır insanı bilen bilir… Diyarbakır  ‘ ı anlamak anlatmakla veya dinlemekle olmaz ancak yaşayarak öğrenilir /bilinir…                      

 İnsanlık tarihi boyunca medeniyet ve kültür şehri olan Diyarbakır, dünya yüzeyinde Medeniyetle beraber anılan iki şehirden biridir. Birincisi zaten medeniyetin isim babası olan Sudi Arabistan da ki  Medine -i Münevverdir  diğeri de tarihe  Medeniyet- ül Âmid olarak  not düşmüş Diyarbakır ‘dır. Diyarbakır Şerriye Sicillerinde  Medeniyet -ül Amid diye anılır Medeniyet ve Kültür kenti Diyarbakır… Dışardan şehrimize gelen bürokratları dinledigimiz zaman ;  ” Atamamız Diyarbakır ‘a çıktığı zaman huzursuz olduk ve birçoğuzaman  da ağladık (!).”   derlerdi . Peki sonra ne oldu dedigimizde ;        ” Valla ne yalan söyliyelelim meğer söylenenler hep yalanmış, tayınımız çıkınca da ağladık, Diyarbakır insanı çok insancıl, misafirperver, mert, yiğit  ,yardımsever, kadir  ,kiymet bilen çok güzel insandırlar ” diyerek gönüllerinin yarısını Diyarbakır ‘ da bırakarak istemeye istemeye gittiklerini söylerler.      

  Bu kötü imaj ve algı operasyonlarının elbette  onlarca hatta yüzlerce sebebi vardır. Ama biz bugün bu sebepler üzerinde durmak yerine  zaten gerek ekonomik, gerekse pandemi yüzünden birçok  sıkıntı yaşayan Diyarbakır ‘ lı hemşerilerimizin  morallerini  bir nebzecikte olsa düzeltme adına Yenişehir Belediye Başkan Yardımcısı Sayın Yaşar Aktan beyi Bağlar Belediyesi Meclis üyemiz Sayın Hasan Fidan bey ‘le  ziyaret ettiğimiz de  bize  çalışmaları hakında takdim ettiği bir çok broşür, gazete ve bilgilerin ışığında  Diyarbakır ‘ da  yapılan bu güzel hizmetlerin bir kısmını siz değerli okuyucularım ile paylaşmak istedim. Yenisehir Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili olan sayın Murat Beşikci, Şeyh Edebali’ nin ;” Ey oğul : İnsanı yaşat ki devlet yaşasın…” nasihatını kendine şiar edinerek , kendisi de hizmet yaparken  insanların yüreğine dokunmayı ve insan esaslı belediyeciliği kendine ilke edinerek                      ” Yenişehir Belediyesi, Kalbe yürüyen belediyecilik…” solaganını kendine şiar  edinmiştir…Çünkü bütün aklı başında insanlar bilirler ki en büyük yatırım insana yapılan yatırımdır. Yenişehir ilçesinin güzel yürekli hemşerilerine en iyi  hizmeti yapma çaba ve gayreti içerisinde gece gündüz demeden konularında bilgili, tecrübeli ve çalışkan ekibi ile  Yenişehir ilçesinin kıymetli hemşerilerine hizmette  bulunmaktadırlar…          

 Evet ; yılların getirdiği hatalar, kusurlar ve  ihmaller  sonucu hizmette susayan Diyarbakır  ‘ın şirin ilçelerinden Yenişehir ‘ de  hizmet kervanına  Sayın Murat Beşikci  hizmet bayrağını devr  alarak hizmetlerine   devam etmektedir.  Elbette bir köşe yazısında yapılan bütün hizmetleri yazmanın imkansız olduğunu biliyorum. Ama ana başlıklar halinde bir takım hizmetleri sizinle paylaşmak istiyorum.

1-) Sıcak asfalt projesi kapsamında : Şehitlik Mah, Dokuzçeltik Mah, Fabrika Mah, Üçkuyu Mah, Sanayi Mah,  Azizye Mah ve Yolaltı Mahlesinde  yol , kaldırım ve  sıcak asfalt  çalışmaları devam etmektedir. Toplam yatırım bedeli 30 milyon TL. dir.                                   

2-) Engelli, Bilim ,Kültür ve Sanat Evi projesi. Toplam 2 milyon TL bedeli olan bu proje de  : üç boyutlu yazıcı atölyesi, Robotik Atölye, Engelli santraç alanı , Masa tenisi, Millet Kıraaathanesi,  Kafe, Fuaye alanı Yürüyüş , mesire ve dinlenme alanları bulunmaktadır.

3-) Gençlik projesi merkezi : Geleceğimiz olan gençlerimizin sanatsal , kültürel   ve bilimsel ihtiyaçlarını karşılayacak bütün faliyetlerin icra edilebileceği 2.5002 m2 kullanım alanına sahip 15 milyon TL bir yatırımı Yenişehir ilçemizin gençlerinin hizmetine sunuyor sayın Başkan  . 3-) Hanımevi Projesi. Azizye ve Şehitlik Mahlesinde açılacak iki adet toplam 3 milyon TL Hanımevi projesi ile Hanımları da unutmadiğini ve bayanlara huzur içinde dinlenebikecekleri, eğlenebikecekleri rahat mekanlar yaparak pozitif bir ayrımcılık yapmaktadır. 

4-) İkinci Bahar Millet Krrathanesi projesi. 65 yaş üstü büyüklerimize vefa örneği göstermek  amaçlı ikinci bahar kırathanemizde kefeterya,  kuaför,  ilaç ve hastalık takibi ve hizmeti veren sağlık kabinleri ve isteyen büyüklerimize ücretsiz ulaşım sağlayarak istedikleri şekilde huzurlu ve mutlu bir ortamda yaşamlarına devam ettirmek için 2 milyon TL bedelli ikinci bahar millet kirathanesi projesi ise hakikaten yaşlı büyüklerimizin en çok ihtiyaç duyduğu mekanların başında geldiğine inanıyorum    .

5-) Kilitli parke  ve bordür döşeme projemiz. Toplam 13 milyon yatırım bedeli ile Şehitlik,  Yolaltı, Gürdoğan  va Al mahlelerine kilitli parke taşı ve bordür döşeme projesi ile yıllardır ihmal edilen ve adeta yol olmaktan çıkmış  kullanılamıyacak halde olan kaldırım ve yol düzenlemesi ile yılların kangeran olmuş yarasına neşter atmaktadır. 

6-)Nevmekan ilkbahar millet kırarhanekeri projesi : 3 milyon yatırım bedeli, 1.100 m2 kullanım alanına sahip proje ike yine gençlerimize sosyal aktivitelerini yapabilecekleri millet kırathanesi projesi ile gençliğe büyük önem verdiğinin kanıtıdır.        

7-) Okuyarak öğreniyorum okulumu çok seviyorum projesi :     3 milyon TL yatırım bedelli bu yatırım ise  geleceğin zeki ve güçlü bireylerini yetiştirmek için tasarlanmış bir projedir.



Bu yazı 3608 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUM
Yorum

YAZARIN DİĞER YAZILARI

Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
HAVA DURUMU
YAZARLAR
ÇOK OKUNAN HABERLER
  • BUGÜN
  • BU HAFTA
  • BU AY
SON YORUMLANANLAR
  • HABERLER
  • VİDEOLAR
HABER ARŞİVİ
NAMAZ VAKİTLERİ
HABER ARA
YUKARI