Bugun...


Muharrem Mermutlu

facebook-paylas
CORONA VİRÜS VE ETKİLERi
Tarih: 11-10-2020 19:07:00 Güncelleme: 11-10-2020 19:07:00


Corona virüs tanınan bir virüs olmadığı için sonuçları her kesi tedirgin etti. İnsanoğlunun çaresizliğinin diğer adı oldu corona virüs. İnsanoğlunda ölüm korkusu ciddi travmalara sebebiyet verecek bir boyut kazandı. Bir dizi kural ve tedbirler ile insanoğlu tanıştı. Gelişmiş ülkeler dünyayı yönetmeye kalkan devletler çaresizliklerini ifade etmekten geri kalmadılar. Artık insanoğlu bulaşıcı ve ölüme sebebiyet verici bir virüs ile karşı karşı karşıyadır.  Bu çaresizliğin çözümü için  iki önemli yapılması gereken kural var.

Birincisi belirlenen kurallara uymak. (Sosyal mesafe maske ve temizlik) artık ilişkilerimiz bu düzlemde şekillenecektir.

İkincisi tedavi süreci ve bu süreçte yapılması gerekenler. Kuraklara uymak kişinin elinde olan bir tedbirdir. Tedavi süreci ise kesin bir çözüm olmamakla birlikte şartları sonuna kadar zorlayarak hastalara şifa olma mücadelesi verilmektedir. Bundada  sağlık çalışanlarının fedakarlıkları  göze çarpmaktadır. sağlık çalışanlarının hastaların tedavi sürecinde bulunmaları kendilerine de bulaşma riskine rağmen çok değerli ve taktire şayan bir özveri olarak görülmektedir. Özellikle ülkemizdeki sağlık çalışanlarının bir çok ilişkisini sevdiğini geride bırakarak hastaların tedavisinde görev almaları her kesimini  dikkatini çekmiş durumdadır.

Batılı sağlıkçıların  hastalarla ilişkilerindeki bencil ve egoist düşüncelerle hareket etmeleri Batı’nın ne kadar vicdandan ve merhametten uzak olduklarını bir kez daha göstermiştir. Hastalıktan korunmak için yada ihtiyaçlarını karşılamak için batılı kafanın nasıl barbarca ve bencilce hareket ettiğini canlı olarak gördük. Yine batılı insanın birbirlerini suçlama üslubu ve birbirlerinin malzemelerine el koyma hadsizliği gözlerimizin önünde durmaktadır. Bizim ülkenin tüm kesimleri corona virüsten kaynaklı oluşan sorumluluk ve dayanışma bilinci taktire şayan bir örneklik göstermiştir. Bu bağlamda sağlık çalışanlarımızın bu felakete karşı duruşu ve çalışma azmi gönüllülük duygusunun toplumsal olarak dayanışmada önemli bir sonuçtur. Kimi sağlık çalışanlarımız evine gidemedi kimisi eşinden çoçuklarından uzak kaldı kimisi hastalığın bulaşmasından çekinmeden görevini en güzel biçimde yerine getirdi. Sağlıkçılarınızı  vicdan ve merhamet sınavından tam not alarak geçmiştir. Dünyada eşi görülmemiş bir fedakarlık gösteren sağlıklılarımız gerçek bir örneklik göstermiştir. Toplum olarak sağlıklılarımızın hastalarımıza gösterdikleri bu yaklaşımdan dolayı bizlerde sosyal hayatta sağlıkçılarımızın yanında olmamız gerekmektedir. Hükümetin gösterdiği hassasiyeti vatandaş olarak bizlerde sağlıkçılarımıza göstermemiz gerekir. Sağlıkçılarımızın her alanda yanında olup yalnız bırakmamız gerekir. Bu salgın bittiğinde bu başarının arkasındaki gerçek kahramanların sağlıklılarımızın olduğunu unutmamak gerekir.



Bu yazı 1549 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUM
Yorum

YAZARIN DİĞER YAZILARI

Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
HAVA DURUMU
YAZARLAR
ÇOK OKUNAN HABERLER
  • BUGÜN
  • BU HAFTA
  • BU AY
SON YORUMLANANLAR
  • HABERLER
  • VİDEOLAR
HABER ARŞİVİ
NAMAZ VAKİTLERİ
HABER ARA
YUKARI