Bugun...


Muharrem Mermutlu

facebook-paylas
Son gelişmeler…
Tarih: 11-10-2020 19:26:00 Güncelleme: 11-10-2020 19:26:00


Eskiye nazaran yeni dönemde farklı şeyler görüyoruz. Eskiden içine kapanık bir takım güçlerin hegemonyasında hareket edilirken şimdi irade ortaya koyan bir yönetimle karşılaşıyoruz. Bu anlayış bölgede dengelerin değişmesine neden oldu. Bölge halkının da eğilimi vahşi sömürgeci batıdan sa bu yöne döndü.

Pazarlıklar ilişkiler müdahaleler yön değiştirdi. Azerbeycan Ermenistan ilişkisinden Libya Afrika Türkiye ilişkisine  Suriye Türkiye ilişkisine Irak Türkiye ilişkisine  Türkiye Avrupa devletleri  ilişkisine hatta Türkiye Amerika ilişkisine kadar görmediğimiz bir ilişki görüyoruz. Dünyada dengeler değişiyor.

Hiçbir şey eskisi gibi olmayacağa benziyor. Bu değişimin kanlımı yoksa kansızım olacağı sorusu kafaları karıştırıyor. Sanki bu değişim gelişmelere baktığımızda bir büyük savaşa zemin oluşturuyor. İşgalci batı tarafından Önce örgütler üzerinden devletler terbiye edilmek istendi. Sonra kukla yönetimlerle devletleri devletlerle tehdit edip terbiye ediyorlar. Silahı desteği bu devletlere örgütlere verdikleri gibi batı devletleri veriyorlar. Bazı devletleri ise iktidar nimetini sunarak yöneticilerini köleleştiriyorlar.  Tüm bunları yaparken işgalci batı sadece kendini düşünerek hareket ediyor. Zülüm ölüm onların ilgisine girmiyor. Açlık yokluk umurlarında değil. Kendi emellerine ulaşmak için her şeyi mubah gören bir anlayışla hareket ediyorlar. Bu anlayışın temeli Allah’la savaştır. Allah’a ait değerlerle savaştır. Bugün batı haddini aşmış bir zülüm kazanında kendi sonunu getirmektedir.   Önümüzdeki zamanlarda hakkı adaleti barışı kardeşliği savunan bir anlayış Batı’nın sonunu getirecektir. Yeryüzü adalete barışa kardeşliğe hiç bir zaman bu kadar hasret olmamıştır. Batı haddini aşan bir küstahlık içinde hareket etmektedir. Müslüman halklar bir yandan batı anlayışından çekiyorlar bir yandan da Müslüman halkları yöneten yöneticilerden çekiyorlar. Lakin yeryüzü halkları uyandı kitle iletişim araçlarının bu kadar yoğun ve etkili olduğu bu zaman diliminde hiçbir şey saklı kalmıyor. Sonuç olarak bir değişim ve dönüşüm süreci yaşıyoruz taşlar yerinden oynadı yeni dönemde oluşacak değişimlerin ayak seslerini işitiyoruz. “Mevla görelim ne eyler ne eylerse güzel eyler” diyerek bu değişim sürecini zalimlerin zalimliklerinde boğulacağı mazlumların sesinin yükseleceği bir dönemin başlangıcı olması temennisi ile…



Bu yazı 3910 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUM
Yorum

YAZARIN DİĞER YAZILARI

Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
HAVA DURUMU
YAZARLAR
ÇOK OKUNAN HABERLER
  • BUGÜN
  • BU HAFTA
  • BU AY
SON YORUMLANANLAR
  • HABERLER
  • VİDEOLAR
HABER ARŞİVİ
NAMAZ VAKİTLERİ
HABER ARA
YUKARI