Bugun...


Muharrem Mermutlu

facebook-paylas
AK PARTİ VE TEŞKİLATLAR
Tarih: 11-10-2020 19:04:00 Güncelleme: 11-10-2020 19:04:00


Teşkilatlar partilerin aynasıdır. Başarı teşkilatların en önemli göstergesidir. Diyarbakır il yönetimindeki teşkilat bir genel birde yerel seçim deneyimi ile bu şehirde Ak partiyi dolayısı ile Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı temsil etmektedir.

İlimizin ülke teşkilatları içinde özel ve hassasiyetleri olan bir yeri vardır. Özellikle bu ülke üzerinde hesabı olan dış güçlerin ülkeyi yıpratmak ve zayıflatmak için bölgedeki oyunlarının merkezi Diyarbakırdır.

İlimizin seçmenini hükümete karşı etkilemek ve kışkırtmak için çok organizeli çalışmalar yapılmaktadır.

Diyarbakır önemli bir merkezdir. Buradaki değişim bölgeyi dolayısı ile ülkeyi etkileyecek niteliktedir.

Bu  ili yönetecek Başkan ve kadrosuda çok önem arz etmektedir.

Bu bağlamda başkan Erdoğan’ın son il başkanları toplantısında yaptığı çağrı çok önemli ve yerinde bir çağrıdır. Teşkilatların çalmadık kapı bırakmaması ve halkı önce dinleyip sonra hükümetin yaptıklarını halka anlatması seçmenin bilgilendirilmesi önemlidir.

Öncelikle genel merkezin bu bölge politikalarını ve yapmış olduğu hizmetleri iyi bilip bunu halka yansıtacak kanalları bulması gerekir. Bunları yaparken teşkilatların bu nitelikte hareket etmesi için vekil hegemonyasının merkez tarafından teşkilatlar üzerindeki baskı ve etkisinin kaldırılmasını sağlamak gerekir. Bu gün bir çok nitelikli teşkilatların vekil hendeğini geçemediğini başta ilimiz olmak üzere birçok yerde görmüşüz.

Ak partinin Bölgemiz ile ilgili ve Kürt sorununun çözümü ile ilgili devrim niteliğinde yapılan hizmetlerin halkımıza duyurulması gerekir.

Bu Halkı’n talep ve isteklerini hükümete en yalın biçimde ulaştırıp hükümetle halkı buluşturulması gerekir.

Halkı’n Makul talep ve isteklerine çözüm mesajlarını yetkililere  işittirmek gerekir.

İlimizde kamu çalışanlarının temsiliyetteki liyakat ve yönetici vasıfları üzerinde hassasiyet gösterilmesi gerekir. Vekillere ve teşkilatlara itaati önceleyen bir kadrolaşmadan ziyade alanında liyakatli yöneticileri görevlendirmek gerekir. Kurumlardaki rüşvet ve israfın takipçisi olmak gerekir.

Örneğin teşkilat ve vekillerin Diyarbakırın eğitimde ülke sıralamasında sonlarda olması ile ilgili ne gibi çalışmalar yapıldığını yada bunu iyileştirmek için neler yapılması gerektiğinin çalışmasını hükümete ve halka duyurması gerekir.

Şehrin kültür ve medeniyet derinliği noktasında şehrimizin değerleri ile ilgili kültürel çalışmaların yapılmasına öncülük edilmesi gerekir.

Gençlerimizin eğitim ve sosyal ilişkilerde istenilen yerde olması için gençlerle buluşma çalışmaları yapmak gerekir.

Kadınlarımızın mevcut durumundan istifade eden zihniyete karşı kadınlarımızın örfümüze uygun toplumun temel direği olduklarını özlerine döndürmek için bilinçli kadın projeleri ile kadınlarımızla buluşmalarımızın takipçisi olmak gerekir.

Halka yönelik çalışma yapan sosyal içerikli projelerin takip ve anlam bulması için il teşkilatının denetim mekanizması görevini ifa etmesi gerekir.

HALKIMIZI bilinçlendirecek Yeni projeler ile halkın karşısına çıkmak gerekir.

Yine bölgemiz için hassas olan bir konu ekonomik kalkınma ile ilgili halkınızı bilinçlendirip halkımıza iş imkanları hazırlayacak projeler sunmak gerekir. Bölgemizde yatırım yapmadı için batıdaki Kürt iş adamlarını imkanları olgunlaştırıp ilimize fabrikalar kurulmasının zeminini oluşturmak gerekir.

Yine ilimiz kırsalında tarım hayvancılık ve buna bağlı tarımsal üretim ve hayvansal üretim için il tarım ve gerekli kuruluşlar ile halkı buluşturmak gerekir.

İlimlz sporsal faaliyetlerde hak ettiği yere gelmesi için gerekli tüm cabayı göstermek gerekir.

İlimizde kurumlardaki israf rüşvet ve Ada’m kayırma faaliyetine karşı liyakatli kadro oluşmasında ısrarcı olmak gerekir.

Halkı’mızın fakirliğine koli yardımı yerine üretime ve istihdama dayalı çalışmalar içinde olmak gerekir.

Sanatsal faaliyetlerde ülke içindeki hak ettiği yerde olmayı hedeflemek gerekir.

Sinema tiyatro gibi faliyetlerde sanatçılarımızın önünü açmak gerekir.

İlimizi dünyaya tanıtacak ve hak ettiği yere ulaşana dek Turizim potansiyelimizin takipçisi olmak gerekir.

Bu bağlamda İlimizin  inanç, tarih, medeniyet ve kültür turizmi için her yıl en az beş altı milyon turistin gelmesinin alt yapısını oluşturmak gerekir.

Bu çalışmaya Batı’da ki teşkilatları ve stk ları davet ederek başlayabiliriz.

İlimizin Peygamber’ler ve sahabeler şehri olduğunun çalışmalarına öncülük edilmesi gerekir.

İlimizin tarihi süreçteki İslami ilim ve bilimsel çalışmalardaki vasfını dünyaya tanıtıp diyarbakırın bir İslam şehri olduğunun takipçisi olmak gerekir.

İl teşkilatının Buna benzer bir çok iş ve projenin takipçisi olması gerekir.

Çünkü Halkı’mızın ve Ak parti tabanının bizden biri içimizden bir Başkan dediği ve desteği her şartta verdiği bu teşkilattan bunu beklemek en doğal haktır.

Diyarbakır il teşkilatının Şimdi bunlara bakıp neler yaptığını bir düşünelim.

Milletvekilliği seçiminden Halkı’n istediği kimi öncelemiştir.

Yada Halkı’n istemediği hangi isime itiraz etmiştir.

Genel merkeze adaylarla ilgili Nasıl bir rapor vermiştir.

Yine kurumlara atanan veya görev yapan yöneticilere karşı Nasıl bir hassasiyet içinde hareket edilmiştir. Şuan ilimizde yönetici kadrolarına büyük çoğunluğu Ak parti karşıtı bir çalışma içinde yer almaktadır.

Yine yerel seçimlerde aday seçiminde ve teşkilatların aday isteminde ne gibi bir hassasiyet öncellenmiştir.

Yine Meclis üyeliği tespitinde hangi irade ortaya koyulmuştur.

Yine seçimlerde hangi strateji ile bir çalışma ortaya koyulmuştur. Yine bu bağlamda başkan Erdoğan’ın çağrısı ile sahalara hangi strateji ve proğramla inileceğini ve halkımızla buluşma sürecini merakla bekliyoruz. Başkan Erdoğan dünyadaki dengeleri alt üst edecek bir irade ortaya koyarken dün yok sayılan bugün asli aktör durumuna getirdiği bu ülkeye ve liderine Yakışır  teşkilat ve vekiller olma iradesi gösterilmesi gerekir. Şimdiye kadar yalnız bırakılan bu partinin ve ülkenin liderini bu hassas dönemde yalnız bırakmayacak bir irade ve hassasiyette olmak gerekir.

Dün  tüm bu projelerden uzak HDP nin aldığı oyun dışındaki Oya rıza gösteren ve az olsun benim olsun ANLAYIŞI içinde hareket eden, vekillerin emir ve komutasından çıkmayan risk almaktan korkan koltuğunun muhafazası için ilkesel kabullerine uymayan işlerede evet diyen bir Başkan ve yönetim anlayışından başkan Erdoğan’ın işaret ettiği halkla buluşma halkın kapısına gitme çabası içinde olma iradesi ile hareket etmek gerekir.

Umarım aklıselime dönülerek Ak parti misyonuna ve liderinin azim ve kararlılığına uygun bir dönüşümle bu il hakettiği teşkilat yapısına dönülür..ilimizin siyasi olarak hak ettiği yere gelmesinin çabası içinde hareket edilir. Umarız ki bu başarı bu teşkilata nasip olur.



Bu yazı 165 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUM
Yorum

YAZARIN DİĞER YAZILARI

Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
HAVA DURUMU
YAZARLAR
ÇOK OKUNAN HABERLER
  • BUGÜN
  • BU HAFTA
  • BU AY
SON YORUMLANANLAR
  • HABERLER
  • VİDEOLAR
HABER ARŞİVİ
NAMAZ VAKİTLERİ
HABER ARA
YUKARI