Bugun...


Muharrem Mermutlu

facebook-paylas
HDP -PKK- KÜRT’LER….
Tarih: 11-10-2020 19:07:00 Güncelleme: 11-10-2020 19:07:00


Takriben 40 yıldır Kürtler için mücadele ettiğini iddia eden PKK bir dönem sonra illegal silahlı mücadelesine legal siyasi kadrolarınıda kürt halkıyla dolayısı ile Türkiye toplumuyla buluşturdu. Kürt halkı bütün şartlarda hem illegal hareket eden PKK ya hemde siyasi legal partilerine destek vermiştir. Kürt halkının verdiği bu desteğe karşı bu yapıların Kürt halkına sunduğu çözüm yada sorunların çözüm anlayışı Kürt halkını sükuti hayale uğratmıştır. Çok ciddi bedeller ödeyen mazlum Kürt halkı bugün yaşadığı bu kırk yıllık sürecin sonucunda geldiği nokta kazanç ve kayıp sıkalasında kaybettiklerinin ağırlığı kazançtan çok daha fazla olduğunun açmazını yaşamaktadır. PKK’nın askeri olarak yaşadığı bu yenilgi sürecinde kayıpları telafi edilemeyecek boyuttadır. Yeniden eski gücüne erişmesi zor denecek kadar büyüktür. İlk kez PKK’ nin sınır ötesi kamplarına bu kapsamda operasyon yapılması örgütü şaşırtmış ve kayıpların telafi edilemeyecek kadar derin olmuştur. Bu kapsamda PKK’nin siyasi ayağı olan partinin Kürtler üzerinde silah korkusu kalkarsa alacağı oy ne kapsamda olur tartışması Kürtlerin gündemine oturmuş durumda. Yine PKK’nin ben olmazsam Kürt halkı HDP’ye oy vermez bu oy PKK’nin oyudur söylemleride dikkate alınırsa HDP’nin bundan sonra işinin daha bir zor olacağıdır. Öncelikle Kürt seçmenin üzerinden silahların gölgesi kalkmıştır. Silahtan kaynaklı güç yitirilmiştir. HDP seçmenin hem yerelde hem genelde sorunlarına çözüm üretememiştir. Örgütün emir ve komutasında hareket eden parti Kürt halkına kulaklarını tıkayarak bugünlere gelmiştir. Sadece kimlik endeksli ve içeriği halen anlaşılmamış soyut bir anlayışla Kürt halkına ve değerlerine sırtını çevirmiş bu anlayış şu an Kürt halkı ile baş başa kalmıştır.

Siyasi oluşumun tüm zamanlarında Kürt  halkına rağmen aday dayatılmasında ve ideolojik dayatmada Kürt halkı ve değerleri hiçe sayılmıştır. Kürt halkına giydirilmek istenen batı gömleği ne yaptılarsa uymadı. Hatta Kürt halkını komik ve anlaşılamaz duruma düşürdü.

HDP bundan sonra Kürt halkına ne diyecek.

Diyarbakır gibi bir merkezde Türk solundan adaylar dayanabilecek mi?

Partinin başına yine Türk solundan başkanlar ile Kürtleri yönetebilecekler mi?

Yine Kürtlere sadece cehalet ve fakirliği dayanabilecekler mi?

Yine Kürtlere ölümü dayanabilecekler mi ?

Kürt halkına biji OBAMA sloganları artırabilecekler mi?

Yine Kürt halkına eşcinsel ve sapık kişileri vekil yapmak için oy isteyebilecekler mi?

Yine kendilerinin dışındaki Kürt oluşumlarına (partilerine) ölümü dayanabilecekler mi?

Yine mevcut hükümetin hem yerelde hemde hükümet olarak Kürt halkına yapmış oldukları hizmetleri karartabilecekler mi?

Yine Kürt halkına islam dini dışında hristiyan olmayı Zerdüşt olmayı dayanabilecekler mi?

Yine bu kırk yıllık kayıpların izahını ABD’ye çetecilik  yapmanın izahını yapabilecekler mi?

Yine Kürt halkının değerlerine karşı duruşun izahını yapabilecekler mi?

Kısaca HDP’nin siyaset yapma refleksi daralacaktır. Bir çok HDP’li Kürt halkının içinde dolaşamıyacak kadar Kürt halkının öfkesi artmaktadır. Bundan sonra Kürt halkının duygularını suistimal ederek siyaset yapma Kürt halkının sırtına basarak vekil olmak kolay olmayacaktır. Neticede Kürt halkı eski durumda değildir. Yeni dönemde HDP’nin gizli olarak Kürtlere tarih boyunca düşmanlık yapan CHP nin kuyruğu olma sürecine girmiştir. Dış ilişkilerinde ABD ye içerde CHP ye Kürtleri cete yapan bu anlayış Kürt halkına en büyük ihanetin adı olmuştur. Kürt halkının unutmadığı tek şey ihanettir.



Bu yazı 1966 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUM
Yorum

YAZARIN DİĞER YAZILARI

Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
HAVA DURUMU
YAZARLAR
ÇOK OKUNAN HABERLER
  • BUGÜN
  • BU HAFTA
  • BU AY
SON YORUMLANANLAR
  • HABERLER
  • VİDEOLAR
HABER ARŞİVİ
NAMAZ VAKİTLERİ
HABER ARA
YUKARI