Bugun...


Muharrem Mermutlu

facebook-paylas
ÇÜRÜMÜŞLÜK…
Tarih: 11-10-2020 19:07:00 Güncelleme: 11-10-2020 19:07:00


İlimizden gecen hafta patlak veren kuyumcu olayı saklanan gizlenen örtbas edilen rüşvet haksız kazanç çarkını deşifre etmiştir. Halk alakalı alakasız bir çok isim iş adamı bürokrat siyasetçiyi  konuşur durumda. Hükümet  ciddi olarak bu olaya el atıp çözmesi gerekir.

iddia edilen kişi ve rakamların  rüşvet haksız kazanç para karşılığında yasal olmayan işlerin yapılmasının deşifre edilmesi açısından çok önemlidir. Yıllardır yerel muhalefetin ve halkın dikkat çektiği bu çürümüşçülük gün yüzüne çıkmış durumda  resmi kurumların hemen hemen tümünde bu çürümüşlük şöyle böyle konuşuluyordu. Bu son Zerya kuyumcusunda ki olayda tescillenmiş oldu. Konuşulan rakamlar doğru ise maaşla elde edilecek rakamlar değildir.

Rüşvetin ve haksız kazancın izlerine götürüyor bizleri.

Buda hükümete karşı halkın eleştirisi anlam kazanıyor. Hükümetin yaptığı tüm doğrular yerelde yapılan bu yanlışlarla hükümete karşı güvensizliğin zeminini oluşturuyor.

Diyarbakır bölge illeri açısında en stratejik ve önemli bir ildir.

Şu anki durumundan daha ileri bir durumda olması gereken bir konumda İken bulunduğu şartlar ve durumu bu rüşvet ve israf kıskacından dolayı geri bırakılan bir durumdan kendini kurtaramamıştır. Bu hal halkta sukuti hayal yaşanmasına sebebiyet vermektedir.

Yatırımların ve hizmetlerin rüşvet ve kayırmacılığa kurban edilmesi düşündürücüdür.

Bu çarkta adı geçen kişi siyasetçi bürokrat iş adamı bürokrat kim varsa deşifre edilip hukuk içerisinde cezalandırılmasının hükümet tarafından yapılacak en doğru iş olacaktır. Bunun için iç işleri bakanının Özel bir soruşturma ekibi oluşturup bu rüşvet çarkını buradan başlayarak tüm ülkede yolsuzlukla mücadelenin meşalesinin yakılmasına öncülük etmesi beklenmektedir. Tüm ülke hattında buradan başlayan rüşvet ve yolsuzluk ekiplerini temizleme deşifre etmede Diyarbakır’daki bu olay milat olur.

Halk bu soruşturma sesini işitmek istiyor. Bu ses yeni ve büyük Türkiye’nin yürüyüşündeki ilk sağlam adımı olacaktır. Tüm halk bunu hasretle beklemektedir.

Ak partiye ve hükümete yakışmayan bu çarkın deşifre olması hükümeti ve Ak partiyi bölgede güçlendirecektir.

En üçlü hükümetleri ve iktidarları zayıflatan en önemli eylemin rüşvet ve yolsuzluk olduğunu unutmamak gerekir. Hangi siyasi görüş olursa olsun kendini bu ahlaksız çarktan uzak tutarsa halk arkasından gider. Ak partinin yapması gereken ve halkın beklentisi bedeli ne olursa olsun rüşvet ve yolsuzlukla haksız kazanç elde eden siyasi kadroları burokratlari iş adamlarını yöneticileri cezalandırmadan geri durmamalarıdır. Yoksa güvensizlik alır başını gider.



Bu yazı 2398 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUM
Yorum

YAZARIN DİĞER YAZILARI

Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
HAVA DURUMU
YAZARLAR
ÇOK OKUNAN HABERLER
  • BUGÜN
  • BU HAFTA
  • BU AY
SON YORUMLANANLAR
  • HABERLER
  • VİDEOLAR
HABER ARŞİVİ
NAMAZ VAKİTLERİ
HABER ARA
YUKARI